Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Slēpotāja Eiduka par komandu: "Iespaidīgs serviss - labākais, kāds man bijis"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Slēpotāja Eiduka par komandu: "Iespaidīgs serviss - labākais, kāds man bijis"
Patrīcija Eiduka. Foto: facebook.com/ptricija.eiduka

Latvijas distanču slēpošanas talante Patrīcija Eiduka (19) ir apmierināta ar apstākļiem, ko nodrošina Polijas komanda, tam jāatspoguļojas arī rezultātos. Tas nav lēti, jo pašai ir jāsedz visi savi izdevumi, lasāms laikrakstā "Diena".

Kā jau ziņots. 2018. gada olimpiskajās spēlēs Eiduka izcīnīja 44. vietu brīvajā stilā, kas ir mūsu slēpošanas labākās sasniegums pēc neatkarības atgūšanas.

Saunās sezonas pirmajā sacensībās Patrīcija Eiduka sasniedza Latvijas rekordu FIS punktos - 37.95. Sportiste to skaidro ar pārcelšanos uz Polijas komandu, kur par treneri strādā divkārtējā olimpiskā čempione Justīna Kovaļčika, turklāt starpsezonā tika strādāts pamatīgi. "Domāju, ka tā bija mana smagākā vasara," saka mūsu slēpotāja, kura trenējas kopā ar minēto slavenību. Kovaļčika dod savu artavu tehniskajās lietās un komentē video materiālus. "Atbalsts no viņas ir ļoti liels," atzīst mūsu jaunā censone.

Eiduka iepriekš trenējās Igaunijas komandā, bet tagad ir labāk - darbojas kopā ar sava vecuma ļoti spēcīgām slēpotājām. Pirms tam Igaunijā regulāri bija jātrenējas vienatnē vai ar vīriešiem. Patlaban treniņos jūtama konkurence, kas neļauj atslābināties un nodrošina progresu. Polijas komandā ir pieci slēpju smērētāji. "Tas ir iespaidīgs serviss - labākais, kāds man bijis," atklāj Patrīcija Eiduka. Tiesa, trenēties Polijas komandā nav lēti, taču vienatnē "vispār nebūtu variantu". Vienīgajai ārzemniecei Eidukai pašai jāsedz visi savi izdevumi - ceļošana, dzīvošana, slēpju smērēšana u.c. Bet citādi pret latvieti ir tāda pati attieksme kā pret vietējām slēpotājām.

Piektdien ar sev ne pārāk ērto klasisko stilu sāks sezonu Pasaules kausā. Klasikā ir jūtams progress, taču brīvais stils arvien padodas labāk, informē latviete, kura šajā sezonā mērķē uz trijiem četriem PK posmiem un plāno slēpot arī dažos prestižajos "Tour de Ski" etapos.

Šogad pabeidza mācības vidusskolā un domā studēt medicīnu. Patlaban nav īsti reāli savienot slēpošanu ar studijām, tāpēc medicīnas apgūšana tiek atlikta uz vēlāku laiku. Tēmē uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, bet pēc tam jau redzēs, kas notiks tālāk.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Almants Poikāns

  +3 [+] [-]

, 2019-11-28 19:14, pirms 4 gadiem
Medicīnas studijas var pagaidīt, tagad jāslēpo!

  +2 [+] [-]

, 2019-11-28 19:47, pirms 4 gadiem
Kreipāns kaut ko muldēja, ka praktiski visos PK posmos startēs.

  -3 [+] [-]

, 2019-11-28 19:50, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kreipāns kaut ko muldēja, ka praktiski visos PK posmos startēs.
Kreipāns RUNĀJA/TEICA.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-28 21:05, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kreipāns kaut ko muldēja, ka praktiski visos PK posmos startēs.
Toļiks bieži vien visādus brīnumus vāvuļo.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-29 07:10, pirms 4 gadiem
Pašai jāsedz visi izdevumi. Skaisti, ko dara federācija lai attīstītu pirmo reeāli perspektīvo slēpotāju 30 neatkarības gados?

  +3 [+] [-]

, 2019-11-29 09:15, pirms 4 gadiem
Pašai jāsedz visi izdevumi. Tas nav tikai ģimenes izdevumi, bet arī pašvaldības, olimpiskās vienības un citu atbalstītāju devums arī.