Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" savā mājaslapā izsmej tiesneša lēmumus spēlē pret "Riga"

Rolands Eliņš

"Jelgava" savā mājaslapā izsmej tiesneša lēmumus spēlē pret "Riga"
Foto: FK Jelgava

„SynotTip” futbola Virslīgas mačā „Riga” šodien spēlēja 2:2 ar „Jelgavu”, pamatīgi sabojājot savas izredzes kopvērtējumā. „Jelgava” turklāt maču pabeidza mazākumā un kopumā brīdinājumus saņēma astoņi no tās 12 laukumā izgājušajiem spēlētājiem. Tiesneša Edgara Maļceva piešķirto brīdinājumu pārbagātību „Jelgava” ar lielu sarkasma devu izsmējusi savā mājaslapā, publicējot aprakstu, kā četri no 12 izglābās no brīdinājumiem. Kā mājaslapā veiktā ieraksta autors norādīts Ainārs Tamisārs, „Jelgavas” valdes loceklis un LFF Futbola attīstības komitejas loceklis.

"Jelgavas" mājaslapā veiktais ieraksts raksta turpinājumā ir pārpublicēts pilnībā.

Spēle pret “Riga” FC vēsturē paliks kā spēle, kurā izglābās tikai četri… Vidēji ik pēc 10 minūtēm kādam “Jelgavas” futbolistam tika parādīta dzeltenā kartīte un tā netika parādīta tikai četriem no 12 futbolistiem, kas devās laukumā. Tāpēc ar vislielāko prieku apsveicam šos četrus veiksminiekus – Dmitriju Klimaševiču, Valēriju Redjko, Arti Jaudzemu un Kasparu Ikstenu.

Aptaujājot futbola speciālistus turpat “Skonto” stadiona tribīnēs, pie vienota viedokļa “kāpēc tā?” neizdevās tikt, bet, saliekot kopā versiju piedāvājumus, šo to izdevās izskaidrot vai vismaz saprast “kur vēži ziemo”. Tātad – kāpēc daži “izredzētie” palika bez dzeltenās kartītes:

1) Artis Jaudzems, kas “Jelgavas” rindās aizvadīja 51.spēli un guva 10. vārtus (šosezon Artim četri vārti), palika bez brīdinājuma, jo viņa skriešanas ātrums pārsniedz galvenā tiesneša skriešanas ātrumu par vismaz piecām sekundēm uz 100 metriem, tādēļ par 99% ir skaidrs, ka tiesneša kungam nav pilnīgi nekādu cerību Arti ne uz laukuma, ne ārpus tā noķert, bet nenoķerot futbolistu, kartīti viņam parādīt nevar;

2) Dmitrijs Klimaševičs, kas joprojām pieder BFC “Daugavpils” un “Jelgavai” ir tikai izīrēts (futbolistus joprojām pat 21. gadsimtā var gan pārdot, gan pirkt, gan izīrēt). Iespējams, ka izvairījās no kartītes, jo viņam paredzētais “plāksteris” netīšām tika parādīts Gļebam Kļuškinam – viņš vienīgais no visiem futbolistiem tika pie divām dzeltenajām kartītēm, kas izvērtās par to, ka viņam tika parādīta arī sarkanā kartīte un viņš uz ģērbtuvi varēja doties jau 76. minūtē un mierīgi, nestāvot rindā, ieiet dušā un pat izžāvēt matus, ko pēcspēles burzmā ne vienmēr izdodas izdarīt;

3) Kaspars Ikstens ir “Jelgavas” vārtsargs un vārtsargi parasti ļoti ātri pa laukumu nepārvietojas, bet atrodas tiem ierādītajā vārtsarga laukumā un kartītes parādīšana viņam it kā nekādas problēmas nevarētu sagādāt. Kāpēc viņš palika bez kartītes? “Futbola speciālistu padomes” secinājums ir skarbs: vīrs melnajā vārtsarga laukumā visas spēles laikā taču neiekāpa un tam pat netuvojās, bet visu novēroja no liela attāluma vai pat uz to neskatoties (kā tas notika spēles 25. minūtē…) un nevajag jau arī, jo, ja jau Kapteinis 13 ir uz zemes, tātad kāds viņu ir pagrūdis un kādam par to jāsaņem sods, un, no tāluma rādīt kartīti kādam (piemēram, Kasparam Ikstenam) nav ne stilīgi, ne pamācoši;

