Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Nannalijs oficiāli pievienojas Bertānam un Milānas "Olimpia"

Andrejs Siliņš

Nannalijs oficiāli pievienojas Bertānam un Milānas "Olimpia"
Džeimss Nannalijs. Foto: LaPresse / Scanpix

Latvijas valstsvienības basketbolista Daira Bertāna pārstāvētais klubs Milānas "Olimpia" oficiāli paziņojis, ka noslēgts līgums uz pusotru sezonu ar Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sezonas pirmo pusi pavadījušo amerikāņu vieglo uzbrucēju Džeimsu Nannaliju.

Jau iepriekš Itālijas mediji rakstīja, ka Milāna esot tuvu līguma noslēgšanai ar Nannaliju - pēc atbrīvošanas no Minesotas "Timberwolves" spēlētājs saņēmis pirmo Itālijas superkluba piedāvājumu, taču pieņēma desmit dienu līgumu ar Hjūstonas "Rockets". Kad Teksasas klubs piesaistīja bijušo Rodiona Kuruca komandas biedru Kenetu Farīdu, "Rockets" atbrīvoja vietu sastāvā, atlaižot Nannaliju.

Kādu brīdi uzbrucējs gaidīja citus piedāvājumus no NBA klubiem, bet Eiropā lielāko interesi par spēlētāju esot izrādījušas trīs komandas - Vitorijas "Baskonia", Pirejas "Olympiacos" un joprojām Milānas "Olimpia". Tieši pēdējā bijusi visagresīvākā, otrajā piedāvājumā ievērojami uzlabojot arī finansiālos nosacījumus, un tagad tas attaisnojies, jo spēlētājs piekritis līgumam uz pusotru sezonu.

201 centimetru garais Nannalijs šosezon NBA nospēlēja 13 spēles, vidēji piecās minūtēs gūstot 2,1 punktu. Eirolīgā Nannalijs aizvadījis divas sezonas, no 2016. līdz 2018. gadam pārstāvot Stambulas "Fenerbahce". 2017. gadā Nannalijs savu debijas sezonu noslēdza ar 5,6 punktiem 18 minūtēs un Eirolīgas čempiontitulu, bet otrajā sezonā 20 ar pusi minūtēs 9,3 punkti un dalība "Final Four". Otrajā sezonā Nannalijs trāpīja 55,4% trīspunktnieku.

Itālijā 28 gadus vecais basketbolists spēlējis jau iepriekš, 2015./2016. gada sezonā "Sidigas Avellino" rindās kļūstot par A sērijas regulārās sezonas MVP (18,4 punkti, 4,2 atlēkušās bumbas un 2,5 rezultatīvas piespēles). Karjeras laikā Nannalijs uzspēlējis arī NBA Attīstības līgā, Puertoriko, Spānijā un Izraēlā.

Līdz ar Nannalija piesaistīšanu "Olimpia" rindās nu ir desmit ārzemnieki (vēl diviem amerikāņiem ir Itālijas pilsonība), bet A sērijas mačos drīkst pieteikt ne vairāk par sešiem. Tiesa, amerikāņu centrs Kalebs Tarčevskis guvis savainojumu, līdz ar to galvenajam trenerim Simonem Pjanidžani tuvākajā laikā katru maču A sērijā malā būs jāatstāj trīs ārzemnieki.

Eirolīgā šādu ierobežojumu nav, un tuvākā spēle Milānas komandai tieši šajā turnīrā - 1. februārī viesos jātiekas ar Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Herbalife Gran Canaria".

Milānas rindās spēlē arī divi lietuvieši Mindaugs Kuzminsks un Artūrs Gudaitis, un pēdējais pirms pievienošanās "Olimpia" pārstāvēja ULEB Eiropas kausā spēlējošo Viļņas "Rytas". Lietuvas galvaspilsētas klubs, kurā par trenera asistentu strādā Uvis Helmanis, atrisinājis attiecību krīzi starp galveno treneri Daiņu Adomaiti un amerikāņu uzbrucēju Dominiku Satonu, kurš pagājušogad spēlēja pret Milānu A sērijas finālā. Proti,Viļņas klubs pārtraucis darba attiecības ar Satonu, kurš nu jau pievienojies Spānijas virslīgas vienībai "San Pablo Burgos".

     [+] [-]

, 2019-01-28 18:33, pirms 5 gadiem
Milāna bruņojas, bet vai tas palīdzēs?