Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs pēc piecarpus gadiem Krievijā atgriežas Latvijā un spēlēs "Riga" sastāvā

Agris Suveizda

Lukjanovs pēc piecarpus gadiem Krievijā atgriežas Latvijā un spēlēs "Riga" sastāvā
Ivans Lukjanovs.
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"SynotTip" Virslīgas futbola klubs "Riga" savā mājaslapā paziņoja par Ivana Lukjanova pievienošanos komandai. 31 gadu vecais malējais pussargs pēdējos piecarpus gadus pavadīja Krievijas Nacionālajā jeb otrajā spēcīgākajā līgā un Latvijas izlasē ir aizvadījis 17 mačus.

"Ivans jau ir ieradies Rīgā un ir gatavs uzsākt smagu darbu, lai jau pēc vairāk nekā divu nedēļu Latvijas futbola Virslīgas pauzes uzreiz varētu palīdzēt ”Riga” FC. Laipni lūgts komandā, Ivan!" teikts kluba mājaslapā. Atgādinām, ka nesen "Riga" rindām pievienojās arī Latvijas izlases labās malas aizsargs Vladislavs Gabovs.

Lukjanovs ir Rīgas ”Skonto” audzēknis, bet interesanti, ka karjeras pašā sākumā pussargs uzspēlēja Lietuvas čempionāta komandās ”Šiauliai” un ”Sūduva”. Tas bija 2008. gadā. Ivans atgriezās Rīgas ”Skonto”, bet tur nospēlēja tikai pussezonu, jo darīja to tik spilgti, ka pārcēlās uz Polijas Ekstraklasi. Latvijas čempionātā ”Skonto” sastāvā Lukjanovs 15 spēlēs guva 14 vārtus, un pēc šāda snieguma parakstīšanas parakstīja līgumu ar Polijas klubu Gdaņskas “Lechia”.

Ivans ātri vien ”Lechia” rindās izkaroja sev vietu pamatsastāvā un 2009./2010. gada sezonā Ekstraklasē piedalījās 29 spēlēs, no kurām 24 uzsāka starta vienpadsmitniekā. Lukjanovam arī divi gūti vārti. Latvijas futbolists arī nākamās divas sezonas cīnījās Polijā. Ekstraklasē pussargam kopumā 77 spēles un pieci vārti.

2012. gadā Lukjanovs īsu brīdi bija Ukrainas Premjerlīgas vienībā ”Metalurh Zaporozhya”. Pēc četrām spēlēm Ukrainā Ivans aizbrauca uz Krievijas Nacionālās līgas (2. pēc spēka Krievijā) klubu Astrahaņas ”Volgar”. Tieši FNL līgā Lukjanovs nospēlējis karjeras lielāko daļu, gadu laikā kļūstot par stabilu vērtību katrai no komandām, kurās Ivans Krievijā spēlēja. 2013./2014. gada sezonā Lukjanovs pārstāvēja Volgogradas ”Rotor”, bet tad atgriezās ”Volgar”, kur spēlēja divas sezonas pēc kārtas.

2016. gadā Lukjanovs pārcēlās uz Voronežas ”Fakel”, kur spēlēja līdz pat šim brīdim. Kopumā Krievijas Nacionālajā līgā Lukjanovs šo gadu laikā nospēlēja 128 spēles un guva 16 vārtus. Interesanti, ka ”Riga” FC pirms sezonas jau tikās ar Lukjanovu, kad Kipras pilsētā Pafā piedalījās FNL kausa izcīņā, kurā startēja arī Ivana tobrīdējais klubs ”Fakel”. Voronežas komanda tajā spēlē izcīnīja minimālu uzvaru ar 1:0, bet Lukjanovs kā ierasts bija viens no ”Fakel” līderiem.

Izmantotie resursi:
“Riga” FC sastāvu pastiprina...

  -4 [+] [-]

, 2018-05-28 11:24, pirms 6 gadiem
Varēs atkal ar Māliņu, Cauņu un vēl dažiem kost uz nebēdu pa Vecrīgu un staigāt pa Kaļķenes bordeļiem, lai pēc tam ap 6iem no rīta rāpotu pa bruģi ar piparu gāzes sapūstām acīm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-05-28 13:10, pirms 6 gadiem
Pirms pāris dienām komentāros rakstīju, ka Riga FC vajadzētu piesaistīt kādu vietējo uzbrucēju un ieteicu Lukjanovu. Šķiet Riga FC ņēmusi vērā manu ieteikumu. Tagad gaidām, Turkovu un Timofejevu parādāmies Valmierā.