4) Valērija Redjko gadījums tā arī palika neizskaidrots – varbūt vainīga Romāna... Edgara tolerance pret vecāka gadagājuma cilvēkiem (Valērijs tomēr par veseliem 9 gadiem vecāks), varbūt, ka vainīga Edgara bijība pret esošām un bijušām amatpersonām, un, iespējams, ka viņš savulaik ir cietis no komitejas, kurā ilgus gadus darbojās Valērija sievastēvs, bet varbūt, ka Edgaram pēkšņi atmiņā atausa “Ziemeļatvijas” korespondentam 2008.gadā (kad viņš vēl bija nevis tiesnesis, bet parasts futbolists) teiktais: “Esmu guvis nopietnu potītes traumu un tagad spēlēju uzmanīgi, jo cīņas karstumā “uzšaut pa kājām” nav nekas īpašs” un sabijās, ka Valērijs patiešām ņems un uzšaus viņam pa kājām?

“Valērija jautājums”, diemžēl, palika neatrisināts, jo vienam no ekspertiem bija jāskrien uz autobusu, citam uz kaimiņienes dzimšanas dienu, bet dažiem vienkārši bija jāiet mājās.

Izmantotie resursi:
Izglābjas tikai četri – FK Jelgava

  +7 [+] [-]

, 2017-10-28 23:45, pirms 6 gadiem
Jāatzīst, ka visai laba satīra. Tamisārs pieiet ar humoru, kamēr citi vienkārši nolamā un dabū naudas sodus no DK. Redzēsim, kā DK reaģēs uz šo ierakstu, kuram zināmā mērā jāpiekrīt.

  +7 [+] [-]

, 2017-10-28 23:47, pirms 6 gadiem
Izsmej ? Normāls rakstiņš ar satīru, nevis izmieti tiesneša lēmumi. Neviena kartiņa, izņemot to ,ka Dmitrija kartiņa parādīta Kļuškinam nav nemaz apspriesta.

 +10 [+] [-]

, 2017-10-28 23:47, pirms 6 gadiem
Orģināli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-10-29 07:06, pirms 6 gadiem
Vēl neesmu noskatījies spēles ierakstu,tā kā nemāku spriest par piešķirtajām kartītēm.Tomēr mani šobrīd interesē kas cits.Kāda būs LFF reakcija,jo manuprāt kluba oficiālā mājas lapa pauž oficiālu kluba viedokli.Kas tur pienākās par publisku tiesnešu kritiku no oficiālām kluba personām?

  +6 [+] [-]

, 2017-10-29 07:35, pirms 6 gadiem
Noskatoties Sportacentra (ļoti vāji veidoto) videoapskatu par šo spēli, tiešām radās jautājumi par tiesnešu pieņemto lēmumu pareizību, bet, diemžēl, Sportacentra video veidotāji nav dzirdējuši par palēninājumiem, pietuvinājumiem un atkārtojumiem, tāpēc grūti spriest vai bija tiesneša kļūdas vai ne.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-29 08:57, pirms 6 gadiem
Tas taču ir štrunts, ja salīdzina ar spēles komentētāja pausto apgalvojumu, ka Rigas pārstāvji, iespējams, veica vai mēģinās veikt Krimināllikuma 212.prim pantā aprakstītās darbības.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-29 09:22, pirms 6 gadiem
Visticamāk kāds jelgavnieks parādīja TO Edgara mammai. Un tā nebija dzeltenā kartiņa.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-29 10:02, pirms 6 gadiem
Labs sarkasms. sevišķi par pirmo futbolistu

palika bez brīdinājuma, jo viņa skriešanas ātrums pārsniedz galvenā tiesneša skriešanas ātrumu par vismaz piecām sekundēm uz 100 metriem, tādēļ par 99% ir skaidrs, ka tiesneša kungam nav pilnīgi nekādu cerību Arti ne uz laukuma, ne ārpus tā noķert, bet nenoķerot futbolistu, kartīti viņam parādīt nevar;

  +6 [+] [-]

, 2017-10-29 12:29, pirms 6 gadiem
Bet es nesaprotu vienu lietu: nu kas tas par komandas nosaukumu - Riga. Tādas Rigas nemaz nav. Pilsētas nosaukums ir Rīga, un ja grib komandu saukt pilsētas vārdā, tad tā arī tai būtu jāsaucas. Šis nosaukums šķiet tik svešs, tā kā būtu runa par citu valsti. Kaut kādu pigu atgādina. Interesanti, vai valodas centram te nekas nebūtu sakāms?

