Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sekss sekmē sporta spīdekles attaisnošanu dopinga lietā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sekss sekmē sporta spīdekles attaisnošanu dopinga lietā
Lorensa Vensāna-Lapointa. Foto: olympic.ca

Daudzkārtējā pasaules čempione kanoe airēšanā Lorensa Vensāna-Lapointa (Kanāda) attaisnota dopinga lietā un var gatavoties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Pati sportiste uzskata, ka aizliegtā viela varēja nokļūt viņas organismā, apmainoties šķidrumiem dzimumattiecību laikā.

2019. gada jūlija dopinga provē tika konstatēta aizliegtā viela ligandrols, tiesa, nelielā daudzumā. Ligandrola iedarbība ir līdzīga anaboliskajiem steroīdiem. Augustā tika piemērota pagaidu diskvalifikācija, tādējādi tomēnes Lorensa Vensāna-Lapointa nevarēja piedalīties pasaules čempionātā. Pastāvēja iespēja, ka kanoe airēšanas zvaigzne tiks diskvalificēta uz četriem gadiem.

27 gadus vecā sportiste bija neizpratnē un apgalvoja, ka nekad nav lietojusi dopingu. "Radio-Canada" viņa paziņoja, ka aizliegtā viela varēja nokļūt organismā, apmainoties šķidrumiem dzimumattiecību laikā - to sportiste norādīja arī savos paskaidrojumos lietas izskatīšanas laikā. Kā zināms, ligandrols var iekļūt organismā arī ar siekalām, sviedriem vai spermu.

Lietas izskatīšanā tika secināts, ka ligandrols minētajā veidā patiešām varēja nokļūt sportistes organismā. Sportistes bijušais ilggadējais draugs atzina, ka 25. jūlijā lietoja citu aizliegto vielu, kuras pēdas tika konstatētas dopinga provē. 29. jūlijā tika ņemta liktenīgā prove viņa toreizējai draudzenei. Pēc advokāta iniciatīvas veica sportistes bijušā drauga matu ekspertīzi, kas konstatēja, ka minētais vīrietis lietojis produktu, kas satur lielu daudzumu ligandrola.

Sportistes advokātam izdevās pārliecināt antidopinga komisiju par to, ka aizliegtā viela viņa klientes organismā iekļuva tikai vienu reizi. Izvērtējot lietas materiālus, Starptautiskā Kanoe federācijas antidopinga komisija galu galā atzina, ka aizliegtā viela nav lietota apzināti. Līdz ar to Vensānai-Lapointai ir atļauts atsākt oficiālos treniņus un piedalīties sacensībās.

"Jūs nevarat pat iedomāties, kāds man ir atvieglojums. Ir labi izbeigt šo lietu un vienkārši koncentrēties uz to, ko mīlu, atgriezties ūdenī un gatavoties olimpiskajām spēlēm. Tas ir lieliski," apmierināta ir kanoe airētāja.

Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA) un Kanādas Sporta ētikas centram gan ir tiesības pārsūdzēt.

Izmantotie resursi:
The Canadian Press / cbc.ca

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 20:08, pirms 4 gadiem
Kaa nu nebuus apmierinaata😂😂

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:14, pirms 4 gadiem
Krieviem ir līdzīgi. Tikai viņus neattaisno, jo šie jau vālē viens otru. Nullto pacientu Putinu Vovčiks izkaplēja.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 20:44, pirms 4 gadiem
Gandrīz papis@ olimpiskās spēles

  +3 [+] [-]

, 2020-01-28 21:45, pirms 4 gadiem
Es jau sen teicu ka tik Radēvičai nebūs Ščastlivijs iešļācis

     [+] [-]

, 2020-01-28 22:37, pirms 4 gadiem
Secinājumi

1. Rūpīgi jāizvērtē, ar ko gulēt!

2. Seksu var izmantot, lai izvairītos no diskābeļa!

     [+] [-]

, 2020-01-29 09:14, pirms 4 gadiem
elanss rakstīja: Kaa nu nebuus apmierinaata😂😂

     [+] [-]

, 2020-01-29 12:41, pirms 4 gadiem
Radevičai šitais ir jāizmanto savā labā....skaidrs, ka Ščaslivijs tur vainīgs