Bet, ja godīgi, tad domāju, ka ļoti izdevīga pāreja abām pusēm. Riga FC iegūst pietiekami spēcīgu vietējo uzbrucēju, kamēr Ivans laba snieguma gadījuma palielina savas iespējas atgriezties valstsvienībā. Lai izdodas un domāju, ka Lukjanovs kļūs par vienu no spēlētājiem, kurš pacels Virslīgas vidējo līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 15:52, pirms 6 gadiem
Drīz izlases sākumsastāvā būs 10 virslīgas čaļi un vienīgais leģionārs - Dāvis Ikaunieks

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 16:25, pirms 6 gadiem
Riga FC bruņojās.Sen laiks vilkt mājās futbolistus ar Latvijas pasi,kuri spēlē otrās un trešās līgās ārzemēs.Daudz viņu nav,bet ja leģionāru limits netiks mainīts,tad katrs tāds spēlētājs ir vērtīgs.Cerams,ka FK V entspils to saprot un vasaras periodā tomēr atradīs vērtīgākus spēlētājus ar Latvijas pasi.

     [+] [-]

, 2018-05-28 17:56, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Riga FC bruņojās.Sen laiks vilkt mājās futbolistus ar Latvijas pasi,kuri spēlē otrās un trešās līgās ārzemēs.Daudz viņu nav,bet ja leģionāru limits netiks mainīts,tad katrs tāds spēlētājs ir vērtīgs.Cerams,ka FK V entspils to saprot un vasaras periodā tomēr atradīs vērtīgākus spēlētājus ar Latvijas pasi.
Piekrītu, bet grūti tā uz sitienu iedomāties kādu, kurš bez Lukjanova tā uzreiz būtu velkams mājās. Personīgi labprāt Virslīgā redzētu, piemēram, Kārli Plendišķi, kurš šobrīd pa Vācijas 4. līgu cīnās, bet šaubos, ka FKV šādi riskēs, jo grūti zināt, kā viņš Virslīgas līmenī. Jaunie, kas ir ārzemju klubu sistēmās, lai mēģina izkarot savu vietu tur. Pieļauju, ka FKV drīzāk mēģinās pārvilināt spēlētājus no vietējiem klubiem, piemēram, tās pašas Mettas vai Jelgavas līderus, piemēram, Fjodorovu vai Kozlovu.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-28 18:36, pirms 6 gadiem
Jauki redzēt, ka Lukjanovs ar atgriežas Latvijā. Tas Virslīgai ir pluss.
Kas tad vēl palikuši ārzemēs?

Vaņins - Šveicē - FC Zürich
Šteinbors - Polijas ekstraklasē - Arka Gdynia
Tarasovs - Polijas Ekstraklasē - Slask Wroclaw
Jagodinskis - Rumānijas augstākajā līgas klubā CSM Politehnica Iasi
Maksimenko - Polijas Ekstraklasē - Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Kamešs - Krievijas līgā - Enisey Krasnoyarsk
Dāvis Ikaunieks - Čehijā FC Vysocina Jihlava
Gutkovskis - Polijas Ekstraklasē - Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Šabala - Polijas 1.līgā - Podbeskidzie Bielsko-Biala
Rakels - Polijas Ekstraklasē - Cracovia Kraków

Gan jau vēl kaut kas bija. Tie ir izlases līmeņa spēlētāji.
Bet nu jebkurā gadījumā, es priecātos arī par to, ja šādus spēlētājus ņemtu nevis tikai FC Rīga vai RFS, bet arī citas komandas, kā Jelgava, Liepāja, Spartaks, Ventspils. Bet nu viss jau naudā.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-28 19:58, pirms 6 gadiem
Piecus gadus galīgā čuhņā uz beņķīša. Preiļu dublieros!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 23:13, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Pirms pāris dienām komentāros rakstīju, ka Riga FC vajadzētu piesaistīt kādu vietējo uzbrucēju un ieteicu Lukjanovu. Šķiet Riga FC ņēmusi vērā manu ieteikumu. Tagad gaidām, Turkovu un Timofejevu parādāmies Valmierā.

Bet, ja godīgi, tad domāju, ka ļoti izdevīga pāreja abām pusēm. Riga FC iegūst pietiekami spēcīgu vietējo uzbrucēju, kamēr Ivans laba snieguma gadījuma palielina savas iespējas atgriezties valstsvienībā. Lai izdodas un domāju, ka Lukjanovs kļūs par vienu no spēlētājiem, kurš pacels Virslīgas vidējo līmeni.
Timofejevs beidz karjeru

     [+] [-]

, 2018-05-28 23:27, pirms 6 gadiem
Tā paiet pasaules godība!

     [+] [-]

, 2018-05-29 02:47, pirms 6 gadiem
gafs123 rakstīja: Timofejevs beidz karjeru
Paldies par info. Žēl, manuprāt, viens no nenovērtētākajiem Latvijas futbolistiem. Lai arī pērnā sezona Rīgas rindās varbūt nebija no tām spilgtākajām, Skonto rindās savulaik apliecināja sevi kā vienu no labākajiem malējiem aizsargiem Latvijā.

     [+] [-]

, 2018-05-29 21:51, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Paldies par info. Žēl, manuprāt, viens no nenovērtētākajiem Latvijas futbolistiem. Lai arī pērnā sezona Rīgas rindās varbūt nebija no tām spilgtākajām, Skonto rindās savulaik apliecināja sevi kā vienu no labākajiem malējiem aizsargiem Latvijā.
Pilnigi piekrītu. P.S. Ar Cieņu O.Timofejevs)))