Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pastrņāks par bīstamu sitienu Džirardi saņem divu spēļu diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

Pastrņāks par bīstamu sitienu Džirardi saņem divu spēļu diskvalifikāciju
Davids Pastrņāks
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Disciplinārlietu komisija lēmusi piešķirt Bostonas "Bruins" čehu uzbrucējam Davidam Pastrņākam divu spēļu diskvalifikāciju par bīstamu sitienu Ņujorkas "Rangers" aizsargam Denam Džirardi.

Naktī uz ceturtdienu notikušajā spēlē starp "Bruins" un "Rangers", kas noslēdzās ar ņujorkiešu panākumu (5:2), otrās trešdaļas vidū, kad Bostona vel bija vadībā (2:1), Davids Pastrņāks laukuma centrā asi nospēlēja pret Denu Džirardi. Otrais ar roku tvēra no gaisa lidojošu ripu, pagriezies pret laukuma centru, kamēr Pastrņāks tā vietā, lai veiktu legālu spēka paņēmienu, nospēlēja galvas rajonā, nokdaunējot "Rangers" aizsargu.

Tā kā Džirardi neguva nopietnu savainojumu un spēli varēja pabeigt, kā arī tas, ka Pastrņāks nekad iepriekš nav izcēlies ar līdzīgām epizodēm, šoreiz NHL piešķīrusi Pastrņākam tikai divu spēļu diskvalifikāciju. Līdz ar to 20 gadus vecais čehu uzbrucējs nedrīkstēs piedalīties "Bruins" mačos Detroitā un Floridā.

Pastrņāks, ko "Bruins" draftēja ar 25. numuru 2014. gada draftā, aizvada trešo sezonu NHL un līdz šim septiņās spēlēs bija spējis sakrāt jau astoņus (5+3) punktus. Kopumā NHL nospēlētas 104 spēles, gūstot 30 vārtus un atdodot 31 rezultatīvu piespēli. Pastrņāks triju sezonu laikā sakrājis vien 30 soda minūtes.

Itāliešu izcelsmes kanādietis Džirardi savukārt NHL aizvada jau savu 11. sezonu, visas nospēlētas Ņujorkas "Rangers", un pēdējās sešās sezonās Džirardi ir arī komandas kapteiņa asistents. Jaunajā sezonā četros mačos Džirardi vieni vārti un viena piespēle.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-28 20:50, pirms 7 gadiem
Bostonai vispār kaut kāda melnā strīpa- pēdējās 10 dienās...
T.Rasks traumēts un tik drīz laikam neatgriezīsies, pārējie Bruins kīperi- pašlaik nekādi, un arī Hudobins ir traumēts. un te vēl diskābelis...