Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Par jauno ''Schalke 04'' treneri apstiprināts Gross

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Par jauno ''Schalke 04'' treneri apstiprināts Gross
Kristians Gross Foto: AFP/Scanpix

Kristians Gross ir piekritis kļūt par jauno Vācijas Bundeslīgas kluba Gelzenkirhenes ''Schalke 04'' galveno treneri. 66 gadus vecais Šveices speciālists ir piekritis uz īstermiņa līgumu ar klubu līdz šīs sezonas beigām.

Gross ierodas Gelzenkirhnerē, lai pievienotos komandai, kas atrodas pēdējā vietā Bundeslīgā un nav uzvarējusi nevienā no pirmajām 13 sezonas spēlēm. Komanda nav izcīnījusi panākumu Bundeslīgas spēlē jau kopš 2020. gada janvāra sākuma, kopā neuzvarot jau 29 līgas spēlēs pēc kārtas. 66 gadus vecais Šveices speciālists būs jau ceturtais treneris, kas būs uz komandas soliņa šajā sezonā.

''Priekš ''Schalke 04'' nākamie pieci mēneši būs svarīgi, lai tikai paliktu Bundeslīgā,'' Gelzenkirhneres sporta direktors Johens Šneiders stāsta ''Schalke 04'' mājaslapā. ''Kristians Gross ir parādījis ar saviem piemēriem Vācijā un Anglijā, ka viņš var veiksmīgi izvest komandu no šādām situācijām. Viņš vedīs komandu uz pareizā ceļa ar savu spēcīgo pārliecību. Mēs par to esam pārliecināti,'' Šneiders turpināja.

Gross ir bijis bez darba vietas kopš šī gada februāra, viņa pēdējā darba vieta bija Saudu Arābijā, kur viņš vadīja vietējo ''Al-Ahli'' vienību. Speciālists pirms tam ir aizvedis Šveices ''Grasshopper'' līdz diviem Šveices čempiona tituliem, kas viņam ļāva 1997. gadā pieņemt izaicinājumu trenēt Anglijas Premjerlīgas klubu ''Tottenham''. Pēc tam viņš atgriezās Šveicē, desmit gadus vadot Šveices ''Basel'' vienību un aizvedot to līdz vēl četriem līgas tituliem, pēc tam viņš gadu pavadīja Vācijas Bundeslīgas klubā ''Stuttgart''.

''Mums ir jābūt uz vārtiem orientētiem un strādājošiem pēc rezultāta,'' Gross paskaidroja. ''Mums ir jābūt labai atmosfērai iekšā un ārpus komandas, lai būtu atkal veiksmīgi. Es došu sevi visu, lai mēs varam sasniegt mērķus kopīgi.'' Gross skaidrojot mērķus.

Kā jau iepriekš pieminēts, Kristians Gross būs ceturtais speciālists šosezon uz ''Schalke 04'' soliņa. Dāvids Vāgners tika nomainīts ar Manuelu Baumu septembra beigās, kurš tika atstādināts no amata 18. decembrī. Par pagaidu treneri līdz Grosa piesaistīšanai, kļuva ''Schalke 04'' kluba leģenda Hubs Stīvens, kurš komandu novadīja pēdējās divās Bundeslīgas spēlēs, viņš arī ir komandas uzraudzības padomē.

Pēc nospēlētām 13 līgas spēlēm ''Schalke 04'' ar četriem punktiem atrodas Bundeslīgas pēdējā vietā, par septiņiem punktiem atpaliekot no 15.vietā esošās Tolu Arokodares pārstāvētās Ķelnes vienības, 15.vietas sasniegšana ļautu nākamajā sezonā palikt augstākajā līgā. Bundeslīga pēc Ziemassvētku pauzes atsāksies 2. janvārī, kad ''Schalke 04'' jaunā trenera vadībā viesosies Berlīnē pret vietējo ''Hertha''.

Kristiana Grosa trenera karjera:

GadsKlubsValsts
1988-1993''Wil 1900''(Šveice)
1993-1997''Grasshopper''(Šveice)
1997-1998''Tottenham''(Anglija)
1999-2009''Basel''(Šveice)
2009-2010''Stuttgart''(Vācija)
2011-2012''Young Boys''(Šveice)
2014-2017''Al-Ahli''(Saudu Arābija)
2018-2019''Zamalek''(Ēģipte)
2019-2020''Al-Ahli''(Saudu Arābija)
2020- ''Schalke 04''(Vācija)

Izmantotie resursi:
https://www.bundesliga.com/en/bunde...
https://www.transfermarkt.com/chris...