Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Bārtija ceturto reizi pēc kārtas uzvar Kvitovu, pusfinālā tiksies ar Keninu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija ceturto reizi pēc kārtas uzvar Kvitovu, pusfinālā tiksies ar Keninu
Ešlija Bārtija. Foto: EPA/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7:6(6), 6:2 uzvarēja Petru Kvitovu (#8), kurai pirms gada Melburnā zaudēja šajā posmā, un pirmoreiz sasniedza mājas "Grand Slam" turnīra pusfinālu. Bārtija par vietu finālā sacentīsies ar Sofiju Keninu (#15), kura pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušu tenisistu cīņā ar 6:4, 6:4 pieveica Onsu Žabūru (#78).

Petra Kvitova pirms gada Ešliju Bārtiju ceturtdaļfinālā uzvarēja 68 minūtēs ar 6:1, 6:4, panākot 4-0 bilanci pret Austrālijas tenisisti. Bārtija kopš tā laika izcēlusies ar četru uzvaru sēriju pret čehu kreili, kura šodien neizmantoja labas iespējas uzvarēt 1. setā un pēc neveiksmes tajā nebija konkurētspējīga cīņas otrajā nogrieznī.

Kvitova 1. setā uz brīdi bija vadībā ar breiku (2:1), vēlāk neizmantoja septiņas breikbumbas, bet taibreikā pie 6:5 iztērēja setbumbu. Tā bija uzņemšanā, tiesa, izspēli diktēja Kvitova, bumbiņu raidot pāri gala līnijai ar "forehand". Bārtija uzvarēja arī nākamajās trīs izspēlēs un 2. setā bija vadībā ar 4:0, kad Kvitova beidzot ieguva pirmo geimu.

Bārtija Kvitovu pirmoreiz uzvarēja "Grand Slam" turnīrā (1-2) un pirmoreiz pieveica arī Austrālijā (1-2), turklāt pret čehieti gūtā uzvara viņai ir "Grand Slam" turnīros pirmais panākums pret Top 10 spēlētājām (1-5). Bārtija otro reizi sasniedza "major" līmeņa pusfinālu, pirmais bija pērn Parīzē, kur viņa kļuva par čempioni. Bārtija ir pirmā mājiniece "Australian Open" pusfinālā kopš Vendijas Tērnbulas 1984. gadā.

Sofijai Keninai vajadzēja divus breikus un sešas setbumbas, lai uzvarētu 1. setā. Onsa Žabūra pēdējai setbumbai padevās ar diagonālo "forehand" sitienu autā, kad Kenina bumbiņai netika klāt. Tunisietei identiska kļūda bija nedaudz agrāk breikbumbas izspēlē, kad pavisam neliels sānu auts.

2. setā vienīgais breiks notika septītajā geimā, kur Žabūra atspēlējās no 0:40, bet pieļāva vēl vienu breikbumbu un ar to galā netika, vēlreiz t.s. lielā punkta izspēlē neprecīzi sitot no labās puses. Žabūra iepriekšējā geimā neizmantoja divas breikbumbas, pirmajā izspēlē zaudējot pretuzbrukumā, bet otro breikbumbu izniekojot ar sitienu tīklā. Kenina no 4:3 nākamajos divos serves geimos zaudēja tikai vienā izspēlē.

Bārtijai pret Keninu ir 4-1 bilance, viņa Keninu pagājušajā gadā pieveica ceļā uz "French Open" triumfu, Parīzē esot pārāka 4. kārtas mačā ar rezultātu 6:3, 3:6, 6:0.