Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Grupu turnīra noslēgumā Beļģija pret Angliju un H grupas sīvās cīņas

Rolands Eliņš

Grupu turnīra noslēgumā Beļģija pret Angliju un H grupas sīvās cīņas
Edens Azārs un Harijs Keins
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Krievijā noslēgsies Pasaules kausa izcīņas grupu turnīrs. G grupā astotdaļfināla dalībnieces jau skaidras, taču augstākā līmeņa futbola izrādi tāpat gatavojas piedāvāt Anglijas un Beļģijas izlases (sākums 21:00), kamēr H grupā gaidāmas saspringtas spēles, kurās par vietu izslēgšanas turnīrā pavisam reāli cīnīsies Senegāla, Japāna un Kolumbija (sākums 17:00). Spēļu pārraides būs pieejamas kanālā LTV7.

G grupā Anglija un Beļģija jau nokārtojusi sev vietu astotdaļfinālā, tagad vairs atlicis tikai sadalīt pirmo vietu. Parasti pirmā vieta grupā sola teorētiski vieglāku pretinieci astotdaļfinālā, taču H grupā šobrīd situācija ir ļoti grūti paredzama, līdz ar to arī Anglijai un Beļģijai diez vai ir liela interese aizrauties ar rēķināšanu. Te gan jāpiebilst, ka H grupas mači tiks izspēlēti vispirms, tā ka savas spēles sākumā Anglija un Beļģija jau ļoti labi zinās, ar ko varēs satikties astotdaļfinālā.

Anglijas un Beļģijas spēle bija viena no gaidītākajām visā grupu turnīrā, un abas izlases pagaidām nav pievīlušas, uzvarot visās spēlēs. Anglijai gan uzvara pār Tunisiju nāca grūtā cīņā, izšķirošos vārtus gūstot tikai pašās beigās, taču graujošā uzvara pār Panamu ļauj britiem šobrīd ieņemt pirmo vietu grupā.

Šajā sakarā gan var sanākt ļoti interesanta situācija, proti, gan angļi, gan beļģi guvuši astoņus vārtus un divus ielaiduši. Ja šovakar abas izlases nospēlēs neizšķirti, tām turnīra tabulā būs identiski pilnīgi visi rādītāji. Šādā gadījumā FIFA noteikumi paredz, ka vērā tiek ņemts „Fair Play” rangs, proti, dzelteno un sarkano kartīšu daudzums. Pagaidām angļiem par vienu brīdinājumu mazāk. Ja arī šajā radītājā abas izlases izrādīsies sakrājušas vienādu skaitu, tad visu noteiks gluži vienkārši izloze.

Šajā spēlē bija paredzama divu Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju tikšanās. Anglijas līderis Harijs Keins ar pieciem vārtiem pagaidām ir visiem priekšgalā, kamēr beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku ar četriem vārtiem dala otro vietu ar Krištianu Ronaldu. Trīs vārtus tikmēr guvuši tikai Deniss Čeriševs un Djēgo Kosta. Taču Lukaku nelielas traumas dēļ šoreiz nespēlēs, bet būs gatavs astotdaļfinālam.

Ņemot vērā, ka šī spēle tomēr nebūs ar visaugstāko sportisko intrigu, visnotaļ droši var paredzēt, ka malā varētu palikt arī citi Beļģijas līderi. Nelielas traumas ir Drīsam Mertensam un Edenam Azāram, kuru nespēlēšana gan vēl nav apstiprināta. Brīdinājumus iepriekš nopelnījuši Kevins de Breine, Tomā Menjē un Jans Vertongens, un arī ar viņu laišanu laukumā diez vai beļģi riskēs. Anglijai tikmēr, visticamāk, malā paliks Dele Alli, kurš pēc nelielas traumas atgriezies treniņos.

Otrā G grupas spēlē Tunisija sacentīsies ar Panamu, abām izlasēm cenšoties gūt savus pirmos punktus šajā čempionātā. Neizšķirta gadījumā trešo vietu grupā iegūtu Tunisija, bet nekādu paliekošu vērtību tas nedotu, jo skaidrs, ka abām izlasēm turnīrs šovakar beigsies.

