Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vardanjans: "Ar armēņiem bija sarunas līdz U-21 vecumam, bet negribēju viņu pasi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vardanjans: "Ar armēņiem bija sarunas līdz U-21 vecumam, bet negribēju viņu pasi"
Edgars Vardanjans cīņā ar Aleksandru Fertovu
Foto: Nora Krevņeva - Baibakova

Sestdien "SynotTip" futbola Virslīgas līderis Jūrmalas "Spartaks" 10. kārtas mačā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Riga". Pēc spēles Sportacentrs.com uz sarunu aicināja jūrmalnieku pussargu Edgaru Vardanjanu, kurš nupat pirmo reizi izsaukts uz Latvijas izlasi spēlēm ar Portugāli un Igauniju.

Pirmkārt, pastāsti par spēli ar "Riga" - nupat preses konferencē jūsu treneris Zubs teica, ka noteikti varējāt uzvarēt. Kur, tavuprāt, palika uzvara?
Piekrītu trenerim - arī domāju, ka mēs drīzāk zaudējām punktus nekā ieguvām. Principā spēli iesākām ļoti labi - kontrolējām to. Pirmajā puslaikā mums bija daudz momentu, kurus diemžēl neizmantojām - guvām tikai vienus vārtus. Otrajā puslaikā spēlējām diezgan nesavākti - ielaidām vārtus, manuprāt, muļķīgus. Jāskatās gan video - man liekas, ka pendeles nebija. Pēc tam otrā puslaika vidū atkal savācām spēli savās rokās un atkal bija divi trīs momenti, kurus varējām izmantot...

Pēc zaudējuma 1. kārtā varēji iedomāties, ka turpinājums būs šāds - tikai uzvaras un daži neizšķirti [6-3-0]? Vadība turnīrā.
Jā, tāpēc ka spēlējam diezgan labi un pārliecinoši. Varbūt mums soliņš nav tik garš, bet pamatsastāvs ir labs.

Kā domā, cik ilgi ir iespējams izvilkt šādas slodzes, nemainot pamatsastāvu?
Drīz būs transfēru logs un domāju, ka kādi spēlētāji pienāks klāt. Protams, ka ir grūti šādi spēlēt, nemainot sastāvu.

Kā tev pašam ar spēkiem ir?
Diezgan grūti - pēc spēles ar "Mettu" [iepriekšējā kārtā] man bija bišķiņ iekaisis celis. Divas dienas netrenējos, tagad spēlēju nedaudz uz špricēm.

Un komandā kopumā - čaļi pagūst atjaunoties pēc spēlēm? Visi ir par 100% gatavi spēlēt vai varbūt jau nedaudz baterijas sēžas nost?
Ir jau tādi [noguruma] momenti, bet jārāda raksturs un jāspēlē. Kas cits atliek?

Par izlasi - cik gaidīti vai negaidīti tev bija pavērsiens ar izsaukšanu?
Negaidīti. Es pats principā uzzināju tikai pirmdien - komandas menedžeris pateica, ka Aleksandrs Starkovs vēlas aprunāties. Satikāmies un aprunājāmies.

Līdz šim brīdim biji kādu reizi iedomājies, ka varētu būt tāds scenārijs?
Kaut kādas domas jau, protams, bija, bet tā, ka uzreiz izsauks... varbūt arī nē.

Starkovs preses konferencē sacīja, ka gan tu, gan arī citi jau iepriekš bija paplašinātajā sarakstā. Šāda informācija nebija publiska. Vai pats zināji par to? Vai Pahars ar tevi bija runājis?
Jā, ar Paharu biju runājis. Tajā brīdī vēl spēlēju "Mettā", un Pahars teica, ka komandai jābūt augstāk, tad iespējas tikt izlasē pieaugs.

Vai nebija sajūta, ka vispirms rindā ir Kazačoks, par kuru daudz runāja un kuru kā neizsauca, tā neizsauca? Un citiem "Spartaka" spēlētājiem iespēja varētu parādīties tikai pēc tam?
Nē, principā šādu domu nebija - kā ir, tā ir.

Cik liels ieguldījums, tavuprāt, tavā izsaukumā ir "Mettas" sistēmai? Uz izlasi pirmo reizi izsaukts arī Indrāns no "Mettas", kā arī Uldriķis, kurš pirms tam pārstāvēja "Mettu". Visi trīs pagājušajā gadā bijāt šai komandā.
Pirmkārt, Indrāns pats šosezon ļoti labi spēlē - viņš savā komandā, manuprāt, ir līderis. Uldriķis savā vecumā sit golus iekšā.

Bet "Mettas" nozīme?
Uldriķis visu sezonu principā nospēlēja pamatsastāvā, Indrāns arī, es arī. Spēļu prakse.

Pajautāšu citādi - ja būtu palicis "Mettā", tici, ka kopā ar Indrānu iekļūtu izlasē? Vai tev palīdzēja pāreja uz "Spartaku", Latvijas čempionu?
Tā grūti modelēt. Tagad esmu "Spartakā" - ir tā, kā ir.

Tagad būs spēle ar Portugāli - ir skaidrs, kas tā būs par spēli. Kas līdz šim tavā karjerā bijusi lielākā spēle? Skatītāju, ažiotāžas, satraukuma ziņā.
Kāda no spēlēm U-21 izlasē. Biju izbraukuma spēlē ar Francijas U-21, bet es tad laukumā netiku - bija laba atmosfēra [2012. gadā klātienē maču noraudzījās septiņi tūkstoši līdzjutēju - aut.].

Bet spēle, kurā pats piedalījies? Lai varam salīdzināt ar šādu lēcienu - spēle ar Portugāli.
Ja par līdzjutēju skaitu, tad pret kazahu U-21 viesos bija diezgan daudz cilvēku [bija 6 500, bet 6 700 bija Edgara nenosauktajā spēlē viesos pret Ukrainas U-21, kad Vardanjans nospēlēja pilnu maču - aut.], varbūt Sadraudzības kausa izcīņā. Tādas spēles - izlašu līmenī, jo klubu līmenī principā šādu spēļu nekur nav bijis.

Būtu gatavs psiholoģiski iziet laukumā pret Portugāles izlasi pamatsastāvā vai uz maiņu?
Es domāju, ka jā. Jātrenējas un jāskatās kā būs - cik ļoti uzticēsies treneris.

Globalizācijas apstākļos izlases nereti meklē spēlētājus no ārzemēm, bieži vien pēc izcelsmes. Varbūt tev kādreiz armēņi ir zvanījuši?
Bija sarunas līdz U-21 vecumam. Runa bija par to, ka es varētu paņemt [Armēnijas] pasi. Tas viss nav tik viegli, taču arī es pats negribēju - izaugu šeit un kāpēc gan lai es tur spēlētu, ja esmu šeit izaudzis, šeit spēlēju?

Ja netiksi pie spēles laika pret Portugāli, būsi priecīgs debitēt izlasē pārbaudes mačā pret Igauniju?
Protams, protams! Jebkurā spēlē priecāšos debitēt izlasē.