Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Zubrus vadīs Lietuvas hokeja federāciju

Andrejs Siliņš

Zubrus vadīs Lietuvas hokeja federāciju
Daiņus Zubrus
Foto: AFP / Scanpix

Pazīstamais lietuviešu hokejists Daiņus Zubrus izcīnījis uzvaru Lietuvas hokeja federācijas prezidenta vēlēšanās un turpmāk vadīs Lietuvas hokeja saimniecību.

40 gadus vecais Zubrus bija viens no diviem pēdējiem kandidātiem uz amatu, tāpat uz amatu kandidēja arī līdzšinējais federācijas vadītājs Petrs Nausēda. Savulaik deviņas sezonas Elektrēnu "Energija" sastāvā Latvijas čempionātā spēlējušais Nausēda tomēr atsauca savu kandidatūru, un par jauno federācijas prezidentu kļuva Zubrus.

Tāpat kā Nausēda, arī Zubrus dzimis un pirmos soļus hokejā spēris Elektrēnos, taču jau jaunieša vecumā devās uz Ziemeļameriku, kur 1996. gada NHL draftā ar 15. numuru uzbrucēju izvēlējās Filadelfijas "Flyers". Zubrum NHL izdevās aizvadīt 19 sezonas, spēlētāja karjerai punktu liekot 2016. gadā.

Zubrus 2004. gadā hokejists pārstāvēja Krieviju Pasaules kausa turnīrā. Tiesa, jau gadu vēlāk Zubrus debitēja Lietuvas izlases rindās pasaules čempionāta 1.divīzijā. Nākamo reizi Lietuvas izlases kreklu Zubrus pielaikoja 2014. gada pasaules čempionāta 1. divīzijas B grupā, bet šogad, pēc vairāk nekā gadu ilgas pauzes, hokeju nespēlējot profesionāli, Zubrus palīdzēja Lietuvai uzvarēt B grupā un nopelnīt vietu 1.divīzijas A grupā nākamgad.

Šogad piecās pasaules čempionāta spēlēs pieredzējušais uzbrucējs atzīmējās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Nākamgad Lietuva 1.divīzijas A grupā spēlēs pirmo reizi kopš 2010. gada. Izlasi kopš 2012. gada vada šobrīd 72 gadus vecais vācu hokeja treneris Bernds Hāke.

Zubrum ir arī ASV pilsonība, un hokejists ikdienā uzturas okeāna viņā pusē, turklāt pēc ievēlēšanas par prezidentu nav plānojis atgriezties uz dzīvi dzimtenē.

Izmantotie resursi:
Lietuva always h`ockey!

  -3 [+] [-]

, 2018-07-28 16:45, pirms 6 gadiem
Molodčiks! Krasava.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-28 19:49, pirms 6 gadiem
Vadīs federāciju no štatiem. Atbrauks tikai uz dažiem svarīgiem pasākumiem! Ceru, ka kļūdos....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja