Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kirmužs un Bērziņš joprojām cīnās, Biļinskai vēl viena neveiksme

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirmužs un Bērziņš joprojām cīnās, Biļinskai vēl viena neveiksme
Toms Kirmužs

Norvēģijas vīriešu florbola čempionāta pirmspēdējā spēļu kārtā ļoti svarīgu uzvaru izcīnījis Toma Kirmuža un Ritvara Bērziņa pārstāvētais klubs, Tomam izceļoties ar četriem vārtu guvumiem. Savukārt Zviedrijā precīzs metiens nav glābis no zaudējuma Luīzi Biļinsku.

Kirmužs iemet četrus vārtus, komanda saglabā cerības līdz pēdējai kārtai
No šķietami bezcerīgas pozīcijas otro gadu pēc kārtas vietu Norvēģijas Elites līgā cenšas nosargāt "Harstad IBK" ar Tomu Kirmužu un Ritvaru Bērziņu sastāvā. Vēl pirms pāris kārtām komanda atradās pārliecinoši pēdējā vietā, bet čempionāta pirmspēdējā spēļu kārtā viesos ar 8:4 (1:0, 3:3, 4:1) izdevies uzvarēt tuvākos sekotājus turnīra tabulā "Fredrikstad", tādējādi ar 13 punktiem oponentus arī notverot. Ņemot vērā, ka pirmajā aplī zaudējums tika piedzīvots ar 5:8, savstarpējo spēļu bilance labāka jau latviešu pārstāvētajai komandai. Tomēr kopējā vārtu attiecība nedaudz labāka ir "Fredrisktad" (81:149 pret 110:182). Pēdējā mačā Kirmužs izcēlies ar četriem precīziem metieniem. Lai nosargātu vietu spēcīgāko komandu pulkā "Harstad" pēdējā spēlē nepieciešams uzvarēt septītajā vietā esošos "Sandnes", kā arī jācer, ka "Fredrikstad" neveiksmīgi nospēlēs pret 10.vietā esošo "Grei".

Biļinskai ceturtā neuzvarētā spēle pēc kārtas
Zviedrijas sieviešu Superlīgā neveiksmju sērijā nonācis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas jau ceturto spēli pēc kārtas palicis bez uzvarām, šoreiz mājas mačā ar rezultātu 2:6 (0:1, 0:4, 2:1) piedzīvoja neveiksmi pret IKSU. Latviešu florboliste spēles izskaņā izcēlās ar vārtu guvumu, uzstādot mača beigu rezultātu. Neskatoties uz neveiksmju joslu, "Karlstad IBF" turnīra tabulā saglabā septīto vietu, savācot 35 punktus, par diviem esot priekšā "FBC Uppsala". Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas četras spēļu kārtas.

Ozoliņam kārtējie vārti
Somijas florbola čempionāta 3.divīzijā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījis Klāva Ozoliņa pārstāvētais "Classic-2", kas viesos jau mača sākumā ielika ļoti stabilus pamatus uzvarai pār "Koovee-2" florbolistiem, gūstot astoņus vārtus pirmajā spēles periodā. Kopumā spēli "Classic-2" uzvarēja ar rezultātu 13:3 (8:1, 2:0, 3:2). Ozoliņš spēlēja savas komandas trešajā maiņā, spēles desmitajā minūtē izceļoties ar vārtu guvumu, jau tobrīd panākot 5:0 savas komandas labā. Ozoliņam 15 spēlēs šajā sezonā izdevies tikt pie 21 (11+10) rezultativitātes punkta, bet komanda divas kārtas pirms regulārā turnīra noslēguma ar 22 punktiem atrodas otrajā vietā. Līdz pirmajai vietai vairs nav iespējams aizsniegties, jo "Latty" savākuši par septiņiem punktiem vairāk, savukārt trešajā vietā esošie "Ilves III" atpaliek par trim punktiem.

Krastiņas klubs turpina ceļu pretim titulam
Dānijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā līgā pārliecinoši turpina spēlēt Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas kārtējā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:2, 2:0, 1:1) pieveikt "AaB Floorball" spēlētājas, izcīnot trešo uzvaru trijās spēlēs starpposmā pirms izslēgšanas turnīra. Šajā spēlē Krastiņa ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.

Terehovam un Tolmanim negaidīta neveiksme
Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā iepriekšējā spēļu kārtā Maksima Terehova un Jāņa Tolmaņa pārstāvētais EMU SK izcīnīja uzvaru pār turnīra tabulas līderiem, taču jau nākamajā spēlē neizmantoja iespēju tuvoties līderiem čempionāta kopvērtējumā, viesos ar 5:8 (3:1, 1:2, 1:5) nācies piedzīvot neveiksmi pret pēdējā vietā esošajiem TTU SK florbolistiem. Abi Latvijas florbolisti šajā cīņā palika bez rezultativitātes punktiem. Līdz ar to EMU ar 22 punktiem saglabā trešo vietu, bet TTU rēķinā ir deviņi punkti, kas tabulā ļāvis pakāpties uz ceturto vietu, uz pēdējo pozīciju atvirzot agrāk Latvijas virslīgā spēlējušos Jogevas spēlētājus.