Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolisti devušies uz Zviedriju, Vikštrēms cer vismaz uz punktu (+VIDEO)

Jānis Pārums

Handbolisti devušies uz Zviedriju, Vikštrēms cer vismaz uz punktu (+VIDEO)
Uģis Vikštrēms
Foto: handball-tirol.at

Jau ceturtdien Latvijas vīriešu handbola izlase Uģa Vikštrēma vadībā uzsāks Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, izbraukumā sacenšoties ar Zviedriju. Pirmdien valstsvienība izlidoja uz Zviedriju, bet Vikštrēms sarunā ar LTV atklāja izlases mērķu pirmajā spēlē.

Vikštrēmam, kurš jau no deviņdesmito gadu sākuma dzīvo Austrijā, spēle Zviedrijā būs debija Latvijas izlases galvenā trenera amatā oficiālos turnīros. Vikštrēms neslēpa gandarījumu, ka atkal ir Latvijā: "Ir kolosāla sajūta atkal būt mājās".

"Mērķis, kā vienmēr, ir nospēlēt ļoti labi, tas ir – dabūt vismaz punktu," pirms ceturtdien gaidāmās spēles norādīja treneris. "Tas būtu mūsu sapnis."

Vikštrēms pozitīvi izteicās par pieredzējušo Arnoldu Straumi: "Labāk es vienreiz redzu nekā desmit reizes dzirdu. Pārbaudes turnīrā Vācijā augustā redzēju, kā Arnolds spēlē. Patiešām ļoti labs spēlētājs. Kad viņu redzēju, secināju, ka viņš ir izlases kandidāts."

Latvijas un Zviedrijas spēle 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā notiks ceturtdien, 30.oktobrī, plkst. 18:10 Nīšēpingā. Latvija spēlē trešajā apakšgrupā kopā ar Zviedriju, Slovēniju un Slovākiju. 1. novembrī Dobelē latvieši spēlēs pret slovēņiem, bet atlikušās četras spēles notiks nākamā gada aprīlī, maijā un jūnijā. Eiropas čempionātam, kas notiks Polijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

LTV sižets par handbolistu došanos uz Zviedriju


Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv