Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Tite: "Brazīlija ir galvenā favorīte? Mēs dzīvojam realitātē, nevis prognozēs"

Rolands Eliņš

Tite: "Brazīlija ir galvenā favorīte? Mēs dzīvojam realitātē, nevis prognozēs"
Tite
Foto: imago/Scanpix

Brazīlijas izlases galvenais treneris Tite pēc uzvaras pār Serbiju Pasaules kausa finālturnīrā norādīja, ka viņa komanda spēj izturēt spriedzi un tai ir pieejamas ļoti plašas rezerves, taču par turnīra galvenās favorītes statusu viņš nevēlējās runāt. Savukārt Serbijas izlases treneris atzina, ka piedzīvots zaudējums pret mūsdienu futbola smagsvaru.

Brazīlijas izlase jau pirms turnīra tika minēta kā viena no galvenajām favorītēm, un pēc Vācijas negaidītās izstāšanās Brazīlijas izlases izredzes tiek vērtētas vēl augstāk. Taču Brazīlijas izlases galvenais treneris Tite sarunās par favorītes statusa nastu nevēlējās iesaistīties: „Mēs dzīvojam realitātē, nevis prognozēs. Ar savu labo sniegumu Pasaules kausa kvalifikācijā un draudzības spēlēs mēs radījām ļoti augstas cerības uz sevi, taču Pasaules kausa izcīņa ir kaut kas cits, pavisam jauns turnīrs.”

„Brazīlija ir komanda, kas spēj izturēt spriedzi un kurai ir pieejami ļoti labi rezervisti. Mēs cenšamies turpināt attīstīties un kļūt vēl spēcīgāki,” sacīja Tite, kurš gan pēc uzvaras pār Serbiju atzina arī savu atvieglojumu par veiksmīgi pārvarēto pirmo kārtu. „Šonakt es atļaušos paņemt vienu dzērienu. Pasaules kauss ir veidots no cilvēku savstarpējām attiecībām, ir jājūt, kā jūtas cilvēki ģērbtuvēs un kā spēlētāji saprotas savā starpā, jāsaprot viņu prieki un lepnums, jācenšas sabalansēt lietas. Mūsu komandai emociju ziņā vēl ir kur augt, un uzskatu, ka jau grupu turnīra trīs mačos mani spēlētāji ir auguši.”

Kamēr Brazīlija gatavojas astotdaļfinālam pret Meksiku, Serbijas izlase spiesta noslēgt finālturnīru. Serbijas galvenais treneris Mladens Krstajičs pēcspēles preses konferencē atzina sakāvi, norādot, ka Brazīlija gluži vienkārši bijusi spēcīgāka.

„Mums pirmajā puslaikā viss sanāca tīri labi, izņemot to brīdi, kad Brazīlija iesita,” sacīja Krstajičs. „Tas arī bija brīdis, kad spēlētāja individuālā meistarība izrādās izšķirošā. Mēs gājām laukumā ar domu pieveikt mūsdienu futbola smagsvaru, taču tas mums nesanāca. Izsaku lepnumu par savu spēlētāju centieniem, pašaizliedzību un attieksmi pret savas izlases krāsām.”

„Otrajā puslaikā centāmies riskēt un izdarīt augstu spiedienu,” turpināja Krstajičs. „Taču ir ļoti grūti spēlēt atklātu futbolu pret tādu izlasi kā Brazīlija. Riska dēļ mums radās vairāk iespēju pašiem gūt vārtus, taču Brazīlijas aizsardzība nospēlēja disciplinēti, apliecinot, cik spēcīga izlase ir brazīliešiem.”

Izmantotie resursi:
Brazil boss Tite brushes off World Cup...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-28 09:31, pirms 6 gadiem
Ļoti pareiza doma, ka laikam, vispirms jāierauj , pirms izslēgšanas spēlēm!