G grupa

V.IzlaseSUNZVAP
1.Anglija22008:26
2.Beļģija22008:26
3.Tunisija20023:70
4.Panama20021:90

Spēļu kalendārs, G grupa

DatumsPilsētaSpēleLaiks
18.06.SočiBeļģija – Panama3:0
18.06.VolgogradaTunisija – Anglija1:2
23.06.MaskavaBeļģija – Tunisija5:2
24.06.ŅižņijnovgorodaAnglija – Panama6:1
28.06.KaļiņingradaAnglija – Beļģija21:00
28.06.SaranskaPanama – Tunisija21:00

Ja G grupā intrigu var atrast tikai ar piespiešanos, H grupā situācija pilnīgi pretēji. Kamēr FIFA ranga labāko desmitnieka pārstāve Polija jau izgāzusies un zaudējusi visas izredzes tikt tālāk, Kolumbiju, Japānu un Senegālu šķir tikai viens punkts, līdz ar to iespējami vēl ļoti daudzi varianti.

Kolumbija PK pirmajā spēlē zaudēja Japānai, taču kā attaisnojumus var droši minēt sarkano kartīti pašā spēles sākumā un Hamesa Rodrigesa došanos laukumā tikai uz maiņu sliktas pašsajūtas dēļ. Pret Poliju nekas no tā nebija vērojams, un poļi tika sakauti ar 3:0. Kolumbija gan tāpat atrodas neparocīgākā situācijā nekā konkurenti, jo ar neizšķirtu pret Senegālu diez vai pietiks – tad jācer uz Japānas zaudējumu Polijai.

Arī Senegāla parādīja lielisku sniegumu pret Poliju un divreiz izvirzījās vadībā pret Japānu, taču tomēr abas reizes neprata nosargāt pārsvaru. Senegālu gan neizšķirts pilnībā apmierinās, gluži tāpat kā Japānu. Japānas cerības uz to, ka izredzes zaudējusī Polija varētu atmest visam ar roku un ļaut uzspēlēt rezervistiem, gan nav piepildījušās. Polija tāpat grasās sūtīt laukumā ierasto pamatsastāvu ar Robertu Levandovski priekšgalā, tiesa, ņemot vērā, cik vāji šis sastāvs sevi parādīja pirmajās divās spēlēs, tās varbūt nemaz nav sliktas ziņas Japānai, kas tēmē uz savu trešo PK astotdaļfinālu 21. gadsimtā.

H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Japāna21104:34
2.Senegāla21104:34
3.Kolumbija21014:23
4.Polija20021:50

Spēļu grafiks H grupā

DatumsPilsētaSpēleRez
19.06SaranskaKolumbija - Japāna1:2
19.06MaskavaPolija - Senegāla1:2
24.06JekaterinburgaJapāna - Senegāla2:2
24.06KazaņaPolija – Kolumbija0:3
28.06VolgogradaJapāna - Polija17:00
28.06SamāraSenegāla - Kolumbija17:00
1 2 3 4 116 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-06-28 10:57, pirms 6 gadiem
Es pAr Kolumbiju un Senegālu

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 11:02, pirms 6 gadiem
Cerams, ka BEL un ENG necentīsies izvairīties no 1.vietas grupā un potenciālā 1/4 fināla pret Brazīliju. Es, protams, par beļģu uzvaru šajā spēlē. Novēlu Panamai šodien uzvaru, viņiem tā daudz nozīmētu, vairāk par Tunisiju. H grupā gribētos, lai tālāk tiktu COL un JPN.

