Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Vēl nav zināms par manu lomu "Pelicans" plānos un Vasaras līgā"

Emils Ozerinskis

Bertāns: "Vēl nav zināms par manu lomu "Pelicans" plānos un Vasaras līgā"
Dairis Bertāns. Foto: Edgars Vaivads

Valmierā turpinās "Brāļu Bertānu meistarklase" basketbolā, kurā 86 jaunie basketbolisti strādā pie savas meistarības slīpēšanas. 28. jūnijā treniņos viesojās pavasarī Nacionālajā basketbola asociācijā debitējušais Latvijas izlases spēlētājs Dairis Bertāns.

"Brāļu Bertānu meistarklase" tika atklāta ar Dāvja Bertāna uzrunu un jauno basketbolistu kopīgu treniņu ar Sanantonio "Spurs" basketbolistu. Nometnes trešajā dienā puišus iepriecināja Daira Bertāna ierašanās Valmierā. Aizvadītajās sezonā Ņūorleānas "Pelicans" rindās spēlējušais aizsargs treniņos darbojās kopā ar Valmieras basketbolistiem Jāni Kaufmani un Edmundu Elksni, kuri arī darbojās treniņgrupās ar jaunajiem spēlētājiem. Visā tajā nelielu laiku sarunai ar Sportacentrs.com veltīja Dairis Bertāns, neslēpjot prieku par puišu pašatdevi kopīgi aizvadītajās nodarbībās.

Kādēļ tev bija svarīgi būt klāt nometnē un ar puišiem aizvadīt šo treniņu?
Bija iespēja apskatīties, kā puiši strādā un kā treneri strādā. Ir patīkami atbraukt. Domāju, puišiem tas ir liels notikums, ka ar brāli esam šeit un piedalāmies. Nākam no Rūjienas un Valmierā esam spēlējuši ilgus gadus. Principā esam vietējie un viņi redz, ka arī šeit no Valmieras ir iespējams tikt līdz lielajam basketbolam, sasniedzot savus mērķus.

Kā patika puišu pašatdeve treniņā?
Patika. Pašatdeve ir ļoti laba. Par nevienu nevar sūdzēties, kārtīgi lej sviedrus.

Atceroties sevi viņu vecumā - 13 vai 14 gados, kas tev būtu bijuši tie spēlētāji ar kuriem būtu gribējis patrenēties?
Tajā vecumā noteikti tie būtu bijuši visi spēlētāji, kas ar manu tēti kopā spēlēja Valmierā.

Cik liela skaidrība pašam par saviem vasaras plāniem saistībā ar Ņūorleānu? Teju jau pēc nedēļas startē Vasaras līga.
Pagaidām ir mazāka skaidrība nekā bija pirms mēneša. "Pelicans" draftā dabūja pirmo izvēli un tagad cenšas pārtaisīt visu komandu. Vēl joprojām nav īsti zināms, kas tur īsti notiks un kāda varētu būt mana loma tajā visā.

Treniņu ar puišiem esi aizvadījis un tūlīt arī dosies ar viņiem aprunāties. Kas ir tās lietas, ko vēlēs pateikt, kuras viņiem būtu jāliek aiz auss?
Svarīgākais, ko gribu pateikt? Protams, svarīgi arī, kāds esi kā spēlētājs un ir smagi jāstrādā, bet to visi zina. Tas ko daudzi nezina, svarīgi ir tas, kāds tu esi kā cilvēks un kā personība. Bieži komandas, kuras meklē spēlētājus, vadās pēc tā. Ja ir divi līdzīga tipa spēlētāji, tad viņi noteikti paņems to, par kuru būs labākas atsauksmes ģērbtuvēs, kurš ir labs komandas biedrs un labi izturas pret apkārtējajiem. Domāju, ka tā ir svarīga lieta, ko zināt.

26. jūnijā "Brāļu Bertānu meistarklasē" savos padomos ar jaunajiem basketbolistiem dalījās Dāvis Bertāns un bijušais Latvijas izlases treneris Ainars Bagatskis. Dienu vēlāk puišiem bija iespēja noklausīties iedvesmojošu Artūra Irbes stāstu par viņa gaitām hokejā, kā arī uzklausīt tiesneša Oskara Luča semināru par spēlētāju attiecībām ar tiesnešiem. Savukārt 28. jūnijā puiši trenējās ar Dairi Bertānu, Jāni Kaufmani un Edmundu Elksni. Meistarklase risināsies līdz 30. jūnijam.

  +5 [+] [-]

, 2019-06-28 18:08, pirms 5 gadiem
Loma tev tur nebūs. Tas ir skaidrs. Es domāju, ka pat neuzaicinās uz pirmssezonas treniņnometni. Pelikāņiem tagad ir daudz jaunu, talantīgu spēlētāju. Reālistiski, dažās spēlēs nekas dižs netika parādīts. Tā ir skaudrā realitāte. Diemžēl.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-28 18:26, pirms 5 gadiem
Dairim bija jārāda visu ko māk, kaut ar zobiem un nagiem tā iespēja bija jāizmanto!

  -2 [+] [-]

, 2019-06-28 18:41, pirms 5 gadiem
nopirktais suns rakstīja: Loma tev tur nebūs. Tas ir skaidrs. Es domāju, ka pat neuzaicinās uz pirmssezonas treniņnometni. Pelikāņiem tagad ir daudz jaunu, talantīgu spēlētāju. Reālistiski, dažās spēlēs nekas dižs netika parādīts. Tā ir skaudrā realitāte. Diemžēl.
AD atcerēsies par Dairi un uzaicinās viņu uz Lakers, kāpēc ne, alga viņam nav liela, 3oiku iemest var un tas NBA tagad ir TOPā!

  +8 [+] [-]

, 2019-06-28 19:23, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: AD atcerēsies par Dairi un uzaicinās viņu uz Lakers, kāpēc ne, alga viņam nav liela, 3oiku iemest var un tas NBA tagad ir TOPā!
AD neatcerās pat kā sauc Dairi.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-29 17:29, pirms 5 gadiem
Ar dievu, dumjais Sporta centrs. Pazūdu no šejienes reklāmu pēc. Ja kāds redzat, ka atkal parādās kāds gudrs koments no jauna nezināma nika, tad ziniet, ka tas esmu es. Savādāk tādi koli, kobhami, ogres ir nokrituši uz nerviem. Varbūt pienākšu uz vasaras brīvlaika beigām, ja būs pazudušas reklāmas šai sūda portālā, kur pat autors nejaudā pārlasīt rakstu VIENU reizi.

     [+] [-]

, 2019-06-30 09:36, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: AD atcerēsies par Dairi un uzaicinās viņu uz Lakers, kāpēc ne, alga viņam nav liela, 3oiku iemest var un tas NBA tagad ir TOPā!
Isteniba ta nav slikta doma- naudas LAL nebus, 3pts meteju/saspelnieku ljoti vajag (2-3 opciju) un kapec lai neskatitos uz eiroligas toop shooteru ar jau mazu, bet tomer pieredzi NBA