Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

UGMK treneris: "Lai uzvarētu TTT, mums vajadzēja parādīt labāko sniegumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

UGMK treneris: "Lai uzvarētu TTT, mums vajadzēja parādīt labāko sniegumu"
Kate Krēsliņa un Kortnija Vanderslūta 2020. gada 28. janvārī. Foto: FIBA

"Ļoti ceru, ka visas mūsu spēlētājas būs veselas pēc valstsvienību pauzes. Tuvojas sezonas svarīgākā daļa – marts un aprīlis ir ārkārtīgi nozīmīgs laiks," izcīnot septīto uzvaru Eirolīgā pēc kārtas, teica basketbola kluba UGMK galvenais treneris Migels Mendess.

Spāņu speciālistam un viņa palīgiem otrdien, 28. janvārī, nācās pasvīst. UGMK tikai trešo reizi sezonā Eirolīgas spēlē savā laukumā ielaida vairāk par 65 punktiem (101:71 pret “Castors Braine”, 89:67 pret Orenburgas “Nadežda”) un pirmo reizi saņēma vairāk par 11 trīspunktu metieniem.

TTT pretestība sagādāja grūtības, atzina Mendess, kurš 2018. un 2019. gadā ar UGMK triumfēja Eirolīgā. “Tā bija smaga spēle. Un aizvadījām to ar papildu motivāciju. Arī Rīgas komandai motivācijas netrūka. Viņi pret mums spēlēja īpaši intensīvi un agresīvi.

Pirmajā puslaikā rīdzinieces no spēles guva par trīs punktiem vairāk nekā pretinieces (32:29, ar brīvmetieniem 33:40). “Viņi cīnījās kā komanda. Mums vajadzēja parādīt labāko sniegumu, lai uzvarētu. Beigās sakrājām 30 rezultatīvas piespēles, vairākas spēlētājas guva vismaz 10 punktus.”

UGMK atlikušajās divās kārtās nepieciešama viena uzvara, lai nodrošinātu pirmo vietu A grupā. “Spēlēt Francijā pret “Bourges” būs īpaši grūti. Pagājušajā sezonā izrāvām tur uzvaru tikai pēdējā minūtē. Ļoti rūpīgi jāgatavojas.

Vairākas UGMK spēlētājas nākamajā nedēļā dosies uz Serbijas galvaspilsētu Belgradu un Beļģijas pilsētu Ostendi, lai piedalītos Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros. “Ļoti ceru, ka visas mūsu spēlētājas pēc valstsvienību pauzes būs veselas.”

Izmantotie resursi:
https://basket.ugmk.com/press/news/...