Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju sešas reizes pieprasa cieņu: "Man ir vairāk titulu nekā pārējiem treneriem kopā"

Agris Suveizda

Morinju sešas reizes pieprasa cieņu: "Man ir vairāk titulu nekā pārējiem treneriem kopā"
Žuzē Morinju
Foto: EPA/Scanpix

Mančestras "United" vakar savā laukumā ar 0:3 kapitulēja "Tottenham" un Anglijas Premjerlīgas jauno sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem trīs mačos – pirmoreiz kopš 1992./93.g. sezonas, kurā gan Aleksam Fērgusonam vēlāk izdevās izcīnīt titulu.

Anglijas vicečempiones galvenais treneris Žuzē Morinju preses konferencē gan pauda gandarījumu par komandas demonstrēto sniegumu: "Nebūtu uztraucies par diviem zaudējumiem trīs mačos, ja pārtraukumā būtu vadībā ar 3:0. Pēc pirmā puslaika rezultātam bija jābūt 3:0 vai 3:1, vai 2:0 – mēs bijām pārliecinoši labākā komanda laukumā."

Pēc vairākiem jautājumiem par centra aizsargiem – to rotēšanu un Andera Erreras, nevis Viktora Lindelēva spēlēšanu aizsardzības trijniekā – un viņu pārliecības iespējamo ietekmēšanu savas sastāva izvēles dēļ Morinju devās pretuzbrukumā žurnālistiem: "Jūs cenšaties radīt brīnumu no nekā. Mana komanda spēlēja tik labi, un stratēģiskā ziņā bijām tik, tik labi, bet jūs šo preses konferenci cenšaties pārvērst situācijā, kurā kļūstu par galveno vainīgo."

"Atvainojos, bet jums man ir jāpasaka, kas futbolā ir galvenais," sacīja Morinju. Sekojošā piebilda no zāles – rezultāts – Morinju sadusmoja vēl vairāk: "Pēc uzvarām bieži ierodos uz preses konferencēm, taču jūs neesat apmierināts ar uzvarām un jūs sakāt, ka galvenais ir spēles stils. Nē, nē, jums ir jāizlemj, jo man no jums ir jāzina, kas ir galvenais: vai tā ir spēles kvalitāte vai tās ir uzvaras. Šodien mēs bijām agresīvi, augstu presingojām, kā dēļ "Tottenham" uzbrukumu sākumfāzē nespēja izdarīt divas precīzas piespēles pēc kārtas, mūsu malējie aizsargi daudz pieslēdzās uzbrukumiem. Bet mēs nespējām trāpīt tukšos vārtos, nerealizējām savas iespējas, un mums neveicās ar atlēkušajām bumbām abos vārtos.

Zaudējām, jo kaut kādā 50. minūtē ielaidām pēc "Tottenham" pirmā stūra sitiena spēlē. Pirmajā puslaikā viņiem nebija ne stūra sitienu, ne tiešo brīvsitienu. Un šo vārtu dēļ jūs vēlaties mainīt to, kas [patiesībā] notika laukumā. Taču nepūlieties velti, jo šodiena ir pierādījums, ka labākie soģi ir līdzjutēji. Pagājušajā sezonā šeit zaudējām "Sevilla" un tikām izsvilpti. Jo bijām to pelnījuši – nebijām labi, nebijām bīstami, "Sevilla" bija pelnījusi uzvarēt. Un mēs tikām izsvilpti – pelnīti. Šodien spēlētāji pēc zaudējuma mājās ar 0:3 laukumu pameta aplausu pavadībā. Jo bija to pelnījuši. Turpiniet censties, censties un vēlreiz censties [mainīt to, kas notika patiesībā].

Noslēgumā. Kāds bija rezultāts? 3:0 [izteiksmīgi rāda trīs pirkstus]. Zināt, ko [šie trīs pirksti] nozīmē? Trīs pret nulli. Taču tie arī nozīmē trīs Premjerlīgas titulus. Un es viens esmu izcīnījis vairāk Premjerlīgas titulu nekā pārējie 19 treneri kopā. Trīs man un divi viņiem [demonstratīvi ceļas kājās un iet prom]! Cieņu! Cieņu! Cieņu, vīri! Cieņu! Cieņu! Cieņu!" No pārējo klubu galvenajiem treneriem kaut reizi Premjerlīgā triumfējuši vien divi – pašreizējais Mančestras "City" vadītājs Žuzeps Gvardiola, kurš titulu izcīnīja savā otrajā sezonā Premjerlīgā, un bijušais Mančestras "City" vadītājs Manuels Pellegrini, kurš maijā pārņēma "West Ham" un līgā aizvada ceturto sezonu. Jāpiebilst gan, ka Premjerlīgā šosezon ir četri debitanti un lielākā daļa treneru līgā nav pavadījuši vairāk par trim sezonām. Tikmēr Morinju Premjerlīgā uzsācis desmito sezonu - divus titulus portugālis ieguva savās pirmajās divās sezonās, bet nākamajās septiņās, no kurām divās amatu pameta jau pirmajos mēnešos, izcīnīja vienu titulu (2015. gadā). Visas trīs reizes Morinju uzvarējis ar "Chelsea".

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 09:20, pirms 6 gadiem
Kā jau Maurs ... vienmēr čīkst, bija labāki, vecus titulus piemin utt. bet kāpēc ta Tu tik bieži piedzīvo neveiksmes ja jau esat labāki??? Atgādina Pertiju

  +8 [+] [-]

, 2018-08-28 11:44, pirms 6 gadiem
Ilgi šo brīdi Muris gaidīja, lai varētu pavēstīt par saviem 3 tituliem. Tā jau būtu pastāstījis ātrāk, vienīgi Vengers kā negāja prom, tā negāja.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-28 13:00, pirms 6 gadiem
Cieņa joprojām ir, ticības vairs nav. Punkts.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-28 13:33, pirms 6 gadiem
Pātalainenam, piemēram, ir Baltijas kauss. Žuzē nav.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 13:37, pirms 6 gadiem
Tamazs

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 16:03, pirms 6 gadiem
Mourinju trešā sezona. Ar to viss ir pateikts. Un punkts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-28 21:07, pirms 6 gadiem
Ego vecim kosmisks.