Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spānijas mediji: Porziņģa "Sevilla" turpmāk vadīs spānis Fisāks

Andrejs Siliņš

Spānijas mediji: Porziņģa "Sevilla" turpmāk vadīs spānis Fisāks
Porfirio Fisāks
Foto: marca.com

Talantīgā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā spāņu kluba "Sevilla" vadība nesen atlaistā Skota Rota vietā par galveno treneri līdz sezonas beigām iecēlusi vietējo speciālistu Porfirio Fisāku, vēsta Spānijas mediji. Klubs informāciju pagaidām nav apstiprinājis.

"Sevilla" klubs, kam vasarā mainījās īpašnieks, šosezon komandas vadīšanu bija uzticējis amerikāņu speciālistam Skotam Rotam, kurš iepriekš bija veicis vairāku NBA klubu trenera asistenta pienākumus. Pēc neizteiksmīgas sezonas pirmās puses kluba vadība nolēma veikt izmaiņas, un Rots tika atbrīvots.

Rota vietā par galveno treneri nolīgts spāņu speciālists Porfirio Fisāks, kurš līdz šim strādāja ar otrās līgas kluba "CB Valladolid" komandu. Fisāks, kurš par treneri strādā kopš 1998. gada, lielāko karjeras daļu vadījis komandas zemākajās Spānijas līgās, bet ACB līmenī par galveno treneri strādājis četras sezonas, pēdējā no tām 2011./2012. gada sezonā. Fisāks, kuram nesen apritēja 50 gadi, bijis arī Spānijas kadetu (U16) un junioru (U18) izlašu treneris.

Šovakar "Sevilla" mājās aizvadīs ULEB Eiropas kausa izcīņas Last32 turnīra spēli pret Viļņas "Lietuvos Rytas". Pirmajā aplī uzvaras izcīnīt neizdevās. Spānijas čempionātā Seviļas komandai trīs uzvaras un 15 zaudējumi, kas nozīmē pēdējo vietu turnīra tabulā. Lai neizkristu uz zemāku līgu, nedrīkst finišēt divu sliktāko skaitā. Šobrīd no drošās zonas komandu šķir divi panākumi.

     [+] [-]

, 2015-01-28 13:14, pirms 9 gadiem
"pēdējā no tām 2001./2012. gada sezonā."

     [+] [-]

, 2015-01-28 14:03, pirms 9 gadiem
Impossible is nothing - spēlēt eirokausa 2. kārtā un būt pēdējiem čempī cool stats, guys