Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pieci "Budivelnik" spēlētāji atsakās braukt uz spēli algu kavēšanās dēļ

Andrejs Siliņš

Pieci "Budivelnik" spēlētāji atsakās braukt uz spēli algu kavēšanās dēļ
Foto: fbu.ua

Ukrainas čempionvienībai basketbolā Kijevas "Budivelnik" trešdien uz spēli Ukrianas kausa izcīņas ceturtdaļfinalā pret "Dnipro" ieradās bez pieciem spēlētājiem, kuri, kā vēstī vietējais žurnālists Oleksandrs Prošuta, atteikušies spēlēt ilgi aizkavēto algu izmaksu dēļ.

"Budivelnik" šajā sezonā nokomplektējusi ļoti solīdu sastāvu un Ukrainas čempionātā atrodas otrajā vietā astoņu komandu konkurencē. Ukrainas kausa ceturtdaļfinālā pretī stājās čempionāta līdervienība "Dnipro". It kā jau tāpat nebūtu grūts uzdevums, "Budivelnik" nācās maču aizvadīt bez pieciem pamata rotācijas spēlētājiem. Uz maču Dņeprā, nebrīdinot kluba vadību, neieradās amerikāņi Henrijs Dugats, Brendons Fīldss, Kervins Bristols, kā arī ukraiņi Pavlo Krutoss un Makss Konate.

"Iemesls ir skaidrs - algu parādi. Lieli parādi. Cik man zināms, klubs par tiem nemaz neuztraucas, spēlētāji atmetuši ar roku un neaizbrauca uz spēli. Tas ir liels trieciens Ukrainas klubu basketbolam. Kauns," raksta vietējais basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta.

Klubs savukārt tuvākajā laikā lemšot, vai nepārtraukt sadarbību ar streikojošajiem basketbolistiem. Krutoss komandā spēlē trešo sezonu, Dugats - otro, turklāt pagājušajā sezonā kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju. Pārējie trīs basketbolisti Kijevas klubā spēlē pirmo sezonu. Konate gan kluba sistēmā bijis jau iepriekš.

Pagājušās sezonas finālā "Budivelnik" uzveica Južnijas "Khimik", bet šosezon FIBA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā abos mačos atzina Minskas "Tsmoki" pārākumu un pamatturnīram nespēja kvalificēties. No dalības FIBA Eiropas kausā klubs atteicās, līdz ar to komanda šosezon spēlē tikai vietējā čempionātā.

Savulaik "Budivelnik" rindās spēlēja Jānis Strēlnieks un Rihards Kuksiks, attiecīgi 2014. un 2013. gadā izcīnot Ukrainas čempiontitulus. No 2012. līdz 2014. gadam par galveno treneri klubā strādāja Ainars Bagatskis, bet par fiziskās sagatavotības treneri - Oskars Ernšteins, abās sezonās kļūstot par Ukrainas čempioniem.