Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Šiciem neveiksme, Gudramovičs un Kalniņš 11. vietā

Rolands Eliņš

Brāļiem Šiciem neveiksme, Gudramovičs un Kalniņš 11. vietā
Brāļi Andris un Juris Šici
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā labāko desmitniekā nav izdevies iekļūt nevienam Latvijas duetam. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ieguva 11. vietu, kamēr Andris un Juris Šici pēc ļoti neveiksmīga otrā brauciena ierindojās 13. vietā. Viss medaļu komplekts tika Vācija ar čempioniem ar Toni Egertu un Sašu Benekenu prieksgalā.

Latvija pasaules čempionātu Insbrukā, Austrijā, sagaidīja ar divām ekipāžām Pasaules kausa kopvērtējuma labāko sešiniekā - Andris un Juris Šici bija sestajā vietā, bet Siguldas trasē PK posmā sudrabu ieguvušie Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš bija kopvērtējuma piektajā pozīcijā.

Šos augstumus Insbrukas trasē Latvijas kamaniņu sportistiem neizdevās sasniegt. Brāļi Šici pirmajā braucienā ieņēma astoto vietu, no labāko trijnieka gan neatpaliekot nemaz tik daudz - divas sekundes desmitdaļas. Taču otrajā braucienā sekoja neveiksme, kuras dēļ tika uzrādīts sliktākais laiks šajā braucienā, bet kopvērtējumā nācās atslīdēt uz 13. vietu.

Tā ir brāļu Šicu sliktākā vieta pasaules čempionātos ilgākā laika posmā. Pirms sešiem gadiem viņi ieguva pasaules bronzu un kopš tā laika katrā PČ bija labāko desmitniekā, pēdējos divos čempionātos arī ieņemot vietu labāko sešu ekipāžu skaitā.

Nedaudz labāk šodien veicās Gudramovičam un Kalniņam, kuriem vājāks padevās tieši pirmais brauciens, iegūstot 12. vietu, tiesa, ar niecīgu laika atstatumu no septītās vietas - tikai 0.05 sekundes. Otrajā braucienā izdevās uzrādīt devīto labāko rezultātu, kas ļāva kopumā pacelties uz 11. vietu. Labāko desmitnieks gan palika gandrīz sekundes desmitdaļas attālumā.

Trešā Latvijas ekipāža ar Kristeru Putinu un Imantu Marcinkeviču sastāvā spēja kvalificēties otrajam braucienam un kopvērtējumā ieņēma 18. vietu. Taču reizē trasē tika sadalīti arī U23 PČ medaļu komplekti, un šajā vecuma kategorijā Putins un Marcinkevičs ieguva trešo vietu un bronzas medaļas.

Visu medaļu komplektu tikmēr sadalīja Vācijas sportisti. Pirmoreiz par pasaules čempioniem kļuba Toni Egerts un Saša Benekens, kuri visai pārliecinoši apsteidza pēdējo trīs gadu PČ uzvarētāji Tobiasu Vendlu un Tobiasu Ārltu. Savukārt trešo vietu ieguva Robins Goike un Davids Gāms, par 0.009 sekundēm atstājot aiz sevis austriešus Penzu un Fišleru.

Jāpiemin, ka šodien pasaules čempionātā arī sieviešu sacensībās Latvijas sportistiem augstus panākumus neizdevās gūt, jo Elīza Cauce piedzīvoja kritienu, bet Kendija Aparjode un Ulla Zirne labāko divdestmitniekā neiekļuva. Rīt Insbrukā paredzētas vīriešu vieninieku sacensības, kā arī stafete, kur Latvija pagājušajā gadā ieguva otro vietu.

Pasaules čempionāts kamaniņu sportā, divnieki

V.SportistiValstsLaiks
1.Egerts/BenekernVācija1:19.005
2.Vendls/ĀrltsVācija+0.206
3.Goike/GamsVācija+0.385
4.Penzs/FišlersAustrija+0.394
5.Rīders/RastnersItālija+0.639
6.Deņisevs/AntonovsKrievija+0.644
11.Gudramovičs/KalniņšLatvija+0.769
13.Šics/ŠicsLatvija+1.018
18.Putins/MarcinkevičsLatvija+1.278

Izmantotie resursi:
International Luge Federation - Int....

  -2 [+] [-]

, 2017-01-28 17:13, pirms 7 gadiem
Kauns letiniem!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-01-28 20:13, pirms 7 gadiem
Brāļiem jāatkāpjas! Izskatās ka taisās ekskursijā uz Koreju.

     [+] [-]

, 2017-01-28 22:05, pirms 7 gadiem
Kamaniņu sports LV balstās uz jaunatnes sportu, taču tieši tur ir vislielākais bardaks. Kamēr to nesakārtos + neieviesīs normālu, konkurētspējīgu un vienlīdzīgu ekipējuma sadali visiem sportistiem, nevis treneru favorītiem/tēm, šis sporta veids pamazām sāks mīt skuju taku...

  +1 [+] [-]

, 2017-01-28 23:26, pirms 7 gadiem
zums rakstīja: Brāļiem jāatkāpjas! Izskatās ka taisās ekskursijā uz Koreju.
Kāpēc brāļiem jāatkāpjas? Viņi ar visu neveiksmi ir tikai 2 vietas aiz Gudramoviča / Kalniņa, turklāt vienam no brāļiem nesen bija savainojums. Tad jau arī Gudramovičs / Kalniņš dosies ekskursijā.