Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razma izlaiž iniciatīvu un piedzīvo zaudējumu ''Player's Championship'' otrajā kārtā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Razma izlaiž iniciatīvu un piedzīvo zaudējumu ''Player's Championship'' otrajā kārtā
Madars Razma "Ally Pally" Londonā / Foto: AP/Scanpix

Šodien prestižajā šautriņmešanas ''Player's Championship finals'' turnīrā otrajā kārtā Latvijas vadošais šā sporta veida pārstāvis Madars Razma piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret čehu Karelu Sedlačeku ar 5:6. Mača sākumā Razma ieguva iniciatīvu un izvirzījās vadībā ar 3:1, taču nespēja noslēgt vairākus svarīgus legus sev par labu, tādējādi piedzīvojot zaudējumu un izstājoties no turnīra.

Vadošais Latvijas šautriņmetējs Madars Razma ''Player's Championship finals'' turnīra pirmajā kārtā nervozā cīņā ar 6:3 pieveica pasaules 21. numuru angli Krisu Dobiju. Otrajā kārtā bija paredzēts mačs pret čehu Karelu Sedlačeku, kurš sagādāja vienu no daudzajiem pārsteigumiem pirmajā kārtā, ar 6:4 pieveicot Polijas labāko šautriņmetēju Kšištofu Ratajski. Arī otrajā kārtā Razma spēlēja uz otrās skatuves un uzvarai nepieciešami bija uzvarēti seši legi.

Mača sākumā iniciatīvu ieguva Razma, uzvarot trīs no četriem legiem. Spēli ar pirmo gājienu iesāka čehs Sedlačeks, savā legā esot rezultatīvāks un to pārliecinoši arī uzvarot. Otrajā legā Madars atbildēja ar to pašu - spēja trāpīt vairākus trīskāršos 19 un 1:1 panāca ar precīzu metienu dubultajā pieci. Ar vairākiem rezultatīviem metieniem trīskāršajā 19 un noslēgumu dubultajā deviņi Razma nobreikoja Sedlačeku, vēlāk jau panākot 3:1.

Lai arī Razma turpināja būt precīzs trīskāršajos sektoros, izšķirošais mačā izrādījās piektais legs, kurā iniciatīvu pārņēma Sedlačeks. Latviešu šautriņmetējs nespēja noslēgt legu sev par labu, ko paveica čehs, vēlāk arī nobreikojot Razmu un panākot līdzsvaru uz tablo - 3:3. Vēlāk abi viens otru pa reizei nobreikoja un uzvarēja sevis sāktajā legā un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams izšķirošais, 11 legs.

11 legu uzsāka čehs Sedlačeks, visā tā laikā esot nedaudz rezultatīvāks. Lai arī abos sportistos bija manāma nervozitāte, Sedlačekam izdevās uzvarēt visā mačā ar iespaidīgu 160 punktu noslēgumu. Līdz ar to arī otrais karjerā ''Player's Championship finals'' turnīrs Razmam noslēdzies otrajā kārtā. Karels Sedlačeks trešajā kārtā jau šovakar cīnīsies pret Denija Noperta un Mervina Kinga pāra uzvarētāju.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

     [+] [-]

, 2020-11-28 17:28, pirms 3 gadiem
tuvu jau bija, bet vajag psiholoģiski sevi noskaņot uz uzvaru.

     [+] [-]

, 2020-11-28 22:06, pirms 3 gadiem
Spēlēja slikti tāpēc zaudēja