Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Viens no Irānas līderiem Azmuns fanu apvainojumu dēļ 23 gadu vecumā beidz karjeru izlasē

Agris Suveizda

Viens no Irānas līderiem Azmuns fanu apvainojumu dēļ 23 gadu vecumā beidz karjeru izlasē
Sardars Azmuns
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Irānas futbola izlases izstāšanās no Pasaules kausa izcīņas par karjeras beigām valstsvienībā paziņojuši uzbrucēji Sardars Azmuns un Reza Gūčannedžhāds.

Kvalifikācijā Sardars Azmuns ar 11 precīziem sitieniem 14 spēlēs bija Irānas uzbrukuma līderis, taču finālturnīrā viņš neiesita nevienā no trim spēlēm un saņēma lielu kritiku sociālajos tīklos. "Mana māte pārvarēja nopietnu slimību, un es biju priecīgs," teica Azmuns. "Taču diemžēl dažu cilvēku nelaipnības un man un maniem komandas biedriem adresēto pilnīgi nepelnīto apvainojumu dēļ viņas veselības stāvoklis nopietni pasliktinājās."

"Šīs situācijas dēļ nokļuvu sarežģītā pozīcijā, kurā man jāizvēlas viens vai otrs. Un es izvēlējos savu māti," noslēdza Azmuns. 23 gadus vecais uzbrucējs izlasē 36 spēlēs guvis 23 vārtus. Sezonu viņš pavadīja Kazaņas "Rubin", Krievijas Premjerlīgā sākot 13 no 26 spēlēm un gūstot piecus vārtus.

Vakar no valstsvienības atvadījās arī Reza Gūčannedžhāds, kuram septembrī apritēs 31 gads. Kvalifikācijā Gūčannedžhāds sāka trīs no deviņām spēlēm un guva vienus vārtus, bet finālturnīrā viņš palika rezervē visās trīs spēlēs. Tiek lēsts, ka iemesls karjeras beigām ir mazais spēles laiks un attiecības ar galveno treneri Karlušu Keirošu. Tāpat runā, ka Gūčannedžhāds ir aizvainots par attieksmi Irānā pret "ārzemju" spēlētājiem – viņš uzauga Nīderlandē, nevis dzimtenē.

Šosezon "Heerenveen" sastāvā Gūčannedžhāds 35 spēlēs guva deviņus vārtus, taču iepriekšējā sezonā ar 20 vārtiem 35 mačos kļuva par Nīderlandes čempionāta otro labāko vārtu guvēju. Ja Azmunam šis bija pirmais Pasaules kausa finālturnīrs, tad Gūčannedžhāds pirms četriem gadiem aizvadīja visas trīs spēles un guva Irānas vienīgos vārtus (zaudējumā 1:3 pret Bosniju un Hercegovinu). Izlasē viņam 44 spēles un 16 precīzi sitieni.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.nytimes.com/aponline/20...

     [+] [-]

, 2018-06-29 09:56, pirms 6 gadiem
mīkstais