Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas 1/4 fināliste "Sevilla" atlaiž galveno treneri Montellu

Rolands Eliņš

Čempionu līgas 1/4 fināliste "Sevilla" atlaiž galveno treneri Montellu
Vinčenzo Montella
Foto: EPA/Scanpix

Oficiāli par galvenā trenera Vinčenzo Montellas atlaišanu paziņojis Spānijas futbola klubs „Sevilla”, kas nav izcīnījis uzvaru jau deviņās spēlēs pēc kārtas.

Vinčenzo Montella pie „Sevilla” stūres stājās tikai pirms četriem mēnešiem, aizvietojot Eduardo Berizo, kurš arī galvenā trenera amatā pilnu sezonu nebija noturējies. Montellas darba pirmajos mēnešos „Sevilla” spēlēja veiksmīgi un izcīnīja arī iespaidīgu panākumu Čempionu līgā, izslēdzot Mančestras „United” un iekļūstot ceturtdaļfinālā, kurā tika ciesta neveiksme pret „Bayern”.

Montellas vadībā iepriekšējā mēnesī „Sevilla” spēlēja vāji, un tieši komandas sliktā spēle tiek citēts kā galvenais iemesls Montellas atlaišanai. Komanda nav uzvarējusi deviņās spēlēs pēc kārtas, tieši kopš uzvaras 13. martā „Old Trafford” stadionā pret „United”.

„Sevilla” pavisam nesen cieta smagu sakāvi Spānijas kausa izcīņā, ar 0:5 zaudējot „Barcelona”, bet Spānijas čempionātā noslīdējusi uz septīto vietu. Montellas vietā komandas vadību līdz sezonas beigām pārņems Hoakins Kaparross. Viņam dots uzdevums uzlabot komandas vietu Spānijas čempionātā, izkārtojot ceļazīmi uz Eiropas līgu nākamsezon.

43 gadus vecais Montella, ilggadējais „Roma” un Itālijas izlases uzbrucējs, iepriekš bija trenējis vairākas A Sērijas komandas, ieskaitot „Fiorentina” un „Milan”, no kuras viņš tika atlaists pagājušā gada novembrī. „Sevilla” bija viņa pirmā pieredze ārzemju kluba vadībā, taču tā neilga pārāk ilgi.

Izmantotie resursi:
SEVILLA FC DISMISS VINCENZO MONTELLA | Sevilla...