Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tīdenbergs: "Pēc zaudējumiem nav jānolien stūrī un jāsāk sevi žēlot"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Tīdenbergs: "Pēc zaudējumiem nav jānolien stūrī un jāsāk sevi žēlot"
Eduards Tīdenbergs
Foto: Aivars Ķesteris

FK "Ventspils" pussargs Eduards Tīdenbergs intervijā kluba mājas lapā atzīst, ka zaudējums jelgavniekiem bija liela vilšanās, taču šobrīd spēlētāji jau domā tikai par atlikušajiem mačiem un uzdevumiem tajos.

"SynotTip" Virslīgas iepriekšējās kārtas maču, kurā ventspilnieki uzņēma "Jelgavu", Eduards Tīdenbergs sāka uz rezervistu soliņa, bet laukumā devās otrajā puslaikā, turklāt tieši brīdī, kad komanda nonāca zaudētājos. Jaunas futbolists atzīst, ka šāds notikumu pavērsiens lika tika vēl vairāk saņemties: "Kad gatavojos doties laukumā, rezultāts vēl bija 0:0, un es tiešām bija uztraucies, jo ļoti gribējās komandai palīdzēt, nospēlēt bez kļūdām. Jelgavnieki atklāja rezultātu, kad jau stāvēju laukuma malā, un tad gan uztraukums uzreiz pārgāja. Nebija laika kaut kādiem pārdzīvojumiem, jo bija jāpalīdz komandai un jācenšas situāciju kaut kā labot." Eduardam tiešām sanāca palīdzēt, jo pēc viņa centrējuma tika pārkāpti noteikumi pret Ģirtu Karlsonu un nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja tieši Tīdenbergs.

Futbolists gan neslēpj, ka ar pendeles izpildīšanu sanācis pagalam dīvaini, lai gan pirms sitiena milzīgu uztraukumu viņš nav izjutis: "Biju pavisam mierīgs, jo zināju, kā un kur sitīšu, taču uzsitu pavisam citādāk. Pat nezinu, kāpēc tā notika. Vienkārši galvā kaut kas nostrādāja citādāk. Vārtsargam pilnīgi noteikti bija izredzes bumbu atsist, jo stūri viņš uzminēja. Man šķita, ka tā arī notiks, tāpēc jau rāvos uz priekšu, jo domāju, ka būs nepieciešams pielabot, taču vārtsargs nedaudz pasteidzās ar lēcienu un bumba lidoja zem viņa. Protams, svarīgākais, ka izdevās iesist."

Ventspilniekiem ļoti gribējies arī izraut uzvaru, un šajā brīdī emocijas ņēmušas virsroku, tāpēc galu galā sanācis sāpīgs zaudējums, spriež jaunais ventspilnieks: "Izlīdzinājām rezultātu, sajutām vārtu gūšanas garšu un varbūt pat uzvaras smaržu. Zinājām, ka vēl ir minūtes, ka pretinieki varbūt nebūs atguvušies pēc vārtu zaudējuma un metāmies uzvarēt... Emocionāli uzbrukām un nogulējām pretuzbrukumu, kas beidzās ar vārtu zaudējumu. Starp citu, domāju, ka vārtu guvums šādā stilā drīzāk piestāvētu "Ventspilij" nevis "Jelgavai". Esmu pārliecināts, ja rezultāt būtu izlīdzinājuši agrāk, viesi neuzvarētu." Tomēr arī pēc šāda iznākuma ventspilnieki neesot zaudējuši kaujiniecisko noskaņojumu un cerības uz zelta godalgām.

Virslīgas sezonā vēl atlikušas divas kārtas, bet "Ventspils" nākamie pretinieki būs "Metta/LU" futbolisti, ar kuriem sestdien jātiekas Rīgā. Tīdenbergs nenoliedz, ka pēc zaudējuma jelgavniekiem noskaņojums komandā nebija no labākajiem, taču šobrīd visu domās ir tikai nākamā spēle un nākamais pretinieks: "Protams, bijām ļoti vīlušies, jo līdz šai spēlei viss vēl biju mūsu pašu rokās, kas vienmēr ir labāk, nekā būt atkarīgiem vēl no kāda. Tomēr jau uzreiz pēc mača ar "Jelgavu" treneris mums teica, lai pēc iespējas ātrāk izmetam no galvām šo zaudējumu, un nu jau komanda ir tikusi ar to galā. Jā, zaudējums bija nepatīkams, taču arī pēc tādiem nav jānolien stūrī un jāsāk sevi žēlot. Mēs gribam uzvarēt abās atlikušajās spēlēs, un izdarīsim visu, lai tā arī notiktu."

Spēlētājs nešaubās, ka ar pārliecību komandai viss būs kārtībā un abos mačos noteikti būs arī vārtu gūšanas momenti, bet tieši to realizācija arī izšķirs, uz ko "Ventspils" šajā sezonā vēl varēs pretendēt. Tik pat svarīga ir arī spēles disciplīna, jo iepriekšējais mačs jau parādīja, cik bīstama ir aizmirst par aizsardzību un sāncenšu pretuzbrukumiem. Tīdenberrgs šajā sezonā guvis jau astoņus vārtus, turklāt ir vienīgais ventspilnieks, kurš piedalījies visos komandas mačos. Pussargs par savu rezultativitāti un arī piespēlēm ir gandarīts, tomēr spriež, ka vairākus momentus arī palaidis vējā: "Divus trīs vārtus vēl noteikti varēju gūt, tā kā nevaru teikt, ka esmu pilnībā ar visu apmierināts. Vispār jau vienmēr ir jātiecas uz kaut ko augstāku un labāku. Tomēr ir arī iemesls priekam, vēl jo vairāk tāpēc, ka mūsu spēles maniere ir tāda, ka malējiem pussargiem nav nemaz tik viegli izcelties, jo ir citi svarīgi uzdevumi. Protams, gribas iesist vēl, gribas vēl atdot rezultatīvas piespēles, bet ja tas vēl palīdz komandai uzvarēt, ir pavisam lieliski. To gribas arī vēl šosezon, un domāju, ka 10 ir tiešām glīts skaitlis."

Izmantotie resursi
FK Ventspils