Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Visa Kvebekas līga iemūžina Krosbija 87. numuru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Visa Kvebekas līga iemūžina Krosbija 87. numuru
Sidnijs Krosbijs. Foto: AFP/Scanpix

Kvebekas Junioru hokeja līga paziņojusi, ka pirmoreiz tās vēsturē visām komandām būs aizliegts izmantot kādu numuru. Savu ierakstu vēsturē atstājis Sidnijs Krosbijs un viņa 87. numurs.

Aizvadītajā naktī pēc Latvijas laika Krosbijs ieradās pie savas junioru komandas "Rimouski Oceanic", kas īpašā ceremonijā godināja viņa ieguldījumu, uzvelkot centra uzbrucēja kreklu ar 87. numuru pie griestiem. Krosbijs centās valdīt asaras, bet sanākušie līdzjutēji, stāvot kājās, veltīja viņam teju deviņas minūtes ilgu aplausu jūru.

Ja šī ceremonija bija plānota, tad turpinājums Krosbijam un pārējiem bija pārsteigums – Kvebekas līgas komisārs Žils Korto pavēstīja, ka Krosbija 87. numurs tiks iemūžināts arī līgas vēsturē, tādējādi no nākamās sezonas neviens Kvebekas līgā spēlējošais hokejists nedosies laukumā ar 87. numuru.

Līdz šim šādu godu bija izpelnījies tikai Veins Greckis, kura 99. numuru nedrīkst izmantot Nacionālajā hokeja līgā spēlējošie hokejisti.

Krosbijs "Oceanic" rindās aizvadīja divas izcilas sezonas – viņš piedalījās 121 spēlē, gūstot 120 vārtus un sakrājot 303 punktus. Abās sezonās viņš kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju un MVP. Otrajā gadā viņam izdevās aizvest "Oceanic" līdz titulam, un Krosbijs tika atzīts arī par izslēgšanas spēļu MVP.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/rimouski-qmjhl-r...

     [+] [-]

, 2019-09-28 17:04, pirms 5 gadiem
... uzvilka Krosbiju pie griestiem godinot...
😎
Slēpts komentārs: Edyy5