Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kovaļčuks: "Pirmoreiz karjerā spēles trešajā periodā biju nosēdināts rezervē"

Rolands Eliņš

Kovaļčuks: "Pirmoreiz karjerā spēles trešajā periodā biju nosēdināts rezervē"
Iļja Kovaļčuks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Losandželosas „Kings” krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks ASV medijiem komentējis savu samazināto spēles laiku jaunā galvenā trenera Villija Dežardēna vadībā, atzīstot savus trūkumus aizsardzībā.

„Es tā arī nesaprotu, ko nozīmē – būt nosēdinātam rezervē, jo pirmoreiz dzīvē esmu nonācis tādā situācijā,” sacīja Iļja Kovaļčuks, kurš pēc vairākām sezonām SKA šoruden pievienojies „Kings”. „Pirmoreiz karjerā es nosēdēju rezervē visu trešo periodu, taču man vienalga, galvenais, ka komanda uzvarēja. Tas, kurš un cik daudz pavada laukumā, ir otršķirīgs jautājums.”

Kovaļčuks šosezon bijis starp „Kings” rezultatīvākajiem spēlētājiem un 24 mačos izcēlies ar 14 punktiem, taču tagad viņš nav guvis punktus jau desmit spēlēs pēc kārtas. Jaunā galvenā trenera Villija Dežardēna vadībā Kovaļčukam arī pakāpeniski krities spēles laiks, un pēdējās divās spēlēs pret „Canucks” un „Oilers” viņš nospēlēja attiecīgi deviņas un sešas minūtes, tiekot iespēlēts ceturtajā maiņā. Šajā desmit spēļu sērijā Kovaļčuks iekrājis negatīvu lietderības koeficientu mīnus astoņi, bet sezonā kopumā viņam šis rādītājs ir -13.

„Jā, piekrītu, ka man droši vien ir vērts uzlabot savu spēli aizsardzībā,” intervijā atzina Kovaļčuks. „Taču 35 gadu vecumā savu spēles stilu izmainīt ir grūti un nedomāju, ka vairs to varu izdarīt. Protams, ka lietderības koeficients mīnus 13 nav lieta, par ko es biju sapņojis. Pielikšu visas pūles, lai to uzlabotu.”

„Kings” šosezon guvusi tikai 19 punktus un ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencēm, taču abās pēdējās spēlēs, kurās Kovaļčukam bija ļoti mazs spēles laiks, Losandželosas komanda tika pie uzvarām.

Komandas treneris Dežardēns piekrita, ka Kovaļčukam šī situācija varētu būt grūti pārvarama: „Kad es sūtu viņu laukumā, Iļja ir priecīgs iesaistīties spēlēs. Vēl nav bijis tā, ka es viņu pasaucu, un viņš būtu bijis vienaldzīgs. Tā ir laba pazīme. Taču skaidrs, ka hokejistam, kurš NHL spēlējis tik veiksmīgi, šāda loma komandā nav viegli pieņemama.”

Dežardēns atzina, ka Kovaļčuks nekad nav bijis slavens ar savu spēli aizsardzībā: „Kad viņš guva vārtus, tā nebija liela problēma. Ja viņš vairs negūst tik daudz vārtus kā iepriekš, tad aizsardzībā attiecīgi jāpiestrādā vairāk. Un domāju, ka iepriekš savā karjerā Kovaļčukam to bieži nav nācies darīt.”

Kovaļčuks vasarā ar „Kings” noslēdza trīs gadu līgumu par 18.75 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/kovalchuk-stayin...

  +3 [+] [-]

, 2018-11-28 18:42, pirms 5 gadiem
Opjiem sēdēšana ir svēta lieta. Es pat teiktu, jo vairāk sēdēs, jo ilgāk dzīvos!

  +7 [+] [-]

, 2018-11-28 18:44, pirms 5 gadiem
Nav ko sevi mocīt laiks atgriezties savām līmenim atbilstošajā kolhozā.

  +4 [+] [-]

, 2018-11-28 18:59, pirms 5 gadiem
Pie Hartlija Atlantā bija labāks, bet aizgāja uz kolhozu un pofigā nodegradējās... tad par ko tagad sūkstīties?

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 19:02, pirms 5 gadiem
Kārtējais pierādījums ka KHL zvaigznes ir NHL ir rezervistu līmenī

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 19:20, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Kārtējais pierādījums ka KHL zvaigznes ir NHL ir rezervistu līmenī
Kārtējais pierādījums tam, ka NHL ir vienlaga esi zvaigzne vai nē, arī uz 4. maiņu var nosūtīt.

