Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim un Maksimenko pirmais punkts, Tarasovam pirmā uzvara

Gutkovskim un Maksimenko pirmais punkts, Tarasovam pirmā uzvara
Vladislavs Gutkovskis
Foto: termalica.brukbet.com

Polijas Ekstraklases čempionāta trešās kārtas spēlē šovakar pirmo punktu sezonā izcīnīja Vladislava Gutkovska un Vitālija Maksimenko pārstāvētā Ņecečas „Bruk-Bet Termalica”, kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Lubinas „Zaglebie”.

Maksimenko devās laukumā pamatsastāvā un aizvadīja visu spēli, bet Gutkovski mača 65. minūtē nomainīja poļu uzbrucēju Bartošu Spjačku. Spēles 81. minūtē Latvijas uzbrucējs nopelnīja dzelteno kartīti. Otrā puslaika pašā sākumā pēc Martina Nešpora vārtu guvuma vadībā izvirzījās viesi, bet mājinieki no zaudējuma izglābās kompensācijas laika trešajā minūtē, kad, izmantojot „Zaglebie” vārtsarga kļūdu izgājienā no vārtiem, izlīdzinājumu panāca slovāks Davids Guba.

Pirmās kārtas spēlē Maksimenko un Gutkovskis devās uz maiņu otrajā puslaikā, bet otrajā spēlē abi maču sāka pamatsastāvā, taču Gutkovskis spēles izskaņā tika nomainīts. Abās iepriekšējās spēlēs „Bruk-Bet Termalica” piedzīvoja minimālus zaudējumus ar 0:1, tādējādi pašlaik klubs ar vienu punktu ieņem pēdējo, 16. vietu.

Pēdējā vietā pirms šīs kārtas bija Igora Tarasova pārstāvētais Vroclavas „Slask”, kas šovakar savā laukumā ar 3:2 pārspēja Gdaņskas „Lechia”, izcīnot pirmo uzvaru un punktus šajā sezonā. Tarasovs tāpat kā pirmajās divās sezonas spēlēs laukumā pavadīja visas 90 minūtes. "Slask" pirmajā puslaikā panāca 2:0, taču otrā puslaika ievadā ar piecu minūšu intervālu "Lechia" panāca neizšķirtu. Tomēr 80. minūtē uzvaru mājiniekiem nodrošināja poļu aizsargs Pjotrs Celebans, gūstot savus otros vārtus mačā.

Pāvela Šteinbora Gdiņas „Arka” un Denisa Rakela Poznaņas „Lech” trešās kārtas mačus aizvadīs svētdien.

Izmantotie resursi:
ekstraklasa.org