Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" ietaupa 122 miljonus, vienojoties ar futbolistiem par algu samazināšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Barcelona" ietaupa 122 miljonus, vienojoties ar futbolistiem par algu samazināšanu
Žerārs Pikē un Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Slavenajam Spānijas futbola klubam “Barcelona” izdevies vienoties ar saviem spēlētājiem par algu samazināšanu, tādā veidā ietaupot 122 miljonus eiro. Tāpat futbolisti piekrituši dažādu maksājumu aizturēšanai 50 miljonu apmērā.

“Klubs un spēlētāju pārstāvji panākuši vienošanos par izmaiņām šīs sezonas algu budžetā, summa ir 122 miljoni eiro. Tāpat panākta vienošanās par dažādu maksājumu ieturēšanu trīs gadu periodā, aptuvenā summa ir 50 miljoni. Tagad nepieciešams tuvākajās dienās vienošanos ratificēt. Kad tas būs noticis, tiks sperts plats solis pretī kluba mēģinājumiem nostabilizēt pašreizējo finansiālo situāciju,” teikts 26 reizes par Spānijas čempioni kļuvušās “Barcelona” paziņojumā, kas tika publicēts piektdienas vakarā.

Martā visā pasaulē sākās Covid-19 pandēmija, un “Barcelona” futbolisti piekrita šajā laika posmā saņemt par 70% mazākas algas. Tiesa, sarunas nebija gludas, un cīņa starp abām pusēm nonāca arī mediju redzeslokā. Pārskatos publicētais liecina, ka “Barcelona” pandēmijas dēļ 2019./20. gada sezonā radušies 97 miljonu zaudējumi, kamēr kluba parāds pieaudzis vairāk kā divas reizes - līdz 488 miljoniem.

Lai tiktu galā ar sarežģīto situāciju, “Barcelona” nācās atbrīvoties no vairākiem futbolistiem, piemēram, Luisa Svaresa, Ivana Rakitiča un Arturo Vidala. Doties prom vēlējās arī Barselonas simbols Lionels Mesi, taču viņa solis bija saistīts ar neapmierinošajiem rezultātiem laukumā - komanda nespēja izcīnīt Spānijas zeltu, bet Čempionu līgā piedzīvoja kaunu 2:8 veidolā pret Minhenes “Bayern”. Beigās Mesi izšķīrās par palikšanu, taču viņa līgums ar “Barcelona” beidzas pēc šīs sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...