Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Krosbijs - nedēļas spožākā NHL zvaigzne

Andrejs Siliņš

Krosbijs - nedēļas spožākā NHL zvaigzne
Sidnijs Krosbijs. Foto: AP / Scanpix

Par pagājušās nedēļas pirmo zvaigzni Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nosaukts Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs. Otrās zvaigznes gods ticis Sanhosē "Sharks" uzbrucējam Džo Pavelskim, bet trešās - Minesotas "Wild" vārtsargam Devanam Dubnikam.

Krosbijs šajā sezonā 45 spēlēs guvis 21 vārtus un veicis 36 rezultatīvas piespēles, būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs. Viņš piektdien slimības dēļ nepiedalījās meistarības konkursā, bet sestdien atgriezās laukumā un divos mikromačos izcēlās ar četriem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, palīdzēdams Metropolitēna divīzijas komandai triumfēt NHL Visu zvaigžņu spēlē.

31 gadu vecais kanādietis kļuva par sesto hokejistu NHL vēsturē, kurš atzīts par Visu zvaigžņu spēles MVP, kā arī ticis pie Hārta piemiņas balvas un Kona Smita trofejas, kuras pasniedz sezonas un izslēgšanas turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem. Šīs trīs balvas saņēmuši arī tādi leģendāri hokejisti kā Žans Belivo, Veins Greckis, Mario Lemjē, Bobijs Orrs un Džo Sakiks.

Tikmēr "Sharks" kapteinis Pavelskis pirms NHL Visu zvaigžņu spēlēs regulārā čempionāta divos mačos guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. Nedēļas pirmajā mačā viņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, "haizivīm" ar 2:6 piekāpjoties Floridas "Panthers", bet otrajā duelī viņš izcēlās ar 1+3, "Sharks" vienībai pagarinājumā ar 7:6 pārspējot Stenlija kausa čempioni Vašingtonas "Capitals".

Nedēļas nogalē viņš piedalījās spēcīgākā metiena konkursā un atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Visu zvaigžņu spēlē. 34 gadus vecais amerikānis šosezon 52 spēlēs guvis 27 vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles, iemezdams par pieciem vārtiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā, kurā aizvadīja visus 82 mačus.

Savukārt Dubniks aizbadītajās nedēļā divās regulārā čempionāta spēlēs vidēji ielaida 2,00 vārtus un atvairīja 92,6% metienu. Nedēļas pirmajā mačā viņš atvairīja 30 metienus, Minesotas komandai ar 4:2 pārspējot Vegasas "Golden Knights", bet otrajā duelī kanādietis apturēja 20 metienus, "Wild" ar 5:2 gūstot virsroku pār Kolorādo "Avalanche".

NHL Visu zvaigžņu spēlēs viņš Centrālās divīzijas komandas sastāvā kopā atvairīja 25 metienus. 32 gadus vecais Dubniks šajā sezonā izcīnījis 20 uzvaras, vidēji ielaidis 2,57 vārtus un atvairījis 91,3% metienu.

Izmantotie resursi:
LETA