     [+] [-]

, 2018-06-28 11:47, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, ka BEL un ENG necentīsies izvairīties no 1.vietas grupā un potenciālā 1/4 fināla pret Brazīliju. Es, protams, par beļģu uzvaru šajā spēlē. Novēlu Panamai šodien uzvaru, viņiem tā daudz nozīmētu, vairāk par Tunisiju. H grupā gribētos, lai tālāk tiktu COL un JPN.
Turnīra tabulu esi redzējis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-28 11:57, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: G grupas uzvarētājs tiekas ar brazīliju
BRA ar Meksiku spēlē. ENG/BEL būs jāspēlē ar Kolumbijas grupas otro vietu.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-28 11:59, pirms 6 gadiem
Ja Anglija pakāš, tad nokļūst vienā zarā ar norietējušo Spāniju un horvātiem. Pārējie pat nav nopietni ņemami. Otrā zarā savukārt totāls nightmare- progresējošās Brazīlija, Francija, Beļģija, nedrīkst nenovērtēt arī Urugvaju, Portugāli, Meksiku, Argentīnu. Tā ka šīs spēles zaudētājam nenoliedzami stiiiipri vieglāks ceļš līdz finālam. Cerams, ka tas nepaliks par farsu šodienas spēlē, ka abas komandas nemanāmi centīsies zaudēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-28 12:03, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: ceturtdaļfinālā tiekas E1/F2 ar G1/H2
Labi, neviena no tām izlasēm vēl tur nav tikusi, nav jēgas te kko zīlēt. Brazīļiem vēl Meksikai pāri jātiek.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-28 12:05, pirms 6 gadiem
Tā vien liekās,ka beļģi šito spēli speciāli nolies, iespējamība dabūt parocīgus pretiniekus līdz pat 1/2 finālam ir pārāk kardinoša.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-28 12:44, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Kāds vēl tev nightmare otrajā zarā? Makaka Lukaka, Kristīne Ronaldīna, nepārliecinošais Messi tas arī viss! Ja minētos personāžus izdosies neitralizēt, tad pirmais zars ir krietni biedējošāks, jo tur ir KOMANDAS, nevis atsevišķi indivīdi
Njā, labāk ar Argentīnu, Urugvaju, Portugāli spēlēt ne Horvātiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 13:00, pirms 6 gadiem
yuka rakstīja: Ja Anglija pakāš, tad nokļūst vienā zarā ar norietējušo Spāniju un horvātiem. Pārējie pat nav nopietni ņemami. Otrā zarā savukārt totāls nightmare- progresējošās Brazīlija, Francija, Beļģija, nedrīkst nenovērtēt arī Urugvaju, Portugāli, Meksiku, Argentīnu. Tā ka šīs spēles zaudētājam nenoliedzami stiiiipri vieglāks ceļš līdz finālam. Cerams, ka tas nepaliks par farsu šodienas spēlē, ka abas komandas nemanāmi centīsies zaudēt.
Ļoti apšaubu, ka Spāniju var saukt par norietošu. Spēles ziņā vieni no labākajiem turnīrā. Rezultāti drīzāk ir nejaušība. Manuprāt, vieni no galveniem favorītiem (kopā ar Brazīliju). Horvātu spēle arī atstāj ļoti labu iespaidu. Viņiem ir superīga pussargu līnija, nevar viņus nenovērtēt.

  -2 [+] [-]

, 2018-06-28 13:13, pirms 6 gadiem
Vai jūs runājat par tiem pašiem horvātiem, kas kvalifikācijā palika aiz Islandes? Kausos bieži vien "lielās" izlases necer, ka mēnesi noturēs labāko formu, tapēc iesāk turnīrus pasmagi. Var sanākt 1/4 fināls CRO-ESP un es joprojām liktu uz Spāniju, neskatoties uz to, ka viņu pasaules dominance ir garām, tā ka ENG/BEL varbūt nemaz nebūs jātiekas ar gigamonstriem horvātiem, kuri savu dvēseli jau būs izspēlējuši grupu turnīrā.

     [+] [-]

, 2018-06-28 13:22, pirms 6 gadiem
Nu tā, angļi ar beļģiem lai dalās kā grib par pirmo vietu grupā...
Bet nu 17:00 vēlams , lai poļi izpederē japoškas un kolumbieši ar senegāliešiem nobumbo ničā. Tad es cik saprotu tiks tālāk Kolumbija un Senegāla. Nu tad par tādu salikumu šodien

  +2 [+] [-]

, 2018-06-28 13:27, pirms 6 gadiem
yuka rakstīja: Ja Anglija pakāš, tad nokļūst vienā zarā ar norietējušo Spāniju un horvātiem. Pārējie pat nav nopietni ņemami. Otrā zarā savukārt totāls nightmare- progresējošās Brazīlija, Francija, Beļģija, nedrīkst nenovērtēt arī Urugvaju, Portugāli, Meksiku, Argentīnu. Tā ka šīs spēles zaudētājam nenoliedzami stiiiipri vieglāks ceļš līdz finālam. Cerams, ka tas nepaliks par farsu šodienas spēlē, ka abas komandas nemanāmi centīsies zaudēt.
Ak tad tāpēc angļi otrajā puslaikā ākstījās pret Panamu. Jau no paša puslaika sākuma centās, lai Panama iesit, bet tad paši nejauši trāpīja vārtos ar rikošetu. Nācās pēc tam pacensties, lai Panama tomēr iesit.

Nez, kā šovakar abas komandas rīkosies? Kāda no komandām atklāti atdosies vai arī mēģinās operēt ar dzeltenajām kartiņām? Ko tauta domā? Vai arī būs godīga spēle?

     [+] [-]

, 2018-06-28 13:30, pirms 6 gadiem
Laika sprīdis starp pēdējo grupu turnīra spēli un 1/8 ir mazāks par nedēļu, nedomāju, ka baigi kāds plāno formu pa dienām ar aprēķinu to sasniegt izslēgšanas spēlēs, varbūt izņemot Vāciju
Kvalifikācija savukārt tieši norisinājās samērā ļoti sen atpakaļ (sākās gandrīz pirms 2 gadiem), tādēļ uz to baigi nepaļautos, svarīgāka ir šī brīža forma.
Horvātiem pēdējā spēlē bija puse no otrā sastāva, nedomāju, ka viņi būs noguruši.
Nedomāju arī, ka baigi prātīgi kādai izlasei būtu tagad rēķināt ceļu līdz finālam, jo tāpat būs grūti tur tikt, un spēlēt pret labākām komandām tas labākajiem spēlētājiem tieši ir izaicinājums. Tāpat mērķis jau ir vinnēt finālu, nevis tajā spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-28 13:44, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Nu tā, angļi ar beļģiem lai dalās kā grib par pirmo vietu grupā...
Bet nu 17:00 vēlams , lai poļi izpederē japoškas un kolumbieši ar senegāliešiem nobumbo ničā. Tad es cik saprotu tiks tālāk Kolumbija un Senegāla. Nu tad par tādu salikumu šodien
Japāna un Senegāla, šodien zaudējot ar vienādu rezultātu, var nonākt līdz fair-play kritērijam, un šobrīd japāņiem ir tikai trīs kartiņas, bet āfrikāņiem piecas. Respektīvi, ir varianti, ka tālāk tiek Kolumbija un Senegāla arī tad, ja Senegāla zaudē.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-28 13:57, pirms 6 gadiem
Anglijas- Beļģijas spēles uzvarētājam tiek "čempionu zars" celam uz finālu- Urugvaja, Portugāle, Francija, Argentīna, Brazīlija, Meksika (pluss H grupas otrā vieta), zaudētājam- "eiropas zars"- Spānija, Krievija, Horvātija, Dānija, Zviedrija, Sveice (pluss H grupas uzvarētāja.
Var gribēties nokļūt otrajā, bet tad ir jāatdod uzvara

  +2 [+] [-]

, 2018-06-28 14:03, pirms 6 gadiem
Kaktiņš rakstīja: Anglijas- Beļģijas spēles uzvarētājam tiek "čempionu zars" celam uz finālu- Urugvaja, Portugāle, Francija, Argentīna, Brazīlija, Meksika (pluss H grupas otrā vieta), zaudētājam- "eiropas zars"- Spānija, Krievija, Horvātija, Dānija, Zviedrija, Sveice (pluss H grupas uzvarētāja.
Var gribēties nokļūt otrajā, bet tad ir jāatdod uzvara
Izskatās, ka cīņas šajā spēlē nebūs

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 14:06, pirms 6 gadiem
Kaktiņš rakstīja: Anglijas- Beļģijas spēles uzvarētājam tiek "čempionu zars" celam uz finālu- Urugvaja, Portugāle, Francija, Argentīna, Brazīlija, Meksika (pluss H grupas otrā vieta), zaudētājam- "eiropas zars"- Spānija, Krievija, Horvātija, Dānija, Zviedrija, Sveice (pluss H grupas uzvarētāja.
Var gribēties nokļūt otrajā, bet tad ir jāatdod uzvara
Neredzu lielas atšķirības komandu patreizējā meistarībā salīdzinot zarus!

     [+] [-]

, 2018-06-28 14:07, pirms 6 gadiem
Kaut gan no otras puses:
Uzvarētājam pirmā spēle playoffos H grupas komanda, otrā spēle, pieņemsim, Brazīlija, pusfināls, nu, teiksim, Francija, un esi finālā, kas nemaz nav īpaši briesmīgaks kā, piemeram, pirmā spēle- H grupas komanda, otrā, piemēram, Šveice, trešā, nu, Spānija vai Horvātija

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 14:16, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Neredzu lielas atšķirības komandu patreizējā meistarībā salīdzinot zarus!
Vismaz izskatās, ka uzvarot nokļūsti "draudīgākā" kompānijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-06-28 14:37, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Tu kaut ko jauc, fair-play priekšrocība ir tad, ja to kartīšu ir mazāk, nevis vairāk, kā no tava teksta izriet
Tas varētu nozīmēt, ka šovakar eng vs bel mačā redzēsim "balerīnas"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-06-28 15:28, pirms 6 gadiem
bus neizskirts jo abas komandas spēlēs kā lošaras

     [+] [-]

, 2018-06-28 15:34, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Laika sprīdis starp pēdējo grupu turnīra spēli un 1/8 ir mazāks par nedēļu, nedomāju, ka baigi kāds plāno formu pa dienām ar aprēķinu to sasniegt izslēgšanas spēlēs, varbūt izņemot Vāciju
Katrs jau redz to, ko grib redzet. Starpiba starp pirmo speli un finalu ir precizi menesis, ta ka...

  -2 [+] [-]

, 2018-06-28 16:08, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Kāds vēl tev nightmare otrajā zarā? Makaka Lukaka, Kristīne Ronaldīna, nepārliecinošais Messi, tas ir arī viss! Ja minētos personāžus izdosies neitralizēt, tad pirmais zars ir krietni biedējošāks, jo tur ir KOMANDAS, nevis atsevišķi indivīdi
Vo pareizi, ar visiem reizē tāpat tak nespēlēs. Pilnīgi pietiek ar ESP/CRO.

Par Senegālu!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 16:15, pirms 6 gadiem
Kā var spriest, ka Angļi atdos spēli, ja angļu līdzjutēji redzēs, ka kaut kas tiek atdots viņi to nepiedos. Par Beļģu līdzjutējiem neko pārāk nezinu.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-28 16:23, pirms 6 gadiem
Šodien pēdējā diena, kad komentētājiem iespēja izrādīt savu stulbumu variantu rēķināšanā. Jau sen bija ievērots, ka pāris no viņiem absolūti nemāk rēķināt, bet nu vakar Ger-KOR spēlē viņi pārspēja paši sevi.

Naktī paskatījos pēdējās 20 min spēlē. Paralēli Swe priekšā 3:0 pret Mex. Šitie ABI spriež, ka cauri ir ar Vāciju, jo arī 3 golus vajagot. Un tā kādas 5 min, tas nekas, ka ekrānā pat tabulu rāda un viņi pat pasaka, ka šobrīd Mex otrie. Pēc tam viņiem kāds paziņo, ka pietiek ar 1:0, jo tak priekšā Mex būs.
Šie - vai atvainojamies, mums te paziņoja.
Un ko - turpina neko nesaprast. Tagad jau ziņo, ka Ger pietiks ar 1:0, bet pie noteikuma, ja otrā spēlē paliek 3:0
1 2 3 4 116 komentāri