Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: slavē Markanenu un brīnās par "Knicks" pēdējo uzbrukumu

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: slavē Markanenu un brīnās par "Knicks" pēdējo uzbrukumu
Lauri Markanens un Kristaps Porziņģis
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kristaps Porziņģis šonakt NBA spēlē pret Čikāgas "Bulls" izcēlās ar 23 punktiem, bet viņa pārstāvētā komanda "Knicks" jau atkal neveiksmīgi nospēlēja izskaņā, par ko sašutumu pauda gan Ņujorkas līdzjutēji, gan basketbola apskatnieki. Tāpat "Twitter" ierakstos par spēli tika izcelts Porziņģa trāpītā tālmetiena attālums un viņa duelis ar somu talantu Lauri Markanenu.

Ņujorkas "Knicks" izbraukuma spēļu statistika noslīdējusi jau līdz 2-11 līmenim. Līdz šim izbraukumā tā spējusi pieveikt tikai Bruklinu un pagājušās sezonas vicečempioni "Cavaliers", kas gan tobrīd spēlēja ļoti vāji un zaudēja visiem pēc kārtas.

Uzvaru skaita ziņā "Knicks" joprojām saglabā 50% bilanci un turas konferences tabulas vidusdaļā, taču nu priekšā krietns izbraukums, kurā labāks sniegums tiks gaidīts arī Kristapa Porziņģa. Latviešu uzbrucējs vismaz 20 punktus guvis trīs spēlēs pēc kārtas, taču ne reizi nav trāpījis vairāk par 43% metienu no spēles un saspringtās spēles izskaņās nav glābis no zaudējuma.

Jāatzīmē gan arī tas, par ko tika runāts jau pirms sezonas sākuma - pretinieku aizsardzība arvien biežāk cenšas nepieļaut "Knicks" iecienītākās kombinācijas (bumbas piespēlēšanu Porziņģim un ļaušanu spēlēt viņam viens pret vienu) neizdošanos. Jo vēlāk uzbrukumā Porziņģis saņem bumbu, jo mazāk laika viņam paliek izkārtot sev metienu, līdz ar to spēlē pret Čikāgu viņš izmantoja iespēju brīvi izmest arī tad, kad atradās vairāk nekā astoņus metrus no groza.

 

 

 

Taču skaidrs, ka, komandai gūstot tikai 87 punktus pret Čikāgu, ar komandas uzbrukumu viss gluži kārtībā tomēr nav, un savu daļu "Twitter" lietotāju kritikas saņēma arī Porziņģis.

 

 

 

Savukārt bloķētajos metienos Porziņģis joprojām ir starp labākajiem visā līgā ar vidēji 2.11 blokiem spēlē, tiesa, tiek arī norādīts, ka, cenšoties bloķēt metienus, Porziņģis mēdz zaudēt pozīciju cīņā par atlēkušajām bumbām, kuru šosezon viņam ir pat mazāk nekā debijas sezonā.

 

Porziņģim šī bija otrā spēle pret Somijas jauno talantu Lauri Markanenu, abiem tiekot salīdzinātiem kā līdzīga tipa spēlētājiem. Markanens šoreiz guva vien 12 punktus, taču izpelnījās Čikāgas un Ņujorkas basketbola apskatnieku atzinību par savu parādīto sniegumu aizsardzībā pret Porziņģi. Savukārt VEF skolas direktors Mārtiņš Lauva uzskata, ka nākotnē abi kļūs par NBA superzvaigznēm.

 

 

 

 

Porziņģim šajā spēlē pretim stājās arī Robins Lopess, ar kuru kopā Porziņģis devās "Knicks" sākumsstāvā debijas sezonā. Puslaika beigās Lopess gribēja vēl izdarīt metienu no laukuma centra, taču Porziņģis bloķēja metienu, par ko Lopess arī sadusmojās.

 

 

Ja Porziņģis pats vēl varēja savā spēlē atrast vairākas pozitīvas lietas, tad par "Knicks" komandu kopumā vēlās pārmetumu vilnis. Neizpratni par neveiksmīgo mača izskaņu un vājo sniegumu izbraukumos pauda vairāki NBA apskatnieki, kā arī Ņujorkas TV un radio personība "Kid Mero".