Patiesībā tas ne ta ka ir normāli, bet ne Kovi pirmais un ne pēdējais, kurš kā "nopelniem bagātais" atnāk uz kādu komandu, bet, kad tai neiet, tad viņu ieliek zemākajās maiņās vai vienkārši atlaiž kā "cerības neattaisnojušo".

Pašlaik LAK vispār iet slikti, tāpēc nav brīnums, ka notiek nestandarta gājieni.
Te prātā nāk iepriekšējā LAK lielā bedre, kad tur vēl Ivanāns spēlēja... tad gan bija ārprāts kas ar komandu tika darīts, tagad - nu tā, vēl viss normas robežās.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-28 19:49, pirms 5 gadiem
Juri, beidz fleitēt! Pirms jaunā trenera, Kvoi bija rezultatīvākais spēlētājs komandā! Gribētu redzēt, ko tu spētu izdarīt 4. maiņā ar pavloveidīgajiem, spēlējot sešas minūtes.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 20:05, pirms 5 gadiem
Franko rakstīja: Juri, beidz fleitēt! Pirms jaunā trenera, Kvoi bija rezultatīvākais spēlētājs komandā! Gribētu redzēt, ko tu spētu izdarīt 4. maiņā ar pavloveidīgajiem, spēlējot sešas minūtes.
Ja Tev ir -13 koefs, tad savu rezultativitāti vari iebāzt kaut kur ļoti dziļi, fleitētāj!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 20:17, pirms 5 gadiem
Te kaut kas neiet kopā,jo tieši trešās un ceturtās maiņas spēlētājiem jāprot vislabāk spēlēt aizsardzībā.Drīzāk tas varētu būt sods par neaktīvu spēli vadošajās maiņās.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-28 20:24, pirms 5 gadiem
Franko rakstīja: Juri, beidz fleitēt! Pirms jaunā trenera, Kvoi bija rezultatīvākais spēlētājs komandā! Gribētu redzēt, ko tu spētu izdarīt 4. maiņā ar pavloveidīgajiem, spēlējot sešas minūtes.
Pastāsti, trenerus maina "aiz neko darīt" vai tāpēc, ka rezultāts nav gluži tāds kā vajag/gribas?

Loģiski, ka jauns treneris nāk ar jaunām idejām un tas noved pie izmaiņām. Šoreiz tās tiešā veidā skar Kovaļčuku, kurš, būdams rezultatīvs, arī ir ar lietderību - 13, bet jaunā trenera vadībā viņš ir ar -6 (atskaitot pirmos trīs sezonas mačus, viņam pozitīva lietderība bija tikai divās spēlēs).

Un nevajag pat kalkulatoru ņemt un plusus ar mīnusiem skaitīt, ir redzams, ka Kovaļčuks uz LAK nāca spēlēt pirmajās lomās un gūt savus 30+ golus, spēlēt playoff un paralēli sildīties Kalifornijas saulē. Tik problēma tā, ka LAK visu laiku ir bijusi primāri aizsardzības un darba komanda, arī kad tika pie abiem Stenlija kausiem. Šobrīd šī komanda piedevām ir arī norietā un traumu mocīta.

Par tām 6 minūtēm runājot - tikai pēdējās 2 spēlēs viņam ir spēles laiks zem 10 minūtēm, iepriekš, pie šī paša trenera, viņš stabili spēlēja 15+ minūtes un vēl aizvien viņš ir TOP6 pēc spēles laika.
Un no otras puses - kas ir jādara trenerim, ja hokejists uz ledus sešus mačus pavada ap 18-20 minūtēm un pa šo laiku tiek pie 1+1 un -9? Jādod viņam pirmā maiņa, 30 minūtes spēles laika un jācer uz brīnumu?

     [+] [-]

, 2018-11-28 20:27, pirms 5 gadiem
DR arī Majoni un vienu trešdaļu nosēdināja rezervē.

     [+] [-]

, 2018-11-28 20:28, pirms 5 gadiem
DRS420 rakstīja: Ja Tev ir -13 koefs, tad savu rezultativitāti vari iebāzt kaut kur ļoti dziļi, fleitētāj!
Tas par Majoni ?

     [+] [-]

, 2018-11-28 20:55, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tas par Majoni ?
Kāds te sakars ar kaut kādu Majoni?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 22:14, pirms 5 gadiem
ErvThePerv rakstīja: Kāds te sakars ar kaut kādu Majoni?
Bija teikts ka NHL kārtīga līga un pat labu hokejistu nosēdina rezervē. Tātad piebildu, ka ne tikai NHL labus hokejistus sēdina sezervē.