Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempione ASV par spīti neieskaitītiem vārtiem izslēdz Franciju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pasaules čempione ASV par spīti neieskaitītiem vārtiem izslēdz Franciju
ASV izlases līdere Megana Rapino (priekšplānā) svin uzvaras vārtu guvumu. Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Scanpix

Šovakar FIFA Pasaules kausa izcīņas sievietēm turnīru noslēdza mājiniece Francija, kas nespēja atspēlēt iekrāto divu vārtu deficītu un ar 1:2 atzina trīskārtējās pasaules čempiones ASV pārākumu. Par spēles varoni kļuva Megana Rapino, kura guva abus amerikāniešu vārtus.

Lielu triecienu pretiniecēm amerikānietes deva jau spēles sākumā, kad ASV izlasei labā pozīcijā kreisajā flangā pavērās iespēja izpildīt tiešo brīvsitienu. Megana Rapino izvēlējās kaut ko starp tiešu sitienu un centrējumu, bumbai spēlētāju burzmā neskarot nevienu un rezultātā ielidojot Francijas komandas vārtos (1:0).

Pirmajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja francūzietes, taču viņām neizdevās izveidot pašu galveno - bīstamus vārtu gūšanas momentus. Amerikāniešu aizsardzību neizdevās uzlauzt ne Francijas izlases līderei Eižēnijai Le Somērai, ne citām francūziešu vadošajām spēlētājām. Arī ASV futbolistes līdz puslaiku pauzei bez dažiem patāliem sitieniem neko ievērības cienīgu izveidot nespēja, saglabājot minimālu pārsvaru.

Otrā puslaika pirmajās 20 minūtēs Francija ieguva arvien lielāku teritoriālo pārsvaru, taču tas atkal nepārvērtās vārtu gūšanas iespējās. Tā vietā 65. minūtē otros vārtus guva amerikānietes - ātrajā pretuzbrukumā Tobinas Hetas piespēli no labā flanga ar raidījumu francūziešu cietoksnī noslēdza Megana Rapino, dubultojot ASV pārsvaru (2:0) un gūstot savus piektos vārtus turnīrā līdz šim. Pēc 11 minūtēm izcēlās arī Heta, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

Beigu beigās Francijai tomēr izdevās izcelties, kad 81. minūtē pēc Gaetanas Tinī centrējuma bumbai ar galvu sekmīgi pieslēdzās aizsardze Vendija Renāra (1:2). Atlikušajā laikā amerikānietes pārliecinoši nosargāja vadību, nodrošinot pusfināla cīņu ar Angliju, kas tiks aizvadīta 2. jūlijā.

Ceturtdaļfināls

DatumsSpēleRez.
27.06.Norvēģija - Anglija0:3
28.06.Francija - ASV1:2
29.06.Itālija - Nīderlande
29.06.Vācija - Zviedrija

  -1 [+] [-]

, 2019-06-28 23:58, pirms 5 gadiem
Lieliski vienīgā citu kontinenta valsts, izslēdz vienu Eiropas valsti.
Vēl 2 jāizslēdz, nākamā Anglija..

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 00:05, pirms 5 gadiem
Es Par Nīderlandi un Itāliju no atlikušajām komandām. Saprotu, ka šīs valstsvienības nav favorītes uz finālu. No otra zara - gribu, lai finālā pirmo reizi tiktu Anglija. Man žēl, ka Francija izstājās - pilnus stadionus laikam vairs neredzēt šajā PK...

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 00:44, pirms 5 gadiem
Lai arī Vācija skaitās kā favorītes uz finālu no otra zara, viņas nespēlēja tik spilgti. Arī ceru, ka Itālija turpinās pārsteigt.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 01:03, pirms 5 gadiem
Nu ASV ir klase! Bet pusfināla būšu par Angliju! Vispār esmu redzējis datorsimulācijas, kur pa laukumu skraida Rapino, Morgana, O'Hāra, viens pret vienu izlietas kā dzīvē. Morgana vispār izskatās fenomenāli!!
Jā, par to roku. Jau otrā spēlē pēc kārtas bija situācija, kad tiesnesis nereaģēja uz to, ka bumba trāpīja pa roku soda laukumā. Un arī šajā gadījumā pareizi darīja, jo spēles ar roku tur nebija. Tikmēr tai pašā Japānas - Nīderlandes spēlē arī visai strīdīgā situācijā tika iedots 11 metru sitiens pa labu nīderlandietēm, kas salauza visu spēli. Japāniete bloķēja metienu, bet spēcīgi sista bumba no pusmetra attāluma trāpīja pa bicepsu zem pleca. Pēc būtības trāpīja pa ķermeni. Joprojām esmu pārliecināts, ka to situāciju nedrīkstēja interpretēt kā spēli ar roku. Šī iemesla dēļ rīt jutīšu līdzi itālietēm.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 01:48, pirms 5 gadiem
Tas nozīmē, ka no Eiropas OS jau kvalificējusies Anglija, kurai pievienosies divas pēdējās 1/4 uzvarētājas. Rītdienas mačiem būs divtik augsta likme.

     [+] [-]

, 2019-06-29 11:21, pirms 5 gadiem
..skatījos šo spēli kā finālu. pirmo reizi pilnā garumā sieviešu futbola spēli noskatījos. gribēju, lai uzvar Francija, bet piespēles bieži nesasniedza adresātu un sitieni vienmēr tika nobloķēti. gaidīju 2:2 un papildlaiku, bet nekā :/