Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsumam pieci spēka paņēmieni uzvarā pār CSKA

Rolands Eliņš

Karsumam pieci spēka paņēmieni uzvarā pār CSKA
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Oskara Bārtuļa pārstāvētā „Admiral” izbraukuma mačā pret „Avtomobolist” zaudēja ar 2:3 pēcspēles metienos. Bārtulim šajā mačā divi noraidījumi, pamatlaika pirmajā un pēdējā minūtē. Ar tādu pašu rezultātu pēcspēles metienos tikmēr uzvaru guva Mārtiņa Karsuma pārstāvētā "Dynamo", Maskavas derbijā pieveicot CSKA.

„Admiral” jau pašā sākumā palika mazākumā, jo 24. sekundē par pretinieka klupināšanu divu minūšu sodu saņēma Oskars Bārtulis. Viņš noteikumus pārkāpa uz savas zilās līnijas, cenšoties kavēt pretinieku ieslidošanu zonā. Viņa komanda gan mazākumā izturēja un vēlāk izvirzījās vadībā spēles septītajā minūtē, kad pretinieku zonā ripu izdevās pārtvert Aleksandram Gorškovam.

Otrajā periodā „Avtomobolist” izdevās panākt neizšķirtu un pēc slovēņa Roka Tičara vārtiem arī izvirzīties vadībā. Taču „Admiral” rindās arī bija Slovēnijas uzbrucējs, kurš izcēlās ar vārtu guvumu – Roberts Saboličs 46. minūtē vairākumā panāca 2:2. Pamatlaiks tā arī noslēdzās ar 2:2, lai gan pēdējās minūtēs „Admiral” bija iespiedusi pretiniekus viņu zonā. Ar metienu izcēlās arī Bārtulis, taču netrāpīja vārtos, turklāt 13 sekundes pirms pamatlaika beigām saņēma divu minūšu sodu.

Papildlaikā „Admiral” nedaudz kuriozi palika bez pamatvārtsarga Igora Bobkova, jo viņš pieslidoja pie rezervistu soliņa, lai paņemtu jaunu ūdens pudeli, taču tādēļ nācās veikt vārtsargu maiņu un laukumā sūtīt Ivanu Naļimovu. Viņš gan papildlaikā vārtus neielaida, bet pēcspēles metienos atpakaļ ierindā bija Bobkovs un septiņās bullīšu sērijās tomēr bija spiests ciest zaudējumu ar 2:3.

Bārtulis laukumā pavadīja 23:07 minūtes un izdarīja divus metienus pa vārtiem. Viņam arī četras soda minūtes.

„Admiral” bija uzvarējusi divas iepriekšējās spēles, kas ļauj trīs spēļu izbraukuma ciklu noslēgt ar septiņiem punktiem no maksimālajiem deviņiem, bet tagad sekos trīs mājas spēļu sērija. Austrumu konferences kopvērtējumā Bārtuļa komanda ieņem sesto vietu, par vienu punktu apsteidzot Ķīnas „Kunlun”.

Savukārt „Dynamo” ar Mārtiņu Karsumu pirmajā maiņā izdevās gandrīz pamatlaikā uzvarēt Maskavas derbijā pret līgas vicelīderi CSKA. „Dynamo” ar 2:1 bija vadībā līdz pat pamatlaika pēdējām sekundēm, kad visai blāvu maču aizvadījušā CSKA tomēr pamanījās izraut neizšķirtu. Piecas sekundes pirms beigām vārtus guva Valērijs Ņičuškins.

Tas noveda pie pēcspēles metieniem, kuros „Dynamo” tomēr izdevās izcīnīt uzvaru pēc Alekseja Cvetkova precīzā metiena, kamēr nevienam citam pārspēt vārtsargu neizdevās. Karsums bullīšu sērijā nepiedalījās,

Karsums šajā mačā bija laukumā 13:28 minūtes, kuru laikā bloķēja divus pretinieku metienus un pielietoja piecus spēka paņēmienus. Tas bija labākais rādītājs gan komandā, gan visā spēlē.

„Dynamo” ar šo uzvaru atgriezusies „play-off” zonā, par punktu apsteidzot „Vityaz”. Savukārt CSKA šis ir otrais zaudējums pēdējās trīs spēlēs.

KHL spēļu rezultāti, 28. novembris

KomandasRezultāts
Yugra-Kunlun2:4
Avtomobolist-Admiral3:2 PM
CSKA-Dynamo M2:3 PM
Medveščak-Sibir

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2016-11-29 16:52, pirms 7 gadiem
Ar 2:3 zaudē, nevis uzvar.