Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētais RFS futbolists Maksimovs iesniegs apelāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Diskvalificētais RFS futbolists Maksimovs iesniegs apelāciju
RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs
Foto: FK RFS

Četru mēnešu diskvalifikāciju no FIFA saņēmušais "Optibet" futbola Virslīgas līderes RFS uzbrucējs Maksims Maksimovs iesniegs apelāciju un viņa pārstāvētā komanda cer, ka krievu spēlētājs laukumā varēs atgriezties drīzāk, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs.

2017. gadā Maksimovs vienpusēji izbeidza līgumu ar Lietuvas klubu un devās uz Maķedonijas vienību Skopjes "Vardar". Savukārt pirmdien Viļņas "Riteriai" komanda, kas ir "Trakai" mantiniece, paziņoja, ka Maksimovs saņēmis četru mēnešu diskvalifikāciju. Tāpat finansiāls sods piemērots arī "Vardar", kas arī divus transfēra logus nevarēs pieteikt jaunus spēlētājus.

"Zinājām, ka iespēja pastāv, ka lieta jau ir pusotru gadu, zinājām, ka tā var notikt," Usovs atzina, ka RFS komanda, aprīlī slēdzot līgumu ar Maksimovu, rēķinājusies ar šāda soda iespējamību. "Pašlaik viņš nevar spēlēt, bet vēl ir nākamā instance - Sporta arbitrāžas tiesa (CAS). Spēlētāja juristi šonedēļ sniegs apelāciju, tomēr šobrīd nav zināms, kad būs gala lēmums. Ceram, ka 2-3 nedēļu laikā būs saprotams vai sods paliek spēkā."

Tāpat Usovs apstiprināja, ka vienībā vairs nespēlēs ukrainis Maksims Marusičs, kurš pērn kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju visā Virslīgā. "Marusičs meklē citu klubu, viņam ir piedāvājumi."

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Marusičs Ukrainā iekļuvis spēļu sarunāšanas skandālā un viņam draud mūža diskvalifikācija.

"Zinām, ka ir šī lieta, bet nezinām, kāds tur būs lēmums, cik tas ir nopietni. Klubs saņēma informāciju, ka viņš ir viens no tiem, kas var tikt diskvalificēts, tomēr tas noticis jau pirms ilga laika, nevaram neko komentēt un sīkāk pastāstīt," saka Usovs.

Tikmēr, runājot par ziņu, ka RFS pievienosies pagājušās sezonas Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Darko Lemajičs, kurš jūnija vidū pēc līguma beigām pāriešot no galvenās konkurentes "Riga", Usovs pauda, ka "šonedēļ būs zināms vai viņš būs mūsu komandā".

Kā zināms, RFS komanda pirmdien pārtrauca savu sešu spēļu sēriju bez uzvarām, pārspējot "Daugavpils" komandu ar 3:2. Mača gaitā RFS atspēlējās no divu vārtu deficīta, bet par galveno varoni kļuva Tomāšs Malecs, nākot uz maiņu un gūstot divus vārtus. Nākamajā kārtā sestdien plkst. 18:00 "Skonto" stadionā savā starpā tiksies tieši "Riga" un RFS.

"Komandā pēc vakardienas ir labs noskaņojums. Šīs sērijas laikā mums dažās spēlēs nepaveicās, katrā no tām bija iespējas mainīt rezultātu un uzvarēt, bet tāds ir futbols - it kā visu dari pareizi, bet nav rezultāta," stāsta Usovs. "Vakar, paldies Dievam, šo sēriju izbeidzām. Noskaņojums tagad ir daudz labāks un visi nopietni noskaņoti sestdienas cīņai. Būs sarežģīta, bet interesanta spēle."