 

 

 

 

 

 

 

Īpaši haotisks "Knicks" sanāca pēdējais uzbrukums, kurā beigās tālmetienu izpildīja Eness Kanters. Neiztrūkstot humora pieskaņai, soctīklos tika vaicāts, tieši ko treneris Džefs Hornačeks bija iecerējis pēdējā minūtes pārtraukumā.

 

 

     [+] [-]

, 2017-12-28 12:24, pirms 6 gadiem
Kanters uz izšķirošo 3-punktnieku un
Makdermotts 3 punkti pa spēli
- galvenās atziņas....

  +7 [+] [-]

, 2017-12-28 12:24, pirms 6 gadiem
Kāda vēl taktika, ja nav stabila šūtera, kas spētu iemest izšķirošos metienus.Tiesa pie tiem arī jātiek, un tā arī ir problēma.Un vēl ir nespēja nospēlēt stabili, tikai epizodiskas veiksmes, nevis likumsakarības.Ja spēlē komanda, tad ir pat skaisti momenti, bet tikko kāds iedomājas no sevis glābēju tā smadzeņu reāli pietrūkst.Kāda jēga mest zilu metienu, ja pat nav neviena vēl zem groza, kas pacīnītos par atlēkušo bumbu.Un KP arī nav vienmēr jāmet, ir retas reizes, kad viņš labi izdod laukā uz brīvu metienu, bet kā jau teicu retas reizes.KP sāk atgādināt Melo un mani tas nepriecē.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-28 12:32, pirms 6 gadiem
šis Eliņš tiešām jocīgs - sācis rakstos likt sociālo tīklu atgremojumus.

Nākošais solis - raksts ar SC komenētāju komentāru izlasi ?

 +11 [+] [-]

, 2017-12-28 12:35, pirms 6 gadiem
Protams, KP tiek nolikts līdz ar zemi, kamēr Markanens ar 30% no spēles tiek celts debesīs.

  +9 [+] [-]

, 2017-12-28 12:49, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Protams, KP tiek nolikts līdz ar zemi, kamēr Markanens ar 30% no spēles tiek celts debesīs.
vo vo, par KP 3 blokiem arī visi aizmirsuši

     [+] [-]

, 2017-12-28 13:30, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Protams, KP tiek nolikts līdz ar zemi, kamēr Markanens ar 30% no spēles tiek celts debesīs.
Nu nav jau no tā KP diža,nevelk vairs!
Slēpts komentārs: coco

  +8 [+] [-]

, 2017-12-28 13:44, pirms 6 gadiem
Markanens būs otrs Jerebko. Bet par Porziņģi runājot, tad notiek ta pats kas pagājušo sezonu. Sākumā plosījās un tad iesēdās un līdz tam Knicks arī bija pozitīva bilance. Nenoliekat Kristapu. Vasarā darbs ar izlasi, treniņi 2x dienā, tad kosmiskais sezonas starts, tas tikai loģiski, ka būs kritums. Reāli bez KP tur nav neviens kas stabili var palīdzēt katrā spēlē ielikt 15pts. Cik daudz reizes tiek pret KP pārkāpti noteikumi, ko nemaz nenosvilpj. Atcerames VIŅAM IR TIKAI 22 gadi.

  +3 [+] [-]

, 2017-12-28 14:10, pirms 6 gadiem
Pašlaik tas, ko novēroju, ir KP metiena izjūta, viņam ir jāieiet atpakaļ scoring režīmā, jo viņam ir potenciāls tos pašus pustālos visus sejā samest. Atceros pag sezon, viņš bija fiziski vājāks, bet pustālos meta visiem sejā, šogad jābūt progresam, tikai jādod laiks nedaudz. Piem šajā spēlē labā ziņa, ka viņš izskatījās daudz kustīgāks un atlētiskāks kā citās spēlēs, vieglākas kājas izskatījās ka dabūjis. Domāju, ka nākamajās spēlēs viņam būs aptuveni 25-30 p katrā spēlē, šoreiz nav runa pat viņu, bet par pārējo komandas biedru pienesumu, tos vajadzētu kritizēt visvairāk.

