Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs trešo reizi atzīts par Eiropas labāko sportistu ziņu aģentūru aptaujā

Andrejs Siliņš

Džokovičs trešo reizi atzīts par Eiropas labāko sportistu ziņu aģentūru aptaujā
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters / Scanpix

LETA. Serbu tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs trešo reizi karjerā atzīts par Eiropas labāko sportistu Vecā kontinenta ziņu aģentūru sporta nodaļu aptaujā.

Balsošanā, kuru tradicionāli rīko Polijas Preses aģentūra (PAP) šogad piedalījās 23 Eiropas ziņu aģentūras, tostarp arī nacionālā ziņu aģentūra LETA.

Aptaujā, kura šogad atzīmēja jau savu 61.reizi, Džokovičs ieguva 145 punktus, kamēr otrajā vietā ar 132 punktiem bija Horvātijas futbola izlases līderis un "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" ieguvējs Luka Modričs, bet trešais - Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš ieguva 114 punktus.

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Džokovičs šajā aptaujā uzvarēja arī 2011. un 2015.gadā. Šogad viņš atgriezās ranga līdera godā, turklāt uzvarēja Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā.

Aptaujas pirmajā desmitniekā iekļuva arī čehiete Estere Ledecka (kalnu slēpošana un snovbords), francūzis Martēns Furkads (biatlons), austrietis Marsels Hiršers (kalnu slēpošana), norvēģiete Mārita Bjergena (distanču slēpošana), francūzis Antuāns Grīzmans (futbols), francūzis Kevins Majē (vieglatlētika), rumāniete Simona Halepa (teniss) un polis Kamils Stohs (tramplīnlēkšana).

Eiropas labākais sportists ziņu aģentūru vērtējumā tika noteikts jau 61.reizi. Šogad tajā piedalījās aģentūras ne tikai no Polijas un Latvijas, bet arī no Francijas, Rumānijas, Nīderlandes, Austrijas, Turcijas, Albānijas, Beļģijas, Bulgārijas, Čehijas, Vācijas, Spānijas, Lietuvas, Horvātijas, Portugāles, Moldovas, Ungārijas, Slovēnijas, Serbijas, Krievijas, Slovākijas un Ukrainas.

Visvairāk - piecas reizes- šajā aptaujā triumfējis leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers.

Izmantotie resursi:
LETA