Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Batums - Eirolīgas nedēļas MVP

Batums - Eirolīgas nedēļas MVP
Nikolā Batums
Foto: Sipapress

Noslēgusies ULEB Eirolīgas otrā spēļu kārta, kurā labāko sniegumu nodemonstrējis Francijas kluba "Nancy" uzbrucējs Nikolā Batums, tiekot pie nedēļas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP titula.

Ceturtdienas vakarā "Nancy" savā laukumā uzņēma Spānijas klubu "Bilbao Basket", kas Francijā bija ieradies bez savainotā Latvijas basketbolista Jāņa Blūma. "Nancy" komandas sastāvā šajā spēlē neapturams bija uzbrucējs Nikolā Batums, kuram 38 minūtēs 26 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles, septiņas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un 11 izprovocētas piezīmes, kas deva Eirolīgas otrās kārtas labāko efektivitāti (+36) un nedēļas MVP titulu. Jāuzsver arī tas, ka 11 punktus Batums sameta spēles pēdējās trīs minūtēs, veicinot 15:0 izrāvienu "Nancy" labā, kas ļāva pieveikt Bilbao vienību.

Nākamie efektīvākie pēc Batuma šajā nedēļā bijuši Georgioss Printezis un Šons Mejs attiecīgi no "Olympiacos" un "KK Zagreb" komandām, kuriem efektivitāte sasniedza +31. Individuālajos rādītājos pirmais gūtajos punktos bijis Batums (26), atlēkušajās bumbās (12) to iespējuši četri spēlētāji (divi Malagas "Unicaja" basketbolisti Luka Zoričs un Džoels Frīlends, kā arī Pero Antičs no "Olympiacos" un Tabo Sefološa no "Fenerbahce").

Rezultatīvajās piespēlēs visvairāk ar astoņām izcēlušies trīs spēlētāji - Vlado Iļevskis ("Efes"), Dimitris Diamantidis ("Panathinaikos") un Batums. Vairākiem spēlētājiem bijušas arī septiņas rezultatīvas piespēles, kuru skaitā arī Latvijas basketbolists Kristaps Valters. Pagarinājumā gūtajā uzvarā pār Kauņas "Žalgiri" Valteram viens no labākajiem sniegumiem savas komandas sastāvā - 20 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas. Vēl šajā spēļu kārtā izceļami ir labākie bumbu pārtvērēji - galvgalī ar četrām šādām veiksmīgām darbībām ir Tarenss Kinsijs no "Fenerbahce", kā arī "Nancy" centrs Akins Akingbala, kurš pirms dažiem gadiem spēlēja "Ventspilī". Eirolīgas trešās kārtas spēles turpināsies jau nākamajā nedēļā.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

  +2 [+] [-]

, 2011-10-28 13:28, pirms 12 gadiem
Aiziet Akingbala!

  -1 [+] [-]

, 2011-10-28 17:14, pirms 12 gadiem
Blūms viņu labāk nosegtu,lai gan tāpat viņam realizācijas procents bija švaks.

     [+] [-]

, 2011-10-28 17:41, pirms 12 gadiem
fakucis rakstīja: Blūms viņu labāk nosegtu,lai gan tāpat viņam realizācijas procents bija švaks.
Blūms segs 3. numuru?

     [+] [-]

, 2011-10-30 15:28, pirms 12 gadiem
Akingbala bija labs BKV , taads centrs tgd nodereetu