Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žuļevs: "Kad piedāvāja "Ventspils", par citiem klubiem vairs nedomāju"

Agris Suveizda

Žuļevs: "Kad piedāvāja "Ventspils", par citiem klubiem vairs nedomāju"
Vadims Žuļevs debijas spēlē "Ventspils" kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

27 gadus vecais labās malas pussargs Vadims Žuļevs šovasar atgriezās Latvijā no sava otrā perioda Ungārijas komandā "Lombard Papa", taču atgriezās nevis "Jelgavā", bet gan pievienojās pēdējo divu gadu čempionei "Ventspilij". Pēc uzvaras SMScredit.lv Virslīgā pār "Mettu"/LU Žuļevs sarunā ar Sportacentrs.com dalījās pārdomās gan par pāreju, gan arī fiasko Eirokausos.

- Apsveicu ar pirmo uzvaru "Ventspils" kreklā! Tomēr tik viegli tā nemaz nenāca.
- Jā, spēles sākums bija diezgan pārsteidzošs. "Metta"/LU kādu piecu minušu laikā tika pie ļoti daudz stūra sitieniem pie mūsu soda laukuma. Bija diezgan negaidīti. Taču bijām labi noskaņojušies, uzbrukām un spējām aktīvi presingot, neļaujot pretiniekiem turpināt viegli iesākt uzbrukumus.

- Skaidrs, ka Eirokausos neparādījāt to, ko bijāt cerējuši. Pēc izstāšanās treneri un kluba vadība kārtīgi iedeva iekšā un sapurināja?
- Protams, ka iedeva – kur tad bez tā?! Visi paši lieliski saprotam, ka komandas uzdevums bija iekļūt nākamajā kārtā. Taču mājas spēlē beigās paši atvedām vārtus un sanāca tā, ka atbildes spēlē Somijā jau bija grūti ko labot. Treneri mudināja, ka Helsinkos ir jāturpina cīnīties un ka varam arī uzvarēt – atdevām visus spēkus, tomēr neuzvarējām arī viesos.

- Ja atceras mājās ielaistos vārtus, vairākos iesaistīts biji arī pats.
- Tās spēles pēdējās minūtes pilnībā izgāzām un paši sev atvedām vārtus. Noskaņojums pēc mača bija ļoti nepatīkams un pēc tādas spēles bija ļoti grūti savākties. Bijām vadībā ar 1:0 un zinājām, ka varējām iegūt labāku rezultātu. Bet sanāca 1:3…

Ja runā par paša sniegumu, laukumā atdevu visus spēkus. Taču arī man nesen bija trauma, kuru dabūju pēdējās spēlēs Ungārijā. Izlaidu diezgan ilgu laiku un nebiju spēlējis, tāpēc fiziskā ziņā nebija viegli.

- Pastāsti, kā vispār nokļuvi "Ventspilī"!
- Ungārijā virkne komandu nesaņēma licenci un nepalikām augstākajā līgā. Pēc tam runāju ar ["Ventspils" sporta direktoru] Andreju Butriku. Teica, lai atbraucu pie viņiem, un tā arī izdarīju. Kā jau teicu, man bija neliels savainojums – pie viņiem pirmās nedēļas ārstējos un trenējos individuāli. Gribu pateikt lielu paldies, ka uzticējās man, paņēma pie sevis un palīdzēja tikt galā ar traumu.

- "Jelgava" tevi atpakaļ nevēlējās? Varbūt zvanīja kāds cits Latvijas klubs?
- Dažādi zvani bija, taču, ja piedāvā "Ventspils", vairs par citiem nebija jādomā. Latvijā tas šobrīd ir labākais klubs, ar lielu vēsturi, protams, čempioni.

- Pirms gada uz Ungāriju aizbrauci lieliskā formā. Kāds esi atgriezies un cik ļoti esi apmierināts ar tur pavadīto sezonu?
- Pēdējās spēles izlaidu savainojuma dēļ, bet citādi visu laiku spēlēju pamatsastāvā. Sanāca gan tā, ka spēlēju kā labās malas aizsargs. Noteikti nenožēloju, ka aizbraucu.

- Kur algas ziņā bija labāks līgums – Pāpā vai Ventspilī?
- Domāju, ka tas labāk lai paliek manā ziņā.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-28 21:25, pirms 9 gadiem
Žēl, ka debija Eirokausos sanāca tik neveiksmīga. Ticu, ka Žuļevs uzņems formu pēc traumas un atgriezīsies vecajā līmenī (to pašu vēlu arī Gauračam), bet skaidrs, ka Eirokausos pietrūka Kurakina. Žuļevs tajā brīdī darīja ko varēja, lai viņu aizvietotu, bet tomēr tika izjaukts ierastais aizsardzības tandēms pēc Antona pārejas uz Skotiju un tas savas sekas arī atstāja.