Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Makmilanu diskvalificē, situāciju izmanto Karijs

Juris Miņins
Juris Miņins

Makmilanu diskvalificē, situāciju izmanto Karijs
Foto: musculardevelopment.com

Amerikānis Brendons Karijs, izcīnot savu pirmo uzvaru profesionāļa statusā, ierakstīja savu vārdu IFBB sacensību vēsturē kā pirmais "Arnold's Classic Brasil" uzvarētājs.

Šajā nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro notiek pirmās "Arnold's Classic" sacensības Dienvidamerikas kontinentā, kas ir slavenā multisporta festivāla "meitas pasākums", kādi notiek arī citviet pasaulē, piemēram, Madridē.

Šajā sakarā būtu visai neapdomīgi, pasākuma popularizēšanai, neizmantot IFBB PRO līgas sezonas kalendāru, proti, nenoorganizēt profesionāļu sacensības. Protams, ka šis turnīrs pulcēja daudz pieticīgāku skaitu elites atlētu kā ASV, Kolumbusas pilsētā notiekošais, kas arī saprotams, jo pagaidām šīs sacensības bija "lielais nezināmais".

Interesanti, ka pašas sacensības sākās ar skandālu, proti, iepriekšējā IFBB PRO šova uzvarētājs Sedriks Makmilans nokavēja uz atlētu sapulci, par ko turnīra uzvarētāji viņam draudēja ar diskvalifikāciju. Vēlāk gan parādījās informācija, ka diskvalifikāciju varētu nepiemērot un Makmilanam draudētu tikai naudas sods, taču beigu beigās lēmums tika pieņemts, ka Sedriks ir gan diskvalificēts, gan arī viņam būs jāšķiras no noteiktas naudas summas.
Neapšaubāmi, ka šāds notikumu pavērsiens ļāva pārējiem pretendentiem uz uzvaru atviegloti nopūsties, jo Sedriks pēdējos divos gados ļoti nopietni gatavojas tam, lai jau tuvākajā laikā ierakstītu savu vārdu starp "Mr. Olympia" uzvarētājiem.

Beigu beigās uz skatuves kāpa tie, kas nenokavēja un saņēma savus starta numurus. Salīdzinot ar "FIBO Power" sacensībām, šoreiz atlētu sagatavotība bija labāka un var redzēt, ka daudzi no viņiem gatavojas Ņujorkas un Toronto PRO šoviem, pamazām uzņemot formu. Tajā pašā laikā citi, piemēram, Hidetada Jamagaši, vēl aizvien nav atkopies no rokas savainojuma un bija ļoti viduvējā formā.

Brendons Karijs gan nebija viduvējā formā, ne gluži. Viņš bija pārliecinoši labākais, atstājot aiz sevis "X cilvēku" Toniju Frīmenu ar pārliecinošu atrāvienu punktos. Tonijs, lai arī uz skatuves izskatījās labāk nekā atlētu sapulcē un saņēma lielu skatītāju atbalstu, viņa forma vēl aizvien nebija pietiekoši "sausa". Trešo vietu ieņēma Džonijs Džeksons, bet ceturtais palika Eds Nans.
Interesanti, ka Maikls Kelifanoss, par kura formu bija sajūsmā kā skatītāji, tā arī sacensību komentētāji, nemaz neiekļuva TOP-5.

Šī Brendonam bija pirmā uzvara PRO divīzijā, lai gan labāko sabiedrībā BSN sponsorētais atlēts iekļuva pirms pieciem gadiem.

Jāpiebilst, ka Brazīlijā notiekošā turnīra kopējais balvu fonds bija 85 tūkstoši ASV dolāru, kas ir trešais lielākais šajā sezonā. Lielākas naudas summas tiek dalītas tikai "Arnold's Classic" ASV posmā (120 tūkstoši) un "Mr.Olympia" sacensībās (250 tūkstoši).

Nākamie divi seriāla posmi notiks maija izskaņā – Ņujorkā un Toronto, kas ir diezgan ievērojami un vieni no nozīmīgākajiem turnīriem sacensību kalendārā, tādējādi paredzams, ka šoreiz uz skatuves kāps ne viens vien pretendents uz vietu "Mr.Olympia" sacensībās.

Izmantotie resursi:
Muscular Development Forums

     [+] [-]

, 2013-04-28 13:02, pirms 11 gadiem
Raksta autors - Juris Miņins hokeja eksperts.
Ne par to . Bet es nesaprotu, kas ir atlētu sapulce, un kāpēc, ja nokavē ar atvainošanos nepietiek, bet dod diskābeli + naudas sodu?

     [+] [-]

, 2013-04-28 13:09, pirms 11 gadiem
krkr rakstīja: Raksta autors - Juris Miņins hokeja eksperts.
Ne par to . Bet es nesaprotu, kas ir atlētu sapulce, un kāpēc, ja nokavē ar atvainošanos nepietiek, bet dod diskābeli + naudas sodu?
Atlētu sapulce - pirms sacensībām visi dalībnieki atnāk uz zāli, kur tiek norunāta visa procedūra, kkādi organizatoriskie jautājumi, izdalīti/izlozēti starta numuru utml.

Šajā gadījumā Makmilans tika izsaukts pēc numuriņa, bet uz vietas šams nebija, sazvanīt viņu arī nevarēja, tāpēc tika dotas 15 minūtes laika, lai viņš ierastos. Sedriks ieradās pēc 30-40 minūtēm.

Ar atvainošanos nepietiek, jo tas ir oficiāls IFBB PRO līgas starts, ir dalībnieku saraksts, ir saistības pret rīkotājiem, līdzjutējiem, sponsoriem.

     [+] [-]

, 2013-04-28 21:22, pirms 11 gadiem
Paldies! Tagad zināšu.