Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš atvaira 28 metienus uzvarā, Zaripovs uzstāda rekordu, aizvadot 1164. spēli

Kalniņš atvaira 28 metienus uzvarā, Zaripovs uzstāda rekordu, aizvadot 1164. spēli
Pieckārtējais Gagarina kausa ieguvējs Daniss Zaripovs uzstādījis jaunu Krievijas čempionātu rekordu, aizvadot 1164. spēli. Foto: Scanpix/TASS

Šodien savu karjeras pirmo spēli Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadīja somu talants Kristiāns Vesalainens, kurš debijas mačā „Jokerit” rindās atzīmējās ar vārtu guvumu mačā pret Minskas „Dynamo” ar 4:1, kamēr "Jokerit" vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 28 no 29 metieniem. Tikmēr Kazaņā Daniss Zaripovs uzstādījis Krievijas čempionātu rekordu aizvadīto spēļu ziņā – pieredzējušajām „Ak Bars” uzbrucējam šīs dienas spēle bija 1164. KHL un Krievijas meistarsacīkstēs.

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Maskavas „Dynamo”, kas arī bez savainota Mika Indraša apspēlēja Bratislavas „Slovan” ar 3:0. „Dynamo” iepriekšējā spēlē pret „Jokerit” Indrašis guvis savainojumu, un oficiālā informācija liecina, ka viņš varētu izlaist vienu mēnesi. Šosezon Latvijas izlases uzbrucējs aizvadījis 32 spēles Maskavas klubā, kurās guvis deviņus vārtus un atdevis septiņas piespēles). Vismaz līdz vakaram, kad noslēgsies Rīgas „Dinamo” un Maskavas CSKA spēle Cīrihē, „Dynamo” apsteidza rīdziniekus turnīra tabulā.

Somu talants, 2017. gada NHL drafta 24. numurs, 1999. gadā dzimušais Kristiāns Vesalainens aizvadīja pirmo spēli Helsinku „Jokerit” rindās, gūstot vārtus komandas uzvarā pār Minskas „Dynamo” ar 4:1. Uzbrucējs atzīmējās ar vārtu guvumu mača vidū, kad realizēja vairākumu ar stipru metienu no iemetiena apļa un panāca 3:1. Šajā spēlē Vesalainens laukumā pavadīja 15:51 minūtes, kuru laikā izdarīja četrus metienus. Šosezon Vesalainens aizvadījis piecus mačus NHL kluba Vinipegas „Jets” sastāvā, kur atzīmējies ar vienu piespēli, bet astoņos Amerikas hokeja līgas (AHL) mačos „Moose” sastāvā soms ticis pie astoņiem (3+5) punktiem. „Jokerit” vārtus sargāja Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 28 no 29 metieniem. Latviešu vārtsargam tā bija 18. spēle, iepriekšējos 17 mačos Kalniņš atvairījis 92,7% metienu, vidēji ielaidis 2,12 vārtus, bet divas cīņas noslēdza bez ielaistiem vārtiem.

Novisibirskas „Sibir” Šanhajā izlaida četru vārtu pārsvaru pret vietējo „Kunlun”, tomēr tika pie uzvaras pēcspēles metienu sērijā – 6:5. Pēc divām trešdaļām viesi bija vadībā ar 5:1, vēl 15 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 5:3, taču fantastiski nospēlēja somu hokejists Olli Palola, kurš vienā epizodē labi nospēlēja vārtu priekšā un mainīja ripas lidojuma virzienu, bet 12 sekundes vēlāk savāca Alekseja Krasikova atvairīto ripu un iemeta to vārtos – 5:5. „Sibir” tomēr paņēma savus divus punktus, svinot uzvaru pēcspēles metienu sērijā. Novosibirskai tas bija piektais panākums pēc kārtas, bet no „play-off” zonas komanda atpaliek par astoņiem punktiem.

Kazaņas „Ak Bars” pārliecinoši apspēlēja Ņižņijnovgorodas „Torpedo” ar 5:1, ar diviem vārtiem uzvarētāju rindās atzīmējās Artjoms Lukojanovs un Džastins Azevedo. Taču par mača galveno varoni kļuva „Ak Bars” uzbrucējs Daniss Zaripovs, kuram tā bija 1164. spēle Krievijas čempionātos, un ar šo sasniegumu vienīgais pieckārtējais Gagarina kausa ieguvējs uzstādījis jaunu rekordu. Zaripovs spēlē Krievijas elitē kopš sezonas 1999./2000., un gandrīz visu karjeru pavadīja Kazaņas "Ak Bars", ja neskaita trīs gadu "komandējumu" uz Magņitogorsku.

KHL spēles, 28. novembris

SpēleRezultāts
Kunlun – Sibir5:6 PM
Ak Bars – Torpedo5:1
Neftekhimik – Lokomotiv3:4 PM
Vityaz – SKA0:6
Dynamo (Maskava) – Slovan3:0
Dynamo (Minska) – Jokerit1:4

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  -3 [+] [-]

, 2018-11-28 21:25, pirms 5 gadiem
KHL pastav 11 gadus. Kads sakars ar kkadu krievijas eliti? Ja bija cita līga? Kkads bezsakars. Lai uzskaita parejos visus hokejistus kuti vislaik spele krievijas elites ligas 😁😁😁. Murgs.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-28 21:44, pirms 5 gadiem
Go0dFather rakstīja: KHL pastav 11 gadus. Kads sakars ar kkadu krievijas eliti? Ja bija cita līga? Kkads bezsakars. Lai uzskaita parejos visus hokejistus kuti vislaik spele krievijas elites ligas 😁😁😁. Murgs.
Tās pašas komandas ar nelieliem papildinājumiem. Tas pats čempionāts ,bet ar citu nosaukumu.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 21:48, pirms 5 gadiem
Go0dFather rakstīja: KHL pastav 11 gadus. Kads sakars ar kkadu krievijas eliti? Ja bija cita līga? Kkads bezsakars. Lai uzskaita parejos visus hokejistus kuti vislaik spele krievijas elites ligas 😁😁😁. Murgs.
Kārtējais pierādījums tam, ka KHL ir Krievijas čempionāts, bet fuņiem tas tāpat nepielec...

     [+] [-]

, 2018-11-29 07:18, pirms 5 gadiem
Vēl joprojām nesaprotu kā Kalniņš tika Jokerit un kāpēc tik labi spēlē. Bet malacis!