Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņam dramatiska uzvara, Daugaviņš un Karsums paņem punktu pret KHL līderi

Rolands Eliņš

Kalniņam dramatiska uzvara, Daugaviņš un Karsums paņem punktu pret KHL līderi
Jānis Kalniņš. Foto: HC Jokerit

Kontinentālajā hokeja līgā ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Helsinku „Jokerit”, kas ar Jāni Kalniņu vārtos pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto „Severstal” ar 3:2, uzvaras vārtus gūstot 35 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Jānis Kalniņš šodien nostāvēja sausā līdz spēles 53. minūtei, līdz kurai „Jokerit” bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, pateicoties Niklasa Jensena un Džona Normana vārtu guvumiem. Taču 53. minūtē „Severstal” atklāja savu rēķinu, Staņislavam Kaļasņikovam veiksmīgi trāpot no laukuma malas pie zilās līnijas, un Kalniņš ripu netvēra.

Kalniņam problēmas pēc iemetiena savā zonā radās vēlreiz 59. minūtē, kad ar metienu no zilās līnijas latviešu vārtsargu pārspēja Deniss Kuļašs. Šoreiz gan Kalniņam noreaģēt neļāva negaidīts ripas rikošets, pēc kura ripa trāpīja tieši zem vārtu pārliktņa.

Taču „Jokerit” paspēja izvairīties no pagarinājuma – 35 sekundes pirms pamatlaika beigām Jensens vēlreiz izcēlās ar vārtu guvumu un nokārtoja savas komandas uzvaru ar 3:2. „Jokerit” tas bija ceturtais panākums pēc kārtas un 16. uzvara sezonas 21 spēlēs. Helsinku komanda ieņem otro vietu Rietumu konferencē, tikai par puntku atpaliekot no CSKA.

Kalniņš šodienas mačā atvairīja 22 no 24 pretinieku metieniem un ierakstīja savā rēķinā sezonas astoto uzvaru. Vēl viens panākums, un Kalniņš būs atkārtojis savu personīgo rekordu KHL – abās iepriekšējās sezonās Rīgas „Dinamo” rindās Kalniņš tika pie deviņām uzvarām.

Savukārt „Severstal” rindās Artūrs Kulda nospēlēja 17:33 minūtes, kurās mača protokolā tika pie diviem bloķētiem metieniem.

Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Maskavas „Spartak” tikmēr viesos Jekaterinburgā prata paņemt punktu pret līgas līdervienību „Avtomobolist”, zaudējot papildlaikā ar 1:2. „Spartak” vismaz vienu punktu ieguvis jau četrās spēlēs pēc kārtas un pacēlies uz piekto vietu Rietumu konferencē.

Daugaviņš šodienas mačā laukumā bija 19:27 minūtes un izdarīja trīs metienus pa vārtiem, kamēr Karsums 16:44 minūtēs pa vārtiem meta vienreiz. Abiem latviešu uzbrucējiem neitrāls lietderības koeficients.

Bet Boba Hārtlija vadītā "Avangard" savā laukumā ar 1:3 piekāpās "Torpedo". Pilnīgi visi vārti tika gūti trešajā periodā, un Hārtlija komandai izcīnīt uzvaru pamatlaikā nav izdevies jau piecos mačos pēc kārtas.

KHL spēļu rezultāti, 28. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Admiral-Ak Bars1:5Barys-Sibir5:2
Salavat Yulaev-Vityaz2:1Jokerit-Severstal3:2
Avtomobilist-Spartak2:1 PAvangard-Torpedo1:3
Slovan-SKA

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-28 22:28, pirms 5 gadiem
Bija ļautiņi, kas brēca, ka Kalniņam RD laikos statistika bija labāka un tagad esot kritums. Gribu teikt Irbes zelta vārdus, ka vārtsargu mēra pēc uzvarām. Sezonas beigās labāk virs galvad celt čempiona kausu, nevis kādā baļļukā saņemt "diplomu" par savas pozīcijas MVP? Pajautājiet Merzļikinam, kas labāk...

     [+] [-]

, 2018-10-29 03:54, pirms 5 gadiem
Reku Bobam nav bijušas uzvaras jau 5 spēlēs pēc kārtas.
un kā zināms Krievijā, var ātri parādīt, kur ir durvis.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-29 08:10, pirms 5 gadiem
Es ceru ka Dinamo neblamēsies tajās world games kā Slovans