Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts par piešķirto pendeli: "Spēles galotnē jutos kā Gruzijā!"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Riherts par piešķirto pendeli: "Spēles galotnē jutos kā Gruzijā!"
Andrejs Kaļiņins un Andris Riherts
Foto: FK RFS

SynotTip futbola Virslīgas 10. kārtas noslēdzošajā mačā RFS emocionālā un rezultatīvā spēlē izrāva uzvaru pār "Metta/LU". Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus.

Andris Riherts, FK "Metta/LU" galvenais treneris: "Gribu pateikt paldies spēlētājiem, kuri bija labi sagatavojušies spēlei. Mani apmierināja kā viņi darbojās konkrētajos laika posmos. Laba pašatdeve un individuālās darbības. Mēs ļoti labi izcēlāmies individuāli uz pretinieka fona. Arī vārtu guvumos – pie pirmajiem Gatis Kalniņš parādīja savu individuālo meistarību un [Dāvis] Indrāns pie otrajiem. Skaidrs, ka vienā brīdī – spēles 88.minūtē – es jūtos tā kā Gruzijā [atsauc atmiņā epizodi no Latvijas izlases spēles Tbilisī un tur piešķirto 11 metru soda sitienu – aut.]… Kāds bija ieprogrammējis kaut ko. Kā "Borna Ultimāta" [2007.gada filma – aut.] – čips galvā bija un viņam [tiesnesim] vienkārši roka stiepjas uz priekšu. Tas laikam sasaistās kopā ar vēlēšanām, bumbām un pārējām lietām… Tas man tā nepatika. Tomēr gribās, lai godīgā cīņā mēs izšķiram [uzvarētāju]. Kaut gan video paskatīšos, varbūt ieraudzīšu kaut ko citu. Bet tas nenoņem atbildību no tādiem spēlētājiem kā Indrāns vai [Adamu] Abdullahi, kad viņiem bija jāizšķir spēles liktenis pie rezultāta 2:1 mūsu labā. Tam būtu jāiedod tādu pozitīvu enerģiju, lai mēs varētu novest līdz loģiskām beigām šo spēli. Apsveicu Rīga Bumbo [bērnu futbola turnīrs, kurā šogad piedalījās ap 700 mazo futbolistu – aut.]! Es ceru, ka nākotnē tādas aktivitātes būs, bet stadionā man likās, ka es esmu Maskavā!"

Andrejs Kaļiņins, FK RFS galvenais treneris: "Pirmkārt, vēlētos apsveikt "Rīgas Futbolu Skolu" 55. dzimšanas dienā. Tie ir valsts mēroga svētki. Otrkārt, atzīmēšu spēles organizatorus. Manuprāt, atmosfēra spēlē bija burvīga. Mūzika, fanu atbalsts bija no abām pusēm. Tāpat vēlos pateikties futbolistiem par pašatdevi un parādīto raksturu. Divreiz atspēlējāmies. Ļoti sarežģīti laikapstākļi – karsti. Šādos apstākļos smagi demonstrēt ātru spēles tempu. Parādījām raksturu, spējām divreiz atspēlēties un izvilkt spēli pašā galotnē. Futbola Dievs šodien bija mūsu pusē. Kā Andris sacīja, Indrāns varēja pielikt punktu šai spēlei. Lieliem spēkiem gājām uz priekšu, veidojām spiedienu. Nedaudz pietrūka konkrētības – precīza sitiena, labas individuālās darbības. Laikam bijā pelnījuši veiksmi šodien, jo iepriekšējās spēlēs tās mums nebija."

Ko pēc spēles par pendeli teica spēlētāji? Bija kontakts vai nebija?
Riherts: Prasiet [Edgaram] Maļcevam, ko jūs man prasāt? Par kuru pendeli tu runā? Uz kuriem vārtiem?

Par to, kas tika piešķirta!
Riherts: Un par to, kas netika piešķirta? Tas tev neinteresē? Epizode kaut kādas 20 sekundes pirms tam. Ar Kabello Seribu. Tāpēc es saku, cilvēks ieprogrammēts.

Daniils [Ulimbaševs] atzinās ģērbtuvēs vai bija pārkāpums? Vai varbūt tomēr nebija?
Kaļiņins: Šīs epizodes sakarā nebijām runājuši. Emocionāli nosvinējām uzvaru.

No Ulimbaševa gaidīji divus vārtus šodien?
Kaļiņins: To, ka Dens iesitīs divus vārtus, es negaidīju. Bet viņš spēlē uzbrukuma grupā, otrajā puslaikā tika nobīdīts uz malu. Mēs veidojām spēli tā, lai asums būtu flangos. Te nav nekas pārsteidzošs.

Dāvis Sandis Strods aizgāja spēlēt uz labo malu un Seriba pacēlās augšā tāpēc, ka Abdullahi bija paguris? Vai tas bija tāpēc, lai atsvaidzinātu aizsardzību?
Riherts: Nē, nē. No tās puses absolūti nekas negāja. Kā es saku, nebijām visi gatavi. Daži nav gatavi visas 90 minūtes spēlēt, kas individuāli jāsaprot arī pašiem spēlētājiem.

Jā, bija momenti, kur vārējāt izšķirt spēles likteni. Taču brīžos spēlējāt ļoti dziļi, ļaujot pretiniekam kontrolēt bumbu savā laukuma pusē.
Riherts: Komanda spēlē tā, kā viņa var dotajā brīdī. Vai man viņus dzīt uz priekšu un kaut kādā brīdī likt vilties? Tikai tāpēc, ka es viņiem to teicu. Viņi spēlēja tā, kā varēja un, manuprāt, tajā brīdī spēlēja diezgan aukstasinīgi. Kad nāca maiņas iekšā, viņi nepaspēja to aukstasinību noķert. Tas tāds būtisks moments.

Kāda jēga ir no leģionāra-centra aizsarga [Luka Peričs, kurš šodien palika rezervē], ja tajā pozīcijā spēlē futbolists, kurš ikdienā spēlē citā pozīcijā?
Kaļiņins: Dotajā brīdī [Aleksandrs] Solovjovs ir spēcīgāks nekā Peričs.

Kāda jēga tādu leģionāru turēt komandā?
Kaļiņins: Pašlaik nevaru godīgi atbildēt uz šo jautājumu. Iespējams, pēc kāda laika paši tiksiet pie atbildes.

Kā jūtas Renārs Rode?
Kaļiņins: Viņam ir savainojums. Ārstējām un mēģinājām. Pirms divām dienām viņš pamēģināja trenēties, bet vēl jūt sāpes. Neiekļāvu viņu pieteikumā, jo cilvēks nav gatavs uz 100%.

Aleksandru Cauņu redzēsim nākamajā spēlē?
Kaļiņins: Tur ir krietni sarežģītāk. Viņš tagad ir ārstu rīcībā. Viņam ir speciāls režīms – šodien var patrenēties, bet rīt būs nepieciešama brīvdiena. Varbūt sajutīs kādas sāpes, varbūt viss būs labi. Tagad nevaram ar viņu rēķināties kā ar komandas spēlētāju.

Pagājušajā nedēļā Krievijas kanāla raidījumā jūsu klubs izvēlējās uzaicināt uz pārbaudi vienu leģionāru no Krievijas.
Kaļiņins: Esmu arī redzējis bildes ar viņu. Dzirdēju, ka viens futbolists var atbraukt pie mums uz pārbaudi. Par šo labāk jautāt Aleksandram [Usovam].

Kāpēc Abdullahi pagājušā gada rudenī taisīja spēles rezultātu, bet šobrīd to nedara?
Riherts: Zini, kas tagad par aktuālo mēnesi ir?

Maijs. Trenerim drīz [pēc divām dienām] dzimšanas dienā.
Riherts: (smaida) Protams. Ramadāns ir sācies. Tas arī diemžēl ietekmē. Musulmaņiem reliģija ir tā lieta, kas tikpat svarīga kā ģimene, izglītība un vēl citas lietas, ko nevar apstrīdēt. Spēka nepietiek, jo viņam jāievēro Ramadāna noteikumi. Mēs to respektējam.

Jautājums ir par ēšanu?
Riherts: Parakņāsies un uzzināsi. Viņš nav vienīgais mūsu komandā. Tas pats arī [Usmans] Abbass. Tie ir tādi ieradumi, ar kuriem pirms tam sportā nebiju saskaries. Skaidrs, ka viņi mums ir svarīgi spēlētāji. Bet, ja cilvēks nav kārtīgi ēdis visu dienu, tad ir sarežģīti. Es vispār brīnos, ka viņš skrien!

Ensam Ndžī arī tas pats?
Kaļiņins: Jā.

Tāpēc netiek sastāvā?
Kaļiņins: Nē, ne tāpēc. Tāpēc, ka tāds burvīgs maija mēnesis.

Cik tālu Vladislavs Sorokins ir no iekļūšanas pamatsastāvā?
Kaļiņins: Šodien viņš zaudē konkurencē par vietu sastāvā. Nevaru atbildēt, kā būs pēc nedēļas vai pēc divām.

Kas notiek ar Endiju Šlampi?
Kaļiņins: Viņš tikai sāka trenēties pēc kājas lūzuma. Viņš ir aizvadījis pirmo nodarbību kopējā grupā.

No RFS uz izlasi izsaukti trīs spēlētāji. Pakomentē!
Kaļiņins: [Roberts] Uldriķis ir pirmo reizi izsaukts un viņam tas ir liels sasniegums. Ar to viņu apsveicu. Aleksandrs Solovjovs un Aleksejs Višņakovs jau bija izlases spēlētāji. Manuprāt, viņi atbilst šim līmenim un izlases prasībām.

Vēl kādu gribēji izlasē?
Kaļiņins: Visas mūsu kandidatūras rekomendējām Aleksandram Starkovam privātajā sarunā. Par mūsu vēlmēm viņš ir informēts. No manas puses nevar būt nekādu pretenziju. Cerēsim, ka mūsu komandas spēlētāji spēs palīdzēt izlasei. Strādāsim tālāk, lai vēlāk uz izlasi izsauktu četrus vai piecus mūsu futbolistus.

     [+] [-]

, 2017-05-28 23:39, pirms 7 gadiem
23:30 Riherts par piešķirto pendeli: "Spēles galotnē jūtos kā Gruzijā!"
23:20 Video: Riherts: ''Atrodoties stadionā, šķita, ka esmu Maskavā''

Maskava tagad ir Gruzijā?

  -1 [+] [-]

, 2017-05-28 23:59, pirms 7 gadiem
Nu ko jūs no tā grūtdienīša gribiet dzirdēt? Kad babtistiem būss tie svētki?

  +3 [+] [-]

, 2017-05-29 06:12, pirms 7 gadiem
Tā īsti nesaprotu? Pienākuši laiki, kad klubu treneriem jau ir jāpiedāvā savas kandidatūras Starkovam? Kas tā par izprecināšanas taktiku?

  -2 [+] [-]

, 2017-05-29 08:05, pirms 7 gadiem
Riherts arvien vairāk kā treneris sāk nepatikt. Viņam uzdod jautājumu vai bija pendele, kura bija piešķirta-to viņš it kā nezin, lai prasa spēlētājam, bet kas notika pirms 20 sekundem gan ir lani redzējis. Šādi gadījumi, atbildes viņam ir regulāri. Varēja vismaz godīgi pateikt, pendele piešķirta taisnīgi, bet man šķiet ka bija jāpiešķir arī uz RFS vārtiem. Normāla atbilde būtu, bet viņš vienu pendeli neredz, bet otru (kuru vajag ) redz.
Joprojām vēlos, lai Metta tiek tabulā augstāk un vienīgā lieta kura šajā komandā tā kārtīgi nepatīk ir galvenais treneris.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-29 08:45, pirms 7 gadiem
Video pasaka visu!Ulimbaševs vájš dzimums. Vírieši tá neríkojás!Metta sańemás! Jákľúst stiprákiem lai uzvarétu 12 spélétájus un vińu komandu un jásit iekšá, tad vińi email ne Maľcevs ne Veğeris nepalídzés.Prieks skatíties ká Abass vareno futbolistu Višńakovu 1:1 apspélé ká konusu. Uz priekšu Metta!

  +4 [+] [-]

, 2017-05-29 12:05, pirms 7 gadiem
Tieshi Riherts ir sagatavojis sho komandu,man patík metas spéle.Galvená probléma-jauníba jo ir pozicionálas klúdas un individuálas taktiskas,pieméram nogast pretinieku kursh nav bístams,pieredzéjushi spélétáji to nepielautu un komanda zaudé punktus