Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: ''Vienmēr runā, vai šādi sodi ir pareizi vai nepareizi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailītis: ''Vienmēr runā, vai šādi sodi ir pareizi vai nepareizi''
VEF galvenais treneris Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas basketbola kluba ''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis pēc zaudējuma FIBA Čempionu līgas E grupas pirmajā spēlē, pēdējā sekundes metiena dēļ atzīstot ''Strasbourg'' pārākumu ar 75:77 (30:24, 16:18, 13:17, 16:18), apgalvoja, ka vienmēr pastāv diskusija, vai pēdējās sekundēs pie minimālas vadības pārkāpt noteikumus, ir pareiza rīcība. Tāpat savus viedokļus par spēli pēcspēles preses konferencē izteica ''VEF Rīga'' aizsargs Kristers Zoriks, ''Strasbourg'' galvenais treneris Lasi Tuovi un rezultatīvākais spēlētājs Deandre Lensdauns.

''VEF'' Rīga pirmajā FIBA Čempionu līgas spēlē, pateicoties pēdējā sekundē ielaistam trīspunktniekam, piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret Francijas ''Strasbourg'' ar 75:77. Savus komentārus pēc spēles izteica ''VEF Rīga'' un ''Strasbourg'' galvenie treneri, kā arī labākie spēlētāji komandās.

''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis:

-Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. Ļoti sāpīgs zaudējums, pēdējā sekundē, ar ielaistu grūtu metienu. Mēs noteikti varam spēlēt labāk. Pēc laba spēles sākuma atsevišķos brīžos zaudējām enerģiju un nebijām konsistenti visas spēles gaitā. Tāpat vairāku svarīgu atlēkušo bumbu neizcīnīšana mums dārgi maksāja.

-Vai Šķēles sods bija iepriekš izrunāts un vai bija pareizs?
-Vienmēr runā, vai šādi sodi ir pareizi vai nepareizi. Ja uzvar, tad vienmēr saka, ka ir bijis pareizs. Vienu no sodiem viņš aizmeta garām, līdz ar to var teikt, ka bija attaisnoti. Par neizcīnīto atlēkušo bumbu grūti ko teikt, liekas, ka bija neveiksmīga pozīcija un bumba aizgāja aiz muguras.

-Vai šajā spēlē bija redzami kādi trūkumi?
-Redzu, ka pietrūkst līderības tajos mirkļos, kad pieredzējušie spēlētāji ir paguruši. Pietrūkst līderības no citiem, visi skatās viens uz otru. Kristers bija labs piemērs, ej, spēlē, parādi līderību, domāju, ka tas mums pietrūkst. Atlēkušās bumbas mums ir problēma jau visu sezonas sākumu. Basketbols ir tāda izrāvienu spēle, konkrēti šodien nepatika reakcijas uz pretinieku iemestajiem metieniem. Pārāk bieži apstājāmies, mums vajadzēja spēlēt kā sākumā ar augstu tempu. Zaudējām arī, jo pārāk emocionāli reaģējām uz ielaistiem groziem.

-Vai bija lietas, ar ko netikāt galā no izvirzītā spēles plāna?
-Netikām galā ar astoto numuru (Lensdaunu), pārsvarā viņš savus punktus guva ar caurgājieniem, ko zinājām pirms spēles. Tomēr man vairāk nepatika mūsu emocionālais stāvoklis, kas ietekmēja ātrumu, pārliecību un kontroli.

-Spēles gaitā, kad laukumā vienlaicīgi atradās Kristers Zoriks un Aigars Šķēle, abi pamīšus veda saspēli, tas viņiem dabiski izrunāts vai treneru uzstādījums?
-Viņi dabiski sarunā, man patīk, kā viņi kopā abi izskatās. Viņi ir dažādi spēlētāji - Aigars vairāk tendēts uz caurgājienu, bet Kristers uz metienu no perimetra. Patika arī Mārcis Vītols, viņš šodien izdarīja labu darbu, no Olmena gribētos vairāk, bet viņam ir īpatnējs stils un var tikt augstākā līmenī, ja adaptēsies.

''VEF Rīga'' aizsargs Kristers Zoriks;

-Spēli uzsākam labi un zinājām, ka nebūs viegli. Ļoti sāpīgs zaudējums sāpīgā galotnē, cīnījāmies līdz galam un šis zaudējums liks mums no tā mācīties un izdarīt secinājumus. Redzējām, ka varam spēlēt šajā līgā un uzvarēt šīs komandas. Jāskatās pēcspēles video un tad jau redzēsim, kas bija labi un kas slikti. Reti, kad notur ātri iegūtu pārsvaru, nav jau sliktas komandas šajā līgā un jāspēlē visas 40 minūtes. Mēs zinājām, ka nebūs viegli.

''Strasbourg'' galvenais treneris Lasi Tuovi:

-Pirmkārt, gribētu atzīmēt, ka ''VEF Rīga'' spēlē ļoti kvalitatīvi, ko jau pierādīja sezonas sākumā ar vairākām izcīnītām uzvarām, kas veicināja viņu pārliecību. Zinājām, ka uz spēli viņi iznāks ar agresīvu spēles plānu. Mūsu plāns bija veiksmīgi darboties aizsardzībā, kas neizdevās pirmajā ceturtdaļā, ielaižot 30 punktus. Tāpēc jo vairāk vēlos pateikties saviem spēlētājiem, kuri cīnījās līdz galam, izpildot izvirzīto spēles plānu. No Vensāna Kolē esmu daudz mācījies, viņš vienmēr man palīdzēja, sniedza savus padomus.

''Strasbourg'' basketbolists Deandre Lensdauns:

-Nozīmīga uzvara mums, ar ko sākam Čempionu līgas turnīru. Zinājām, ka būs grūta spēle un ka ''VEF Rīga'' ir laba komanda. Viņi ir labi organizēti un spēlē labi uzbrukumā. Pēc pirmās ceturtdaļas spējām atgriezties spēlē un atspēlēties. Treneris vienmēr mums teicis, ja spējam aizsardzībā ielaist mazāk par 76 punktiem, tad mums ir jāuzvar. Šodien ielaidām 75 punktus un uzvarējām.

-Vai uzskatiet, ka Jums paveicās?
-Citreiz tā notiek. Kolsons šādus metienus met treniņos, pret diviem pretspēlētājiem, mums tas nav nekas jauns.

-Vai Jums nācās ko mainīt pēc neveiksmīgās pirmās ceturtdaļas?
-Viņi sākumā iemeta vairākus trīspunktniekus, bija pārliecināti par saviem spēkiem. varēja redzēt, ka ir gatavi spēlei ar mums un to parādīja jau ar pirmajām minūtēm. Viņi izmantoja šo enerģiju sākumā, mēs turpinājām darīt, ko vēlējāmies, kļuvām agresīvāki un visas spēles gaitā nekritām panikā.

     [+] [-]

, 2020-10-29 01:18, pirms 3 gadiem
Aģents Kolsons bija nepareizajā komandā 😂