  -4 [+] [-]

, 2017-10-29 13:29, pirms 6 gadiem
Ja LFF Fīreram pārējai jelgavnieku hebrai neieštepselēs kārtīgu soda piķi, tad viss ir jāmet pie malas. Interesanti, kā laukumā izskatītos pilsonis no "4 balti krekli" un vēl viens otrs viņējo valdes loceklis.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-29 13:43, pirms 6 gadiem
darbagalds rakstīja: Ja LFF Fīreram pārējai jelgavnieku hebrai neieštepselēs kārtīgu soda piķi, tad viss ir jāmet pie malas. Interesanti, kā laukumā izskatītos pilsonis no "4 balti krekli" un vēl viens otrs viņējo valdes loceklis.
Vecais agāk vārtos stāvēja, kad šad un tad uzspēlēja ar dēlu. Jums te personīgā vendeta?

     [+] [-]

, 2017-10-29 13:50, pirms 6 gadiem
grace rakstīja: Bet es nesaprotu vienu lietu: nu kas tas par komandas nosaukumu - Riga. Tādas Rigas nemaz nav. Pilsētas nosaukums ir Rīga, un ja grib komandu saukt pilsētas vārdā, tad tā arī tai būtu jāsaucas. Šis nosaukums šķiet tik svešs, tā kā būtu runa par citu valsti. Kaut kādu pigu atgādina. Interesanti, vai valodas centram te nekas nebūtu sakāms?
Valsts valodas centram nav iebildumu pret...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-29 14:13, pirms 6 gadiem
Viss Latvijas futbols ir viena liela bedre, kur cenšas ātrāk nosprāgt

  -3 [+] [-]

, 2017-10-29 17:14, pirms 6 gadiem
Vedējtēvs rakstīja: http://www.lsm.lv/raksts/sports/futbols/valsts-valodas-centram-nav-iebildumu-pret-futbola-kluba-riga-fc-nosaukumu.a197750/
Droši vien sapiķoja viņiem, lai nepiekasās

     [+] [-]

, 2017-10-29 17:21, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Droši vien sapiķoja viņiem, lai nepiekasās
man jau ar liekas, ka nosaukums ir tāds pusdzīvs vai samākslots. es nezinu juridiskos aspektus, bet ja kāds lieto vārdu Rīga, tad par to ka tik nav simboliski jāmaksa. Savā laikā Rīgas Dome par to iestājās. Tikpat labi ar kādām tiesībām privāta persona lieto oficiālo pilsētas nosaukumu. Kāds ņem un nosauc savu futbola klubu par "FK Latvija". Gan jau ka tas ir kaut kur atrunāts, bet šodien tādā skaistā dienā kā svētdienā man ir reāli slinkums meklēt - pat atvērt jaunu cilni un ievadīt nosaukumu reglamentojošie noteikumi. Fakts ir fakts, šo komentāru kā dīvānā sēdētājam man ir vieglāk ierakstīt

     [+] [-]

, 2017-10-29 19:33, pirms 6 gadiem
Vedējtēvs rakstīja: man jau ar liekas, ka nosaukums ir tāds pusdzīvs vai samākslots. es nezinu juridiskos aspektus, bet ja kāds lieto vārdu Rīga, tad par to ka tik nav simboliski jāmaksa. Savā laikā Rīgas Dome par to iestājās. Tikpat labi ar kādām tiesībām privāta persona lieto oficiālo pilsētas nosaukumu. Kāds ņem un nosauc savu futbola klubu par "FK Latvija". Gan jau ka tas ir kaut kur atrunāts, bet šodien tādā skaistā dienā kā svētdienā man ir reāli slinkums meklēt - pat atvērt jaunu cilni un ievadīt nosaukumu reglamentojošie noteikumi. Fakts ir fakts, šo komentāru kā dīvānā sēdētājam man ir vieglāk ierakstīt
Ko tu te cepies par kaut kādu Rīgu vai Rigu. Teksts ir par aļņu pilsētas futboļoru mājas lapā publicēto. Sarkasms? Paskatīsimies, kā to novērtēs LFF.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-29 19:46, pirms 6 gadiem
itas ir labs Bet acis iekrita laukuma kavalitaate klipa, uh pfff...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-01 10:55, pirms 6 gadiem
Gan jau, ka nepelnīts neizšķirts Jelgavai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-01 14:38, pirms 6 gadiem
Skonto laiki bija skaisti laiki.