Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bufons: "Būtu gatavs atgriezties Itālijas izlasē pat 60 gadu vecumā"

Andrejs Siliņš

Bufons: "Būtu gatavs atgriezties Itālijas izlasē pat 60 gadu vecumā"
Džanluidži Bufons
Foto: AFP / Scanpix

39 gadus vecis leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš pēc Itālijas izlases nekvalificēšanās nākamā gada Pasaules kausam paziņoja par karjeras beigšanu izlasē, neizslēdz iespēju nākotnē atgriezties valstsvienības rindās.

Itālija kvalifikācijas turnīrā palika otrajā vietā G grupā aiz Spānijas un nonāca "play-off" kārtā. Tajā nācās piedzīvot traģēdiju, divu spēļu summā atzīstot Zviedrijas pārākumu (0:1) un finālturnīram nekvalificējoties pirmo reizi kopš 1958. gada. Pēc zaudējuma Bufons asarām acīs paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā.

Tomēr pirmdien Itālijas Profesionālo futbolistu asociācijas balvu pasniegšanas ceremonijā Bufons atzina, ka punktu vēl varot izlabot arī par komatu: "Esmu paņēmis nelielu pārtraukumu. Esmu sasniedzis noteiktu vecumu. Vienmēr esmu bijis gatavs cīņai par Itāliju un "Juventus", es nekad šīs komandas nepamestu - man vienmēr jābūt gatavam. Pat tad, kad man būs 60. Ja saslims visi vārtsargi, es būtu gatavs spēlēt - tā es redzu nacionālās izlases jēgu."

"Sarūgtinājums par netikšanu uz finālturnīru bija milzīgs. Tas droši vien ir smagākais zaudējums manā karjerā, vēl arī pāris Čempionu līgas fināli," komentēja Bufons. "Tagad mums jāskatās uz priekšu, jāpabeidz šī sezona un tad atkal priekšā ir gana daudz mērķu, ko sasniegt."

"Juventus" šobrīd A sērijā pēc 14 spēļu kārtām ieņem trešo vietu, no līderes "Napoli" atpaliekot par četriem punktiem. Nākamais mačs jāaizvada 1. decembrī izbraukumā tieši pret "Napoli". Čempionu līgā Turīnas komanda ir otrā D grupā, kārtu pirms beigām esot par punktu priekšā "Sporting".

Izmantotie resursi:
Buffon fa retromarcia? "In Nazionale pure a 60

     [+] [-]

, 2017-11-28 12:23, pirms 6 gadiem
Jā, domāju viņam jāatgriežas, šādi nav smuki begt karjieru izlasē ne priekš faniem, ne viņa, un still viņš ir viens labākais pasaulē vēl aizvien.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-28 19:42, pirms 6 gadiem
Man kautka sitas tracina, tad aizeju, tad tomer nee, tad janogaida kads laiks, nevis uz karstam pedam pienemt lemumu!!!!

     [+] [-]

, 2017-11-29 09:14, pirms 6 gadiem
tādos brīžos labāk nesteigties ar paziņojumiem, ja ir līdzjutēju, izlases vadības atbalsts, arī pēc tādām neveiksmēm var savākties un turpināt. ja pārējie konkurenti uz sastāvu ir spēcīgāki, tad viss, bet kamēr vēl līmenī, var cīnīties tālāk