Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns par tālmetienu sēriju: "Jo mazāk man pievērš uzmanību, jo labāk"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bertāns par tālmetienu sēriju: "Jo mazāk man pievērš uzmanību, jo labāk"
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ir gandarīts, ka pretinieki bieži aizmirst par viņu aiz tālmetienu līnijas, pēc izbraukumā izcīnītās uzvaras pret Fīniksas "Suns" uzsvēra rūjienietis.

"Mēs vienkārši dalījāmies ar bumbu uzbrukumā. Bija daudz brīvu metienu. Tāpat kā iepriekšējās spēles pirmajā puslaikā, taču vakar bumba nekrita grozā. Šoreiz viss gāja no rokas un bija daudz vieglāk," sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem stāstīja Bertāns.

"Katra uzvara mums ir patīkama. Vēl jāpiestrādā pie spēles aizsardzībā. Šis bija ļoti svarīgs mačs, jo īpaši tādēļ, ka spēlējām otro dienu pēc kārtas un iepriekšējā cīņā neizdevās daudz ko parādīt. Atgriezāmies un spēlējām ar enerģiju, kas bija ļoti svarīgi," komentēja Bertāns.

No rezervistiem ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Išs Smits. "Viņš ir ellišķīgi labs spēlētājs un dod komandai enerģiju. Kā dabū bumbu aizsardzībā, tā uzreiz ir otrā laukuma galā. Domāju, ka Išs ir viens no ātrākajiem puišiem līgā. Viņš izmanto savu ātrumu un, ja ir pirmais uzbrukumā, tad skaidrs, ka pretinieku aizsardzība izjuks. Viņš prot atrast komandas biedrus un šosezon demonstrē lielisku sniegumu," Smita sniegumu uzteica Bertāns.

"Wizards" galvenais treneris Skots Brukss ir prasīgs ne tikai pret sevi, bet arī pret spēlētājiem. "Domāju, ka viņš mums liek saprast, ka visi esam vienā laivā. Nav tā, ka treneris ir vienā pusē, bet spēlētāji - otrā. Visi cenšamies sasniegt kopējo mērķi. Viņš spēj atzīt savas kļūdas, līdz ar to arī mums nedrīkst būt nekādu attaisnojumu," skaidroja Bertāns.

Pretinieku galvenais treneris Montijs Viljams atzina, ka "Suns" komandai vajadzēja zināt, kurus basketbolistus nedrīkst atstāt nepieskatītus aiz perimetra. Viņš secināja, ka ļaut Bertānam iemest trīs tālmetienus pirmajā ceturtdaļā bija nepiedodami.

"Jo mazāk man pievērš uzmanību, jo labāk. Tas ir viss, ko varu pateikt," Viljamsa izteikumiem atbildēja Bertāns. Viņš laukumā pavadīja 27 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, četrus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Bertāns sešās spēlēs pēc kārtas katrā realizējis vismaz trīs trejačus.