Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Otrajā puslaikā bija redzams, ka laukumā ir tāds meistars kā Prohorenkovs"

Agris Suveizda

Koņevs: "Otrajā puslaikā bija redzams, ka laukumā ir tāds meistars kā Prohorenkovs"
Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs pēc zaudējuma Daugavpils "Daugavai" (0:3) sacīja, ka nevar pārmest futbolistiem par pašatdevi, taču objektīva meistarības un pieredzes trūkuma dēļ komandai ir grūti cīnīties ar līderiem.

"Nekad nekas nenāk viegli," Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs nepiekrita, ka uzvara tika izcīnīta viegli. ""Jūrmala" pēdējās spēles aizvadīja neveiksmīgi, jo pretī bija komandas, kas ir starp čempionāta līderēm. Bet mūsu pēdējās divi mači pret "Jūrmalu" ["Daugava" abās uzvarēja ar 1:0 un vārtus guva tikai mača beigās - A.S.] izvērtās smagi un grūti. Tāpēc šodien ļoti nopietni gatavojāmies."

"Žēl, ka vairāki spēlētāji guva savainojumus, bet citādi kopumā esmu apmierināts ar rezultātu un spēli. Gribētos, lai puiši vēl divus mačus spēlētu ar tādu pašu atdevi un izcīnītu sešus punktus. Protams, gribētos labāk, bet šobrīd trešā vieta ir mūsu," Tabanovs turpināja.

"Pēdējās trīs spēlēs spēlējām pret līderiem, kuriem bija vajadzīgi punkti – gan Rīgas "Daugavai", gan "Ventspilij", šodien Daugavpilij. Zaudējām visās trīs. Ja godīgi, man, kā trenerim, nav lielu pretenziju par pašatdevi un vēlēšanos spēlēt. Bet kļūdu ziņā tas ir objektīvi, jo mums komandā nav savākti vienmērīga līmeņa spēlētāji – ir gan pieredzējušie un meistarīgie, bet ir arī jaunie," teica "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs.

"Ņemot vērā, ka mūs neviens nepanāks, dodam iespēju no pirmās minūtes vairāk laika spēlēt jaunajiem. Ja tagad analizē ielaistos vārtus – daudzi, tāpat kā šodien, ir kļūdu un pieredzes trūkuma sekas. Neteiktu, ka komanda nevēlas spēlēt, bet pirmos vārtus ielaidām uz līdzenas vietas. Trešie vārti," Koņevs turpināja. "Vienkārši ir vairāk jāstrādā treniņos."

"Viņam bija mikrotrauma, un viņš ir viena brīdinājuma attālumā no diskvalifikācijas," Koņevs skaidroja, kādēļ Andrejs Prohorenkovs izgāja tikai uz maiņu. "Jaunais puisis [Romāns Geiko], kurš spēlēja viņa zonā, netika galā ar uzdevumu un turklāt atkal sāka sāpēt kāja – jau bija redzams, ka viņš knapi skrien. Tāpēc izlēmām izlaist Andreju, un uzreiz bija redzams, ka, izejot tādam meistaram centra zonā, jau bija kaut kāda kārtība un nebija tādu kļūdu kā pirmajā puslaikā."

"Jā, viņš paprasīja maiņu," Tabanovs apstiprināja, ka Mamuka Gongadze tika nomainīts savainojuma dēļ. "Bija palikušas piecas minūtes. Viņš vienreiz paprasīja maiņu. Teicu, lai paciešas – kas, man atkal veikt maiņu no jauna? Viņš paspēlēja, bet viņam jau visu nedēļu sāpēja."

Pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem viens no pieredzējušākajiem "Jūrmalas" spēlētājiem Sergejs Časovskis izlēma uzreiz pēc izspēles no centra sist pa vārtiem. Koņevam šai rīcībai nebija izskaidrojuma: "Paprasiet viņam. Katru reizi brīnos, jo bieži runā tādas lietas – katru dienu viens un tas pats. Kad cilvēki stulbi nesaprot vai kas…Vēlreiz saku, ka tas ir spēlētāju līmenis. Nevēlos nevienu apvainot, bet…Ko te lai saka? Viņš laikam pats nezina, kāpēc tā izdarīja."