Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Saviels: "Spēle bija līdzīga, bet mums ir problēmas ar realizāciju"

Saviels: "Spēle bija līdzīga, bet mums ir problēmas ar realizāciju"
Agris Saviels. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Optibet" Hokeja līgas finālsērijas ceturtajā spēlē "Kurbads" savā laukumā sīvā cīņā uzvarēja "Mogo" ar 1:0. Pēcspēles intervijā Sportacentrs.com "Mogo" aizsargs Agris Saviels atzina, ka spēle bija līdzīga, bet komandai ir jāliek pretiniekiem kļūdīties, jāiet uz vārtiem un jācīnās par atlēkušajām ripām.

Kā jūs vērtējat komandas sniegumu?
Otro spēli nevaram gūt vārtus. Finālsērijas hokejs, kur visi strādā aizsardzībā, cenšas, strādā, līdz ar to momenti viegli nenāks un jārada pašiem. Jāliek pretiniekiem kļūdīties, jāiet uz vārtiem un jācīnās par atlēkušajām ripām. Pagaidām mums tas pietrūkst. Kopumā spēle bija līdzīga, bet mums ir problēmas ar realizāciju.

Vai "Kurbads" pēc divām zaudētām spēlēm mainīja taktiku?
Domāju, ka viņi neko nav mainījuši. Varbūt mājas sienas palīdz. Mēs mājās savus golus iemetām, bet spēle bija līdzīga. Kapāsimies līdz galam.

Vai pēc neieskaitītajiem vārtiem pirmajā trešdaļā komanda nesaniknojās?
Nē, tas bija spēles moments. Spēle turpinās. Nav laika domāt par to. Neatkarīgi, kāds ir rezultāts uz tablo, katru maiņu jāiet un jāspēlē.

Gan "Kurbada", gan "Mogo" halles atrodas Rīgā. Vai izjūtat mājinieku priekšrocības?
"Mogo" hallē ir vairāk "Mogo" fanu, "Kurbada" vairāk viņu fanu. Tas ir normāli. "Kurbada" fani netraucē. Atšķiras halle, ledus nedaudz savādāks un mēs spēlējam izbraukumā. Par to, kas notiek tribīnēs, nav laika domāt.

Vai treneris centās iedvesmot komandu?
Nē, mums nekāda bļaušana nav bijusi visu sezonu. Visi esam diezgan pieredzējuši un zinām, kas ir jādara. Treneris taktiskas korekcijas veic, bet darbs jādara mums pašiem.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.