Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" iemet piecus vārtus Ņižņijnovgorodā un svin desmito uzvaru šosezon

"Rīga" iemet piecus vārtus Ņižņijnovgorodā un svin desmito uzvaru šosezon
"Rīgas" lietuviešu aizsargs Kosts Gusevs mačā pret "Chayka" guva savus pirmos vārtus šosezon. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs „Rīga” izcīnīja desmito uzvaru Jaunatnes hokeja līgā (MHL) šosezon, izbraukumā apspēlējot „Chayka” ar 5:3. Savus pirmos vārtus šosezon guva lietuviešu aizsargs Kostas Gusevs.

Šodien rīdzinieki aizvadīja pirmo no divām spēlēm Ņižņijnovgorodā pret vietējo „Chayka”, kas turnīra tabulā atrodas zemāk, nekā „Rīga” – 15. vietā ar astoņām uzvarām 29 mačos. Mājinieki ātri atklāja rezultātu, un jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā. Vadims Šepeļevs saņēma ripu uz zilās līnijas, izmantoja brīvu zonu sev priekšā, turpināja kustību vārtu virzienā un ar stipru metienu no uzbrukuma zonas vidus pārspēja Niklāvu Rauzu – 1:0. Rīdzinieki panāca izlīdzinājumu spēlējot skaitliskajā vairākumā – lietuviešu aizsargs Kostas Gusevs pieslēdzās uzbrukumam, saņēma piespēli iemetiena aplī un iemeta savu pirmo golu „Rīgas” rindās – 1:1.

Uz pirmo pārtraukumu lauvas aizgāja vadībā. Trešdaļas pēdējā minūtē rīdzinieki agresīvi nospēlēja pie Danīla Andrejeva vārtiem, un Erlends Kļaviņš pamanījās iebakstīt ripu vārtos – 1:2. Pēc pirmā perioda „Rīgai” piederēja arī pārsvars metienos – 13:6. Otrās trešdaļas sākumā viesi divas reizes veiksmīgi nospēlēja mazākumā, bet vēlāk Aigara Ciprusa vadītā komanda palielināja pārsvaru. Antons Siņegubovs izcīnīja ripu uz zilās līnijas, ieslidoja uzbrukuma zonā un atstāja to Rūdolfam Polcam, kurš apspēlēja aizsargu un no labās pozīcijas trāpīja vārtos – 1:3. Lai gan divas minūtes vēlāk mājinieki atkal samazināja deficītu līdz minimumam, tomēr pēc 40 nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 2:4 – viens no „Rīgas” pretuzbrukumiem noslēdzās ar Denisa Fjodorova piespēli Antonam Trastašenkovam, kurš no tuvās distances apspēlēja vārtsargu.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā rīdzinieki otro reizi izmantoja skaitlisko vairākumu, Trastašenkovs piespēlēja Švanenbergam, kurš ar metienu vienā pieskārienā no tuvās distances panāca jau 2:5. Sekoja trīs pēc kārtas noraidījumi „Rīgas” sastāvā, un pēdējo no tiem „Chayka” hokejisti arī izmantoja, taču pēc desmit minūšu pauzes, kuru laikā tiesneši skatījās video atkārtojumu, vārtu guvums netika ieskaitīts, jo ripa tika iemesta ar augsti pacelto nūju. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki tika pie ļoti labas iespējas, jo Antons Siņegubovs saņēma 5+20 sodu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā. „Chayka” hokejisti ātri izspēlēja klasisko kombināciju ar piespēli uz pretējo iemetiena apli un metienu – 3:5, un komandai palika vēl vairāk, nekā četras minūtes vairākumā.

Atlika spēlēt 2:22 minūtes, kad mājinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un līdz pat mača beigām „Chayka” spēlēja sešatā. Rīdzinieki noturēja uzvaru, un tika pie desmitā panākuma šajā sezonā. Tagad „Rīga” ieņem 13. vietu MHL Rietumu konferencē ar 25 punktiem 33 spēlēs. Rītdien komandas aizvadīs otro savstarpējo spēli plkst. 12:00, bet tad rīdzinieki nespēlēs līdz decembra beigās, jo MHL kalendārā ir paredzēts pārtraukums, kas ir saistīts ar Latvijas U20 izlases dalību pasaules čempionātā 1A divīzijā.

Jaunatnes hokeja līga, 28. novembris

Chayka - Rīga 3:5 (1:2; 1:2; 1:1)
Vārti: 2:54 Šepeļevs (Korotins, Barinovs) 1:0, 8:25 Gusevs (Kļaviņš, Begmanis, vair.) 1:1, 19:24 Kļaviņš (Polcs, Gusevs) 1:2, 34:10 Polcs (Kārkls, Siņegubovs) 1:3, 36:34 Korotins (Šepeļevs, Vengrižanovskis) 2:3, 38:41 Trastašenkovs (Švanenbergs, Fjodorovs) 2:4, 43:38 Švanenbergs (Kārkls, Trastašenkovs, vair.) 2:5, 53:54 Vengrižanovskis (Šepeļevs, Tomilovs, vair.) 3:5
Metieni: 39:32
Iemetieni: 39:23
Soda minūtes: 10:37
Vārtsargi: Danīls Andrejevs (līdz 56:38) – Niklāvs Rauza

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт