Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Zaudējam trešo starta vietu PK izcīņas olimpiskajā sezonā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Prūsis: "Zaudējam trešo starta vietu PK izcīņas olimpiskajā sezonā"
Sandis Prūsis
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka labākā pilota Oskara Melbārža izkrišana no aprites ietekmē izlases nākotnes perspektīvas - par 50 % jau skaidrs, ka 2018. gada olimpiskajās spēlēs mums būs divas, nevis trīs ekipāžas.

Mūsu vadošais pilots Oskars Melbārdis, atveseļojoties pēc muguras operācijas, nevarēs startēt sezonas pirmajā pusē. "Sliktākais ir tas, ka mēs pilnīgi noteikti pazaudējam trešo starta vietu Pasaules kausa izcīņas olimpiskajā sezonā. Tas nozīmē - ja ne simtprocentīgi, tad par piecdesmit procentiem arī olimpiādē mums būs divas, nevis trīs ekipāžas. Attiecīgi kādi stūmēji paliks pāri, būs lieki," atzīst treneris Sandis Prūsis.

"No otras puses, jaunās sezonas sākumā abiem pilotiem būs lielas iespējas. Visi labākie stūmēji būs viņu rīcībā, viņi varēs sevi pierādīt. Ja raugāmies olimpiādes virzienā, nevienu jau neinteresē, kurā vietā paliks mūsu trešā ekipāža. Visus interesē pirmās ekipāžas izcīnītā vieta. Tāda ir realitāte. Ieguvums laikam ir tas, ka šosezon būs iespēja daudz nopietnāk izvērtēt, kurš no diviem pilotiem - Oskars Ķibermanis vai Uģis Žaļims - ir pelnījis būt otrais numurs, kad atgriezīsies Melbārdis. Šī dilemma ir joprojām, jo divniekā labāks ir Žaļims, bet četriniekā - Ķibermanis. Abi sacentīsies savā starpā. Viņiem būs pieejama tehnika un labākie stūmēji," norāda treneris.

Jāskatās, kā būs ar finansējumu no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV). "Lai tiktu pie A grupas finansējuma, rezultātam ir jābūt. Mācību-treniņu darbu federācija varētu piesegt, jo LOV finansējums tāpat nenosedz visas vajadzības, lai izbrauktu visus Pasaules kausa posmus, bet sportisti tagad var pazaudēt algas. No otras puses, ja olimpiskajā sezonā sāks domāt tikai par naudu, tad ir jābeidz ar šito sporta veidu nodarboties. Tad ir jāsāk darīt kaut ko citu."

Treneris arī atklāj, ka šī gada atlasē tika izvēlēti septiņi jaunie atlēti, no kuriem tagad palikuši četri. Savukārt pēc Melbārža paiešanas malā palikuši vienpadsmit vecie. "Izvērtējot pašreizējo situāciju, kad viens pilots uz laiku ir izkritis no aprites, jaunajiem vispār zūd cerība tikt Pasaules kausa komandā. Ja būtu trīs piloti, tad viens vai divi jaunie iekļūtu komandā startēšanai Pasaules kausā."

Kas notiks ar pieredzējušiem pilotiem, kuri nepiedalīsies Pasaules kausā? "Tā ir mūžīgā problēma. Vasarā ir labi, ka veidojas iekšējā konkurence, bet, pienākot ziemai, jādomā, ko darīt ar cilvēkiem, kuri nebrauc uz sacensībām. Tad jau ir jābūt lielai motivācijai, lai turpinātu individuāli trenēties. Mums nav nacionālā čempionāta, kur pārējiem turpināt darboties. Ir lielā komanda, un nākamais solis ir gandrīz vai palikšana uz ielas. Mums nav fārmkluba. Par tādu varētu uzskatīt startēšanu Eiropas kausā, bet es esmu ievērojis, ka mūsu sporta veidā lielākā daļa iet tikai uz augšu. Uz leju neviens negrib iet," norāda Sandis Prūsis.

Latvijas bobsleja izlases ledus treniņi Siguldā sāksies ap oktobra vidu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  -1 [+] [-]

, 2016-09-28 13:30, pirms 8 gadiem
Vai ta shito beigaas neapstiprinaja?

No 2017.gada PČ un OS no katras valsts tikai...

  -1 [+] [-]

, 2016-09-28 13:39, pirms 8 gadiem
ja olimpiskajā sezonā sāks domāt tikai par naudu, tad ir jābeidz ar šito sporta veidu nodarboties.......sis labs, gimene lai eed ko grib, gjerbjaas kaa grib un komunalos maksaajumus lai maksaa kaa grib

  +1 [+] [-]

, 2016-09-28 13:57, pirms 8 gadiem
Kas tur at to Mikni? tak iemēģināja kā pilotu