     [+] [-]

, 2017-12-28 15:00, pirms 6 gadiem
Viss jau labi tik KP jāiemācās uz double team piesspēles atdot un atbloķēt spēlētājus .Un kad būs atpakaļ THJ tad varētu būt relatīvi mierīgāk spēlēt jo kādu uzmanību no KP viņš noņems.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-28 15:04, pirms 6 gadiem
Naf šitādi raksti vajadzīgi.

Ja interesē, tad seko NYK un KP twiterī un miers. A te vnk atvemjo lasīto. Ķip baigais blooooooooooooooogs.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 15:05, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: šis Eliņš tiešām jocīgs - sācis rakstos likt sociālo tīklu atgremojumus.

Nākošais solis - raksts ar SC komenētāju komentāru izlasi ?
Apmēram....

Visi šitie vaļerki un čubaki būtu topā. Kāpēc viņus nereklamē nekur?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 15:06, pirms 6 gadiem
coco rakstīja: Nu nevar 2.2M garš baltais "puika" 22.gados no "nekurienes" (sore Latvija, Liepāja) būt pirmā "vijole" iekš NBA komandas, vēl NY! Lai kādi būtu talanti, lai kāda būtu SUPER(puper) psiholoģija Kristapam, nedrīkst viņš vēl šobrīd spēlēt vairāk par 30min. Protams lielākajai daļai gribās iekš NYK, NY, Latvijas, lai viņš jau šobrīd būtu ALLSTARS līmeņa zvaigzne, bet... Šajā vecumā (un ne tikai šajā gribās daudz, būt "zvaigznei", meitenes, auto, klubus utt. TAS IR NORMĀLI! Tomēr vecākiem, brāļiem būtu viņu jācenšas vairāk "piebremzēt", jo dzīve gara, vēl daudz kas priekšā, arī ALLSTARS pasākumi, un viss pārejais. Ja... "nesačakarēs" veselību!!!
Šā brīža snieguma kritums ir un arī bija gaidāms, likumsakarīgs. Diemžēl, ja Kristaps nesabalansēs savas aktivitātes visās "frontēs", gaidāms vēl lielāks kritums. Var redzēt, ka neatliek laika, spēka padarboties svaru zālē pie muskulatūras, spēka-izturības treniņiem. Mammas karbonādes arī vai tiek!?
Kāds tur vecāki un brāļi? Pašam galva uz pleciem.

Tad jau visiem nba neģerīšiem vajag brālīšus.

  +7 [+] [-]

, 2017-12-28 15:07, pirms 6 gadiem
Kristapa galvenais ierocis ir pustālais pāri sedzēja rokām. Visiem skaidrs, ka tas ir sarežģīts, bet tai pat laikā efektīvs metiens, kuru KP gadījumā nav praktiski iespējams nobloķēt, lai gan arī pie nosacījuma, ja ir normāla trajektorija un plus vēl atlieciens vai pat solis atpakaļ. Šādi metot, dabūt 50% precizitāti jau ir daudz. Tomēr šī viens uz viens spēle man nesimpatizē īpaši. Otra lieta - nevar viens pats KP izvilkt spēles. Ļoti pietrūkst laba saspēles vadītāja un viena vai divu STABILU skoreru. Pa laikam kāds izšauj un tad biežāk arī ir vinne. Bet vakar uzbrukumā neizšāva neviens un tāpēc arī lielā mērā tāds rezultāts.

  +6 [+] [-]

, 2017-12-28 15:35, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Kristapa galvenais ierocis ir pustālais pāri sedzēja rokām. Visiem skaidrs, ka tas ir sarežģīts, bet tai pat laikā efektīvs metiens, kuru KP gadījumā nav praktiski iespējams nobloķēt, lai gan arī pie nosacījuma, ja ir normāla trajektorija un plus vēl atlieciens vai pat solis atpakaļ. Šādi metot, dabūt 50% precizitāti jau ir daudz. Tomēr šī viens uz viens spēle man nesimpatizē īpaši. Otra lieta - nevar viens pats KP izvilkt spēles. Ļoti pietrūkst laba saspēles vadītāja un viena vai divu STABILU skoreru. Pa laikam kāds izšauj un tad biežāk arī ir vinne. Bet vakar uzbrukumā neizšāva neviens un tāpēc arī lielā mērā tāds rezultāts.
Tur jau tā lieta, ka KP ir vienīgais spēlētājs komandā, kurš var tos 20+ pts samest gandrīz katru spēli, ar normālu procentu (jā, paskatieties kāds procents ir pārējiem NYK "snaiperiem", KP vēl ir salīdzinoši stabils). No kā arī izriet tas, ka pretinieku komandas lielāko uzmanību velta tieši viņam. Ja komandā būtu vēl vismaz 1 tiešām bīstams scorers, situācija būtu pavisam cita - slodze sadalītos. Plus vēl saspēles vadītāja nav - Džeks var labi nospēlēt atsevišķus nogriežņus, bet pēc tam uztaisīt tādus sūdus, ka viss labais aizmirstās. Frenks mūžīgi pārtur bumbu domājot ko darīt, vairāk kā pusi uzbrukuma laika nodedzina truli bumbulējot, pēc tam nākas steigā meklēt variantus. Vakar tā noslēdzās vairāki uzbrukumi, kur KP nākas pēdējās sekundēs izmest no sliktas pozīcijas. Varbūt THJ atgriešanās palīdzēs...

  +5 [+] [-]

, 2017-12-28 17:13, pirms 6 gadiem
Ko var gribēt, KP krampē kā nevienu līgā, iet segt pa 2-4, jo zin ka pārējos bomžus var atstāt brīvus...

  +2 [+] [-]

, 2017-12-28 19:18, pirms 6 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Ko var gribēt, KP krampē kā nevienu līgā, iet segt pa 2-4, jo zin ka pārējos bomžus var atstāt brīvus...
Taa jau arii ir, ja taa paskataas, kad Haardavejs ir ierindaa, tad zina, ka shis ar vienmeer var iemest, bet nu bez vinja KP arii ir vieniigais, kursh var iemest, nu Lee, ja krit tad kriit, paareejiem taapat, nav stabilu scoreru, kas bez KP veel mestu iekshaa, taa ir liela probleema taadaa liigaa kaa NBA!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-28 20:11, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kāds tur vecāki un brāļi? Pašam galva uz pleciem.
Tad jau visiem nba neģerīšiem vajag brālīšus.
Bīzlijijam, Rozītim utt. bija brālīši, mātes un mātītes, viss bija... Galvas uz pleciem nebija!? Tikai jau pirms 30. gadiņiem ar kājām, mugurām, galvām ir pilnīgs "čau"!
Labi viens komentētājs Ziemassvētku spēlē ironizēja par Bīzlija pirmspēdējo iemetienu: "Es nebrīnīšos, ka viņš vienkārši nezina par 5.sekunžu noteikumu!" ;/
Mums pat sapņos nerādās kādi ir kārdinājumi un iespējas "pazaudēt galvu" tādiem jauniem NBA "gurķiem", kā KP, KAT utt.! Ja nav vecāku, vecāko brāļu, kas spēj piebremzēt pašu, komandas HQ, bieži vien paša galva ir pārāk jauna un karsta...

  +3 [+] [-]

, 2017-12-28 20:16, pirms 6 gadiem
Ko var kladzināt par tām piespēlēm, rezultatīva piespēle ir tad, ja tas, kuram tu iedod bumbu, iemet to grozā. Un Knickos bez KP vidēji 10+ punkti spēlē ir tikai Kanteram, Hardavejam un Lī. Kur lai tās piespēles rodas, un kāda jēga piespēlēt, ja 90% aizmetīs garām? Turklāt neviens jau neieņem tādu pozīciju, lai vispār saņemtu piespēli, visi stāv un skatās kā auni! Ņujorkai vajag vismaz vēl vienu spēlētāju, kas var 15+ vidēji punktus iemest un vienu normālu pirmo saspēles vadītāju. Šobrīd uzbrukumā saspēlnieki lēnā garā pārdriblējas pār laukumu, pagaida, paskatās, kā KP elkoņos iekaras 2 sedzēji un tad iedod viņam bumbu - tipa, davai, vienradzi, uz priekšu.