Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Nantes" vēršas FIFA par mūžībā aizgājušā Salas transfēra maksas nesaņemšanu

"Nantes" vēršas FIFA par mūžībā aizgājušā Salas transfēra maksas nesaņemšanu
Emiliano Sala. Foto: AFP/Scanpix

Francijas augstākās līgas klubs "Nantes" sazinājies ar FIFA ar prasību izskatīt Emiliano Salas transfēra darījumu un pieprasījis Anglijas Premjerlīgas vienībai "Cardiff City" apmaksāt nesen traģiski bojā gājušā Salas līguma izpirkšanu, par ko vienošanās tika panākta pirms aviokatastrofas, kurā Argentīnas futbolists zaudēja dzīvību. FIFA pārstāvis ārzemju medijiem apstiprināja, ka sākta izmeklēšana.

Kā vēsta ESPN, FIFA preses pārstāvis apstiprināja saņemto "Nantes" prasību izskatīt šo lietu: "Mēs varam apstiprināt, ka vakar saņēmām „Nantes” prasību pret "Cardiff City" saistībā ar Emiliano Salas maiņas darījumu. Jautājums tiek izskatīts, un papildus komentāri netiks sniegti".

Velsas klubs aizturējis pirmo paredzēto maksājumu traģiski bojā gājušā Salas transfērā. Kā noskaidrojis BBC, pilnu transfēra summu līgums nosaka samaksāt trīs gadu laikā. Tāpat BBC ziņo, ka "Nantes" komanda draudējusi vērsties tiesā, ja tā desmit dienu laikā nesaņems pirmo maksājumu.

Darījumam tuvi avoti ASV medijam ESPN atzinuši, ka Kārdifas klubs par šo jautājumu nav sazinājies ar "Nantes" un Francijas klubs uzskatījis, ka nepieciešams lūgt FIFA iejaukties un risināt radušos problēmu.

Tikmēr "Cardiff City" vienība oficiālā paziņojumā atzinusi, ka komanda cienīs transfēra līgumu, bet tikai pēc tam, kad noskaidros "visus faktus". Nav publiski zināms, vai vienība bija apdrošinājusi šo transfēru.

Darījuma pirmā maksājuma summa sasniedza 6,62 miljonus eiro un tā oficiālais termiņš sākotnēji bija 2019.gada 16.februāris, taču pēc tam tas tika pagarināts līdz šī gada 27.februārim.

2019. gada 21. janvārī, noslēdzot 17 miljonus eiro vērtu līgumu, Argentīnas futbolists Emiliano Sala kļuva par "Cardiff City" vienības rekordpirkumu. Īsi pēc darījuma apstiprināšanas Sala devās no Nantes uz Kārdifu, taču lidmašīna, kurā atradās Sala, pazuda no radariem un futbolists gāja bojā.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks

Izmantotie resursi:
FIFA investigating Emiliano Sala transfer after...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2019-02-28 10:38, pirms 5 gadiem
Vai tik nebija tā, ka lidoja tomēr no Kārdifas uz Nantes, cik sapratu uz kautkādu atvadu pasākumu no Nantes komandas biedriem

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:21, pirms 5 gadiem
Bet kopumā stulba situācija izveidojusies, jo transfērs paliek transfērs un viss jau bija parakstīts, taču cilvēks ir gājis bojā un ir jāmaksā tik un tā..
Cerams ilgi nevilks garumā un atradīs kādu risinājumu.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:30, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Vai tik nebija tā, ka lidoja tomēr no Kārdifas uz Nantes, cik sapratu uz kautkādu atvadu pasākumu no Nantes komandas biedriem
Viņš devās no Nantes uz Kārdifu - pēc atvadu pasākuma no komandas biedriem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 11:47, pirms 5 gadiem
Transfērs ir jāpiedzen no aģenta, kas Salas pārvešanai nolīga neatbilstošu lidmašīnu un pilotu. Klubs viņam (Salam) piedāvāja savus pakalpojumus, bet tā kā aģents jau bija sarunājis to "deltaplānu", Sala atteicās.