Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mucenieks joprojām nevar sākt rehabilitāciju pēc smagās traumas

Ints Megnis
Ints Megnis

Mucenieks joprojām nevar sākt rehabilitāciju pēc smagās traumas
Elvijs Mucenieks
Foto: X99/Slīterāni

Latviešu motokrosa kantētājs Elvijs Mucenieks, kurš pirms pusotra mēneša kritienā guva smagas traumas, joprojām nevar sākt rehabilitāciju, pirmdien pavēstījusi viņa pārstāvētā "X99/Slīterāni" komanda

Aprīļa vidū pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem trešajā posmā iesildīšanās laikā smagu kritienu piedzīvoja Valentēna Žirū un Mucenieka ekipāža. Negadījumā blakusvāģa stienis pie kā turas līdzbraucējs ietriecies Muceniekam tieši mugurā. Spānijas slimnīcā pēc izmeklēšanas atklājies, ka sportistam lauztas 5 ribas un muguras skriemelis.

Sākotnēji Mucenieks ārstējās slimnīcā Spānijā traumatoloģijas un neiroloģijas nodaļās, vēlāk tika pārvests uz Beļģiju un astoņas dienas pēc traumas gūšanas izrakstīts no slimnīcas. Toreiz tika teikts, ka atveseļošanās prasīs vismaz sešas nedēļas.

"Ir pagājušas tieši sešas nedēļas kopš Elvija kritiena un smagās operācijas. Atveseļošanās notiek veiksmīgi, bet pēc šodienas vizītes pie ārsta, ārsts vēl nedod zaļo gaismu rehabilitācijas procesa uzsākšanai. Izmeklējot Elviju, ārsts atzina, ka Elvijs vēl nav gatavs strādāt ar fizioterapeitu un pēc šādas operācijas būtu jāgaida vismaz 11-12 nedēļas," pavēstījusi komanda. "Šobrīd Elvijs droši var staigāt, velkot speciālu korseti, kas satur kopā mugurkaulu."

Pērn Žirū ar Mucenieku kļuva par pasaules vicečempioniem. Šogad nākamais pasaules čempionāta posms notiks 10. jūnijā Cēsīs.