Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Lai uzvarētu VTB vidusmēra komandas, jāspēlē virs sava līmeņa"

Krišs Upenieks

Jānis Gailītis: "Lai uzvarētu VTB vidusmēra komandas, jāspēlē virs sava līmeņa"
Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Nav viegli cīnīties pret VTB līgas vidusmēra komandām – Permu, Astanu, kuru budžeti ir 4-5 reizes lielāki nekā mums. Lai uzvarētu, jāspēlē virs sava līmeņa," pārtraucot sešu zaudējumu sēriju, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Aleksandrs Krutikovs, "Tsmoki Minsk" galvenais treneris

“Diemžēl nospēlējām ļoti slikti. Zaudējām cīņu par uzbrukuma bumbām, īpaši pirmajā puslaikā. Netikām galā ar VEF agresīvo uzbrukumu, devās pretiniekiem iespēju iemest daudz soda metienu un sakrājām daudz lieku piezīmju. Mans palīgs Edmunds Valeiko spēlēja pie manis Polijā, esmu apmierināts ar viņa darbu.”

Alekss Peress, VEF spēlētājs

“Šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Īpaši savā laukuma pusē visi bijām uz vienas nots. Turpinām katru dienu trenēties, nav iemeslu nolaist galvu. Februārī došos uz Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm. Pirmajā pauzē nevarēju spēlēt neliela savainojuma dēļ, taču esmu gandarīts par iespēju pārstāvēt savu valsti.

Latīņamerikā basketbolu daudz vairāk spēlē viens pret vienu, nav tik daudz taktikas. Ātri mācos un pielāgojos. Cenšos nolasīt spēli. Ja kļūdos vai netrāpu metienu, turpinu koncentrēties un cenšos iesaistīt pārējos puišus. Svarīgi visu spēli palikt agresīvam.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Puiši bija pelnījuši uzvarēt. Pēdējā vieta nav tas, kas mums pienākas par ieguldīto darbu un attieksmi, taču uzvaras jānopelna. Šodien visu spēli izdevās nospēlēt savā līmenī. Ne mums, ne Minskai pārsteigumu nebija. Labi zinām viens otru, spēlētāji līgā rotē samērā maz.

Mareks Mejeris parādīja sevis cienīgu spēli – iznīcināja savus pretiniekus. Kristapam Janičenokam pirms nedēļas bija muguras problēmas, taču viņš jau pirms vairākām dienām atsāka trenēties. Kens Brauns ir ambiciozs labā nozīmē, gaidām, ka viņš gūs vēl vairāk punktu.

Trešo ceturtdaļu sākām pasīvi. Neatgriezāmies laicīgi aizsardzībā, Minskas basketbolisti izmantoja situācijas. VTB līgā spēlēt nav viegli – arī vidusmēra komandām ir 4-5 reizes lielāki budžeti un individuāli meistarīgi spēlētāji. Lai tādus pretiniekus uzvarētu, jāspēlē virs sava līmeņa.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-28 22:47, pirms 6 gadiem
Lai uzvarētu VTB vidusmēra komandas, Gailīti ir jāizplivina laukā